Bu haber kez okundu.

Ete hasret kaldık
Yemek kültürüne göre Türklerin çok et tükettiği düşünülse de; rakamlar bunun tam tersini söylüyor. Öyle ki, Avrupalılar Türklerden 4 kat daha fazla et tüketiyor. ~|~

 



Türk Mutfağı denilince akla hemen etli yemekler gelir. Yemek kültürüne göre Türklerin çok et tükettiği düşünülse de; rakamlar tam tersini söylüyor. Öyle ki, Avrupalılar Türklerden 4 kat daha fazla et tüketiyor. Bu durumun, gelir seviyesi ve et fiyatlarından kaynaklandığı belirtiliyor. 

Döner ve kebap gibi milli yiyeceklerimizin dışında, mangal kültürümüz de ete olan düşkünlüğümüzü ortaya koyuyor. Buna rağmen rakamlar, Türkiye'deki et tüketiminin Avrupa ülkeleri ortalamasının çok altında olduğunu gösteriyor. Konuyla ilgili bilgi veren Türkiye Et Üreticileri Birliği Genel Başkanı Önder Ünlüer, "Avrupa ülkelerindi kişi başına 75?76 kilo et tüketilirken, ülkemizde hala 15?16 kilolarda devam ediyor. Bunun düşük olmasının önemli sebeplerinden biri, et fiyatlarının yüksek ve istikrarsız oluşu" diye konuştu

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100