Bu haber kez okundu.

Günde 300 bin ekmekisraf ediyoruz
Ekim ayında fiyatının yüzde 25 oranında artırılacağı açıklanan ve dar gelirlilerin beslenmesinde en önemli unsur olan ekmekte, israfın önlenmesi gerektiği belirtildi.

Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Diyet Uzmanı Meryem Yılmaz, yaptığı açıklamada, ekonomik krizin yaşandığı Türkiye`de, aslında çok basit olan muhafaza yöntemini bilmemek ya da umursamamazlık nedeniyle, günde 250?300 bin dolayında ekmeğin çöpe atıldığının tahmin edildiğini söyledi. Ekonomik ve sosyal açıdan toplumsal sorun haline gelen ekmek israfının önlenmesi için, üreticiden tüketiciye kadar herkesin bilgilendirilmesinin büyük önem taşıdığını kaydeden Yılmaz, "Ekmek israfı konusu, üzerinde çok ciddi durulması ve acil çözüm üretilmesinigerektiriyor" dedi.

Yılmaz, "Gıda üretiminde gıpta ile bakılan az sayıdaki ülkeden birisi olmamız, ekmeği çöpe atmamızı değil, aksine sahip olduklarımıza sahip olmayanların durumunu görüp, daha duyarlı olmamızı gerektirir" diye konuştu.~|~
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100