Bu haber kez okundu.

Karpuz, tüketene deva, üretene bela oldu
Ceyhan Ziraat Odası Başkanı Yavuz Tezcan, sezon başında kilogramı 1 YTL'den satılan karpuzun tarlada 5 YKr'ye kadar gerilediğini belirterek, "Karpuz tüketene deva üretene bela oldu" dedi. ~|~


Yavuz, üreticinin eskiden kamyonlarla sattığı karpuzun tarla başlarına kurulan sergenlerle perakende satılmaya başlandığını söyledi. Adana'da bu yıl 70 bin dekar alanda karpuz ekiminin yapıldığını kaydeden Tezcan, "Adana yılda yaklaşık 500 bin tonluk üretimiyle Türkiye'nin toplam üretiminin yaklaşık 4'de birini karşılamaktadır. Gerek meyve iriliği gerek aroması ve gerekse tadıyla aranan ürün olan Adana ve Ceyhan karpuzu artık üreticisinin yüzünü güldürmemektedir" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100