12 Şubat 2018 Pazartesi 16:05
'Kırmızı et'te kırmızı alarm

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2017'nin Ekim-Aralık dönemine ilişkin kırmızı et üretimi istatistiklerini açıkladı. Türkiye'nin toplam kırmızı et üretimi, 2017'de bir 2016'ya göre yüzde 4 azalışla 1 milyon 126 bin 403 ton olarak gerçekleşti.

Buna göre, geçen yıl Ekim-Aralık döneminde sığır eti üretimi 260 bin ton olarak tahmin edildi. Sığır eti üretimi, Temmuz-Eylül 2017 dönemine göre de yüzde 10.4 gerileme kaydetti.

Koyun etinde çöküş devri

Koyun eti üretimi 26 bin ton olarak tahmin edildi. Koyun eti üretimi Temmuz-Eylül 2017 dönemine göre yüzde 21.3 azaldı.

Türkiye'nin toplam kırmızı et üretimi, 2017'nin Ekim-Aralık döneminde Temmuz-Eylül 2017 dönemine göre yüzde 12.6 azaldı, 2016 yılının Ekim-Aralık dönemine göre ise yüzde 9.1 arttı.

Söz konusu dönemde bu üretim 295 bin 329 ton olurken, 2017 yılında toplam kırmızı et üretimi önceki yıla göre yüzde 4 azalışla 1 milyon 126 bin 403 ton olarak gerçekleşti.

HABER MERKEZİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
cemal 2018-02-13 13:46:10

ne eti oldugundan dahi süphemiz var

banner137