Bu haber kez okundu.

Kuraklık ve don buğday üretimini vurdu
Türkiye’nin önde gelen tarım merkezlerinden Çukurova’da, kuraklık ve başaklanma dönemindeki don nedeniyle buğday üretimi olumsuz etkilendi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, yörede buğday hasadının başladığını, ilk belirlemelere göre dönüm başına 400-450 kilogram rekolte tespit ettiklerini belirtti.
Kış mevsiminde yaşanan kuraklığın ve başaklanma dönemindeki aşırı soğukların ürün kaybına yol açtığını ifade eden Sağlam, şunları kaydetti: “Kuraklık ve aşırı soğukları göz önüne alıp değerlendirdiğimizde geçen yıllara oranla bu yıl için yüzde 20 ürün kaybı olacağını öngörmüştük. Ancak ilk sonuçları değerlendirdiğimizde bu öngörümüzden daha iyi rekolte alıyoruz. Çukurova’nın yüksek ve soğuk kesimleri ile çorak arazilerde ürün kaybımız beklenen oranda olabilir ancak ova ve zemin arazilerinde verim kaybının beklentilerimizin altında olması bizi sevindirdi.” Buğdayın ülke için stratejik önem taşıdığına dikkati çeken Sağlam, Bakanlar Kurulu tarafından doğal afetlerden zarar gören çiftçilerin borçlarının 1 yıl ertelenmesine yönelik karar çıktığını hatırlattı.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100