Bu haber kez okundu.

Devekuşu besiciliği yaygınlaşıyor
Eti ve derisinin para etmesi nedeniyle, devekuşu üreticiliği besicilerin yeni gözdesi oldu. Çanakkale`nin Gelibolu İlçesi`ne bağlı Demirtepe köyünde, Adem Demiralay adındaki besicinin, iki yıl önce 3 damızlık devekuşu alarak başladığı iş, bugün 14 anaç, 50 yavru ile bir çiftliğe dönüştü. Devekuşu bakımının zor ancak getirisinin iyi olduğunu belirten çiftlik sahibi Demiralay, "Bir televizyon programından esinlenerek devekuşu üretimine merak sardım. Karamürsel`den iki dişi bir erkek damızlık devekuşu satın alıp bu işe koyuldum. Şimdi 14 anaç, 50 yavru devekuşu sahibiyim" dedi.

Bir yumurtadan 18 kişilik omlet

Tarım Bakanlığı`nın desteği ile giderek yaygınlaşan devekuşu üretimi, besicilerin de umudu haline geldi. 7 yaşında en yüksek verime ulaşan devekuşu etinin çok lezzetli ve sağlıklı beslenmek isteyenler için ideal olduğu belirten Demiralay, 140?150 kilograma ulaşan bir devekuşundan 50 kilogram et elde edildiğini, ağırlığı 1.5?2 kilograma ulaşan yumurtası ile 18 kişilik omlet yapı~|~labildiğini bildirdi. Demiralay, "Kültüre alınmış bir devekuşu, yılda 15?20 yavru yapıyor" dedi.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100