03 Mayıs 2012 Perşembe 11:24
1380 Okunma
Et ürünlerinde fiyatlar artacak

Şarküteri ürünleri pazarında büyük bir değişim yaşanıyor. Şimdiye kadar tavuk ve kırmızı et karıştırılarak üretilen sucuk, salam ve sosis gibi ürünler 15 gün içinde çıkacak yeni tebliğ ile tamamen değişiyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın uygulamasıyla üreticiler artık sucuk, salam ve sosiste yüzde 100, sığır, tavuk ya da hindi eti kullanmak zorunda kalacak.

Ancak Avrupa ülkelerinde de bulunan bu uygulama, fiyatları da ikiye katlayacak. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, uygulamayı geçtiğimiz aylarda yaptığı denetimlerden çıkan sonuçlar nedeniyle başlatma kararı aldı. Yapılan incelemelerde yüzde 100 dana eti denilen bazı ürünlerde tavuk eti çıkmıştı. Hatta pazar ve market raflarında ucuz fiyata satılan sucuk, salam ve sosisin üretiminde maliyeti düşürmek için tavuk kemiği kullanıldığı iddia edilmişti. HABER MERKEZİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100