Bu haber kez okundu.

Çiftçi mantara yöneldi
2004 yılında 15 bin ton olan kültür mantarı üretimi, 2012 yılında 33 bin 750 tona çıktı. Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nden (TZOB) yapılan açıklamada besin değeri açısından mantarların, demir, bakır, magnezyum ve potasyum gibi çeşitli mineraller, B, C ve D vitaminleri içerdiğini belirtildi. İyi bir karbonhidrat sağlayıcısı olan mantarların yüzde 19-35 oranıyla yüksek kalitede protein kaynağı olduğunun vurgulandığı açıklamada içeriğindeki polisakkaritlerden dolayı sağlık açısından yarar taşıdığına dikkati çekildi. Bu ve bunun gibi sebeplerden dolayı dünyada tüketim acısından önemli bir yere sahip olan mantarların, yüzde 6’sının tıbbi açıdan önemli oldukların vurgulandığı bilgisini veren yetkililer, ayrıca geleneksel Çin tıbbında da mantarların halen kullanıldığını belirtti. Türkiye’de uzun bir geçmişe sahip olmayan kültür mantarcılığının, son yıllarda hızlı bir gelişme gösterdiğinin bildirildiği açıklamada mantar üretim maliyetinin en önemli girdisi olan komposttan alınan katma değer vergisinin (KDV) indirilmesi birim maliyetlerin düşmesini sağlayacağı ve tarımsal üretime ek gelir olarak yapılan mantarcılığa üreticilerimizi teşvik edeceği belirtildi. HABER MERKEZİ
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100