24 Aralık 2006 Pazar 00:00
157 Okunma
Çankırı'da yerli malı haftası
Çankırı'daki okullarda, çocuklara yerli malı kullanma alışkanlığını kazandırmak ve tutumlu olmayı öğretmek için yerli malı ve tutum haftası etkinlikleri düzenlenmeyi başladı. ~|~


Çankırı Merkez İsmet İnönü İlköğretim Okulu ana sınıflarında minikler evlerinde annelerinin yaptığı pastalar, börekler ve elma, portakal gibi meyvelerle kutlamalar yapıyor. Öğretmen Zeynep Gökmen'in sınıfında bir ilk gerçekleşerek miniklere turşu yapması öğretildi. Zeynep öğretmen gönüllü velilerle birlikte sınıfta öğrencilere bir litrelik cam şişelere turşu kurdurdu. Çankırı kültüründe kışa hazırlıkta önemli bir yer tutan turşunun 5?6 yaşlarındaki miniklere tatbiki olarak öğretilmesi veliler tarafından da büyük destek gördü.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100