Bu haber kez okundu.

Buğdayda trilyonluk sınıf farkı
Çukurova'da yaygın olarak üretilen yarı sert buğday, kalitesi nedeniyle özel sektör tarafından birinci sınıf değerlendirilirken, Toprak Mahsülleri Ofisi'nin (TMO) aynı buğdayı ikinci sınıf üzerinden fiyatlandırdığı bildirildi. Dane kalitesi ve protein değeri açısından üretici tarafından birinci sınıf gösterilen yarı sert Çukurova buğdayı, sınıf ayırımı nedeniyle kilogram başına 1 YKr daha aşağı fiyatla satılırken, 'görünürdeki bu küçük" farkın, bölgenin yaklaşık 10 trilyon lira zarar etmesine neden olduğu vurgulandı.  ~|~
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100