Bu haber kez okundu.

Ayvada hasat zamanı
Bayraktar, ayva üretiminde Türkiye’nin dünya birincisi olduğunu, konumunu koruyabilmesi için kapama bahçelere ağırlık verilmesi, iyi kalite ve standart çeşitlerle üretim yapılması gerektiğini belirtti. Kapama bahçelerinin sayısının artmasıyla üretimde artış meydana geldiğini vurgulayan Bayraktar, “2014 yılında 53 bin 982 dekar alanda 107 bin 243 ton üretim olmuştu. Bu yıl yüzde 4.4 artışla üretimin 111 bin 963 tona çıkmasını bekliyoruz” dedi. Bayraktar, 2013’de 12 bin 386 ton ayvanın ihraç edildiğini dile getirdi. Türkiye’de en önemli ayva üretim merkezi Sakarya olarak öne çıkıyor. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100