Bu haber kez okundu.

Organik tavuğun farkı
Konvansiyonel tavuk olarak bilinen büyük çiftliklerde kapalı ortamda yetiştirilen tavukların üretiminde dünyada 4 markanın ürettiği ‘broiler damızlık civcivlerin’ kullanıldığına işaret eden Doğan,  şunları söyledi: “Biz broiler damızlık kullanmıyoruz, broileri konvansiyonel üreticiler kullanıyor. Biz bir günlük kırmızı civcivi kümeslerimize koyup organik olarak beslemeye başlıyoruz. Türkiye’de üretim şekli açısından sadece 2 çeşit tavuk vardır; biri konvansiyonel dediğimiz standart tavuk, diğeri de organik tavuk. Başına doğal ve gurme kelimesi konulan her ürünün sağlıklı olduğuna duyulan bir inanç var ki bu özellikle tavuk konusunda son derece yanlış bir yönlendirmedir. Tüketiciler yalan, dolanla maalesef kandırılmaktır. Doğal ifadesinin resmi, geçerli bir tanımı bile bulunmamaktadır, Herkes istediği her ürüne doğal ifadesi koyabilir. Organik üretimin temeli denetim, kitabı bakanlığın yayınladığı Organik Tarım Kanunu ve İlgili Yönetmeliğidir.  Organik üreticilerin attığı her adım denetlenmektedir.” Organik tavuk normal tavuğa göre yaklaşık 4 kat fiyatla satılıyor. EKONOMİ SERVİSİ
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100