Bu haber kez okundu.

Balıkçılar havalar soğusun diye dua ediyor
Yeni sezon sonrası bekledikleri satışlara ulaşamayan, ardından özellikle kırmızı etin tercih edildiği Ramazan'dan da çok fazla umutlu olmayan Adanalı balıkçılar, satışların havaların soğuması ile birlikte artacağını düşünüyor.

Adana Balık Hali'nde sezon başından beri satış sıkıntısı yaşayan balıkçı esnafı, umudunu bağladığı "hamsi"de de hayal kırıklığı yaşadı. İstanbul ve Karataş İlçesinden gelen balığın satıldığı Adana Hali'ne, "yoksulun gözdesi" olan hamsi girişinin başlaması da esnafın yüzünü güldürmedi. Balıkçı Ahmet Akol, her Ramazan'da aynı sıkıntıyı yaşadıklarını belirterek, "İşlerimiz Ramazan'da adeta bıçak gibi kesilir. Balığın kokusunun ağır, zahmetinin de fazla olması nedeniyle iftar hazırlığı yapanların tercihi kırmızı et oluyor" dedi. Balıkçı Muzaffer Aslan ise bu yıl tüm sularda balığın bereketli olduğunu, ancak sezon başından beri satış sıkıntısı yaşadıklarını söyledi. Aslan, eh büyük umutlarının havaların soğuması olduğunu ifadeetti. Toptancı halde, kilo bazında hams~|~i 1?1.5 milyon lira, çinekop 3?4 milyon lira, barbunya 1?5 milyon lira, istarvit 1.5?2 milyon lira, kefal 4?6 milyon lira, çupra 2?6 milyon lira arasında değişen ücretlerle satılıyor.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100