10 Haziran 2017 Cumartesi 16:44
Endonezya’da 'tropikal' iftar

Ramazan ayında Açeli Müslümanlar için iftarın vazgeçilmezi haline gelen yerel dilde “tebu” olarak adlandırılan şeker kamışı suyu bol tüketiliyor. Yol kenarlarında tezgahlarını kuran satıcılar, iftara az bir zaman kala taze Hindistan cevizi ve şeker kamışı sularını sıkarak tüketime hazır hale getiriyor.

Hindistan cevizi parçalanarak suyu çıkarılırken, şeker kamışının suyunu çıkarmak için sıkma makinesi kullanılıyor. Hindistan cevizi suyu isteğe göre şerbet ile karıştırılarak, şeker kamışı suyu ise katkısız şekilde alıcılarına sunuluyor. Hindistan cevizi ve şeker kamışı suları yaklaşık 2 TL'den satılıyor. Akşam ezanının okunmasına bir saat kala tezgahların önünde büyük bir yoğunluk yaşanmaya başlarken, özellikle iftar sonrası ağırlık çökmemesi ve uyku hali yaşamamak için ağır yemeklerden kaçınılıyor.

İftarını açmak için şeker kamışı suyunu tercih eden Adnan Maneh, “Bizim kültürümüzde, orucumuzu açmak için hafif ve tatlı gıdalar tercih edilir. İftarın ardından ağırlık çökmemesi için bu şekilde iftar yapıyoruz. Böylece açlık hissinin bastırarak, akşam ve teravih namazlarımızı dinç bir şekilde eda ediyoruz.” dedi. AA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.