08 Ocak 2007 Pazartesi 00:00
172 Okunma
ABD yeni bir buğday türü geliştirdi
ABD Tarım Bakanlığının, fitik asidi düşük, magnezyumu yüzde 25 oranında fazla buğday çeşidi geliştirdiği bildirildi ~|~


İstanbul Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Hikmet Boyacıoğlu,  ABD Tarım Bakanlığının buğday ıslahı çalışmaları çerçevesinde sağlık açısından önemli sayılabilecek yeni bir çeşit geliştirdiğini söyledi.

Yeni geliştirilen buğday çeşidinde, mineralleri bağlama özelliği olan fitik asidin düşük miktarlarda olduğunu, magnezyumun ise normal çeşitlerden yüzde 25 oranında daha fazla bulunduğunu ifade eden Prof. Dr. Boyacıoğlu, şunları kaydetti: "Buğday tanesinde, değişen oranlarda magnezyum, fosfor, çinko ve diğer mineraller doğal olarak bulunmaktadır. Bu yeni buğday hatlarında elde edilen unlar, yalnızca daha fazla magnezyum içermekle kalmayıp aynı zamanda fitik asidin düşük miktarlarda bulunması dolayısıyla magnezyumun biyolojik olarak yarayışlılığını, kullanılabilirliğini, insanlar veya hayvanlar tarafından alım veya kullanım kapasitesini de artırabilmektedir."

Prof. Dr. Boyacıoğlu, magnezyum yetersizliğinin, kemik erimesi ve bazı diyabetik hastalıklarla ilişkilendirildiğini belirtti. Sağlık açısından büyük önem taşıyan 11 mineralden birisi olan magnezyum, özellikle strese, migrene karşı iyi geliyor ve kalbi koruyor. Astım ve alerjik nezleyi hafifleten magnezyum, cildi düzgünleştiriyor, saçı ve tırnakları kuvvetlendiriyor.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100