11 Eylül 2003 Perşembe 00:00
240 Okunma
Arjantin IMF'ye borç restini çekti
Kurban Bayramı yaklaşırken et fiyatlarında artış, tüketimde ise düşüş olduğu bildirildi. Gaziantep Kasaplar Odası Başkanı Yılmaz İsaoğlu, hayvan yetiştiricilerinin, koyunlarını kasaplık olarak vermektense kurbanlık olarak satarak daha fazla gelir elde etmeyi hedeflediklerini, bu nedenle fiyatlarda artış yaşandığını belirtti. Koyunun kilogram fiyatının son 15 günde yüzde 10 oranında artarak 3 milyon 700 bin liraya ulaştığını kaydeden İsaoğlu, "Biz de bu artışı, et fiyatlarına yansıtmak zorunda kaldık" dedi. İsaoğlu, Gaziantep Et Hali'nde önceki haftaya kadar kilogramı 6 milyon 500 bin liradan satılan karkas koyunun, Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte kilo fiyatının 7 milyon liraya kadar yükseldiğini kaydetti. Kurban Bayramı öncesinde yaşadıkları diğer bir olumsuzluğun, et tüketimin azalması olduğunu anlatan İsaoğlu, "Vatandaş, yavaş yavaş et perhizine girdi. Bunda haklılar da... Birkaç gün sonra buzdolapları kurban etiyle dolacak. Sonuçta bizim et satışlarımız yüzde 60 oranında g~|~eriledi. Kurban Bayramı boyunca tatiliz. Önümüzdeki Mart ayının ikinci yarısına kadar et satmakta zorlanacağız. Saklanan kurban etleri tüketilmeden, işlerimiz açılmaz" dedi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100