23 Nisan 2015 Perşembe 00:06
1003 Okunma
Ev dışı yeme-içme yaygınlaşıyor
Kentlerde yaşayan nüfus arttıkça ev dışı yemek kültürü dünyada olduğu gibi Türkiye’de de gittikçe yaygınlaşıyor. Sektörde yaşanan gelişmeleri değerlendiren Mado Genel Koordinatörü Mehmet Yılmazoğlu, kafe-restoran sektörünün son yıllarda büyüme trendi içine girdiğine işaret ederek, artık büyük şehirlerin dışında Anadolu’da da dışarıda yemek yeme alışkanlığının yaygınlaştığını dile getirdi. Yılmazoğlu, “Özellikle hafta sonu ve tatil günleri kafelerimize gelen misafirler daha çok, besin değeri yüksek, lezzetli yöresel köy kahvaltılarımız için geliyor” dedi. Geçen yıldan bu yana kafe-restoranlarında kahvaltı talebinin yüzde 20 artış gösterdiğine işaret eden Yılmazoğlu, doların artmasının satın alma ve tüketim alışkanlıklarını,  gıda ürünlerindeki fiyat artışlarının da sektörü etkilediğini kaydetti. Yılmazoğlu, “Zam yapmamak için direniyoruz” dedi. Yurt genelinde 286, yurtdışında 14 şubeyle hizmet verdiklerini ifade eden Yılmazoğlu, 2015 yılında 331 şubeye ulaşmayı amaçladıklarını kaydetti. Yılmazoğlu, “Avrupa’da Bulgaristan’dan sonra ikinci şube Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da açılacak” şeklinde konuştu. Azerbaycan’da 6. şubeyi açmaya hazırlandıklarını kaydeden Mehmet Yılmazoğlu, “Azerbaycan’da bizden önce kahvaltı kültürü yoktu. Şimdi başladı. Ortadoğu’da ise kahvaltı kültürü yaygın... Akşamleyin bile kahvaltı yapılıyor” dedi. EKONOMİ SERVİSİ
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner122

banner121