Bu haber kez okundu.

Kırmızı et tüketimi düştü
Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (SETBİR) Genel Sekreteri Prof. Dr. Erkan Benli, kırmızı etin sağlığa aykırı olduğuna ilişkin yayınları eleştirerek, ''Bir oturuşta bir kiloya yakın bifteği tüketen gelişmiş ülke insanına önerilen kırmızı et diyetini ayda 1 kilo et tüketemeyen ülkemiz insanına sunmanın çelişkisi gözden kaçırılmamalı" dedi. Benli, Türkiye'de insanların gıda tüketimine kişi başına ancak yıllık 800 dolar kadar bir harcama yapabildiklerini, bunun da kırmızı et sektörünü büyük ölçüde etkilediğini belirtti. Benli, Devlet İstatistik Enstitüsü (DİE) rakamlarına göre son üç yıl içinde kesilen küçükbaş hayvan sayısında yüzde 2, büyükbaş hayvan sayısında ise yüzde 7 oranında bir azalma meydana geldiğini kaydetti. Ülkede tüketilen kırmızı et miktarının, ekonomisi gelişmiş ülkelerdeki tüketim rakamları ile kıyaslanmayacak derecede düşük olduğuna dikkat çeken Erkan Benli, "Ülke genelinde kişi başına kırmızı et tüketimi yaklaşık 15 kilodur. Bunun 10 kilosu sığı~|~r, 5 kilosu ise koyun, keçi ve manda etidir. AB ülkelerinde ise, kişi başına düşen tüketim sığır eti için 25 kilo, koyun, keçi ve domuz eti ile birlikte bu rakam 75 kilo civarında. Yani kişi başına kırmızı et tüketimi AB'de bize göre 5 katı dolaylarındadır" dedi.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100