25 Aralık 2005 Pazar 00:00
162 Okunma
Kişi başına et  tüketimi az
Mithat Direk, bugün hayvancılık sektöründeki bu gerilemeye paralel olarak yıllık kişi başına düşen et tüketiminin Türkiye'de düşük olduğunu söyledi. ~|~ Bu oranın Türkiye'de 20.7 kilogram, ABD'de 113, AB'de ise yaklaşık80 kilogram olduğunu belirten Direk, "Türkiye'deki 20.7 kilogramın 7.5 kilogramı sığır, 9.2 kilogramı tavuk ve 4 kilogramı koyun etinden oluşuyor. Türkiye'de beslenmenin maddi nedenlerle giderek tahıla dayalı hale gelmesi, hayvansal gıdaya olan talebin azalması fiyatların yükselmesine yol açmaktadır. Hayvan sayısının azalması sonucunda adeta kısır döngü içine giren hayvancılık sektörü geçmişte yapılan hataların acısını çekmektedir."

Direk, yanlış politikalar, hayvansal ürün ithalatı, birçok hayvanın verimsiz olduğu gerekçesiyle kesilmesi gibi etkenler yüzünden hayvancılık sektörünün gün geçtikçe daha kötüye gittiğini ifade ederek, ıslah çalışmalarının hızlandırılması ve ülkeye uygun yapıda hayvanların üretimine geçilmesi gerektiğini vurguladı. Mithat Direk, uzun bir süre ülkedeki dayanıklı dişi hayvanların koruma altına alınması, bunların daha verimli hale getirilmesi için çalışmalar yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100