Bu haber kez okundu.

Beyaz et ve yumurta sektörü iftarda buluştu
Kanatlı Ürünleri Tanıtım Grubu (KTG), Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği (BESD-BİR) ve Yumurta Üreticileri Merkez Birliği (YUM-BİR) Ankara’da ortaklaşa bir iftar yemeği verdi. İftara beyaz et ve yumurta sektöründeki firma sahipleri ve yöneticileriyle beraber çok sayıda davetli katıldı. İftardan sonra Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği Başkanı Sait Koca, yaptığı açıklamada, beyaz et sektörünün sürekli büyüyen bir sektör olduğunu belirterek, “Türkiye’de kişi başına beyaz et tüketimi 20 kilogramı geçti, bu konuda Avrupa Birliği ortalaması olan 18 kilogramın üzerine çıktık. Büyümenin devam edeceğine inanıyorum. Çünkü beyaz et hem çok sağlıklı, hem çok besleyici, hem çok ucuz” diye konuştu. Kanatlı Ürünleri Tanıtım Grubu Başkanı Şahin Aydemir, beyaz et sektörünün Türkiye’nin en gelişmiş sektörlerinden biri olduğunu ifade etti. Ürettikleri kaliteli ürünler sayesinde ihracat konusunda dünya pazarlarında çok büyük ilgi gördüklerini söyleyen Aydemir, “Bu yıl ihracatımız 1 milyar 200 milyon dolara ulaşacak. Beyaz et ve yumurta üretimi için dünyanın en gelişmiş teknolojilerini kullanıyoruz. Halkımızın şunu bilmesi gerekiyor, Avrupa ile yarışan, dünya ile yarışan, dünyada 7. Sırada bulunan bir sektörüz” dedi. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100