Bu haber kez okundu.

Kişi başı 5 kilo makarna yiyoruz
Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri'nin (OAİB) raporunda, dünyada makarna tüketiminin hızla arttığı belirtilerek, makarnanın besin değerinin yüksek ve kolay hazırlanan bir yemek olmasının bu artışın temel nedeni olduğu vurgulandı. Makarnanın, değişik malzemelerle hazırlanabildiği için farklı yemek kültürü bulunan toplumlar arasında kabul gördüğü açıklandı. Dünya kişi başına makarna tüketiminde 28.5 kiloyla İtalya ilk sırada bulunuyor. İtalya'yı 12.7 kiloluk tüketimle Venezüella, 11.5 kiloluk tüketimle de Tunus izliyor. Daha sonra, 9.6 kiloyla İsviçre, 9 kiloyla ABD ve Şili, 8.5 kiloyla Yunanistan, 8 kiloyla Peru, 7.3 kiloyla Fransa, 7 kiloyla Rusya, 6.8 kiloyla Arjantin, 6.5 kiloyla Portekiz geliyor. Türkiye ise kişi başına makarna tüketiminde 5.2 kiloyla 16'ncı sırada bulunuyor. Türkiye'de tüketimin yeterince artmamasında sos kalitesinin gelişmemiş olması, makarna pişirilmesi konusunda yeterinci bilgi sahibi olunmaması, üretimde çeşitliliğin yeni yeni başlaması ve makarnanın besleyici d~|~eğerinin bilinmemesinin etkili olduğu belirtiliyor.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100