14 Haziran 2006 Çarşamba 00:00
233 Okunma
Antepfıstığı deyip de geçmeyin
Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Çelik, Anadolu'da Etiler zamanında kültüre alınan antepfıstığının, lezzeti yanında insan sağlığı için faydalı bir ürün olduğunu söyledi.  ~|~

Çelik, Gaziantep ve bölge illerinin antepfıstığı gen merkezinde bulunduğunu ve antepfıstığının Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yaşayan binlerce aile için en önemli gelir kaynağı olduğunu belirtti.  Türkiye'de halen Gaziantep, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Adıyaman, Mardin, Diyarbakır ve Siirt başta olmak üzere 56 ilde antepfıstığı yetiştiriciliği yapıldığını vurgulayan Çelik, Türkiye'nin antepfıstığı ağacı varlığının 1995 yılı verilerine göre 42 milyon 700 bin olduğunu ifade etti.

Çelik, antepfıstığı üreticisinin üretimde ve pazarlamada yaşanan bazı sorunlar nedeniyle bazı yıllar emeğinin karşılığını alamadığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:   "Anadolu'da Etiler zamanında kültüre alınan antepfıstığı lezzeti yanında insan sağlığı için çok faydalı bir ürün. Öyle ki yapılan bilimsel araştırmalarla bu iddialar kanıtlanmış durumda. Antepfıstığı ayrıca ekonomik değeri yüksek bir ürün. Yurtiçi tüketimin ve ihracatınartırılabilmesi için tanıtım çalışmaları yanında verimliliği artırmak için antepfıstığı üreticilerinin desteklenmesini istiyoruz."

Çelik, antepfıstığının tanıtımı için yürütülen çalışmalara GTB olarak destek olmaya büyük önem verdiklerini ifade ederek, sağlıklı beslenmek isteyenlerin seçenekleri arasında antepfıstığına da yer vermelerini istedi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100