Bu haber kez okundu.

Fındıkta yine aflatoksin stresi
Giresun Tarım İl Müdürü Muhammet Hakyemez, fındık ihracatında sorun yaşanmaması için aflatoksin oluşumunun mutlaka engellenmesi gerektiğini söyledi. Hakyemez, son yıllarda Türk fındık ihracatının önüne bir engel olarak çıkarılan aflatoksin konusunda, üreticilerin son derece dikkatli olmaları gerektiğini belirtti. Fındığın dış pazarda alıcı bulabilmesinin en önemli şartının aflatoksin içermemesi olduğuna dikkat çeken Hakyemez, "Bu yıl üreticilerimiz, fiyatın artacağı beklentisiyle ürününü deposunda saklamakta ve az miktarda pazara indirmektedir. Bunun için üreticimiz bu yıl aflatoksin konusunda daha dikkatli ve duyarlı olmalıdır" dedi.

Türkiye'nin en önemli ihraç ürünleri arasında yer alan fındığın, hak ettiği değeri bulabilmesi için fındıkta aflatoksin oluşumunun mutlaka engellenmesi gerektiğini vurgulayan Hakyemez, bu nedenle ürünün mutlaka rutubet olmayan, havalandırma özelliğine sahip depolarda, jüt çuvallar içinde bekletilmesi gerektiğini ifade etti.~|~
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100