Yapılan fiyat artışından sonra, birinci kalite olarak adlandırılan kuşgömü pastırmanın kilosu 38 YTL'den 42 YTL'ye, antirkot pastırmanın kilosu 33 YTL'den 36 YTL'ye, sırt pastırmasının kilosu da 36 YTL'den 40 YTL'ye yükseldi.
Sıra pastırması olarak adlandırılan 2. kalite eğrice ve şekerpare pastırmanın kilosu da 25 YTL'den 27 YTL'ye çıktı. Kilosu 15 YTL'den satılan 1. kalite evlik sucuğun kilosu 17 YTL olurken, 12 YTL'den satılan ikinci kalite sucuğun kilosu da 15 YTL oldu. Salam, sosis, kavurma, janbon gibi diğer ürünlerin fiyatı da ortalama yüzde 10 artı.
Bir dilimi 85 yeni kuruş
Kayseri'nin türkülere konu olan ünlü pastırmasının yaklaşık 20 ila 22 gram ağırlığındaki bir dilimi de, yapılan son zamdan sonra 85 YKr oldu. Kayseri Ticaret Odası Başkanı ve pastırma sucuk üreticisi Şaban Ünlü, yaptığı açıklamada, et, sarmısak ve diğer baharat ürünlerinin fiyatlarının artması sonucu zam yaptıklarını ifade etti.
Pastırma ve sucuğa ramazan zammı
Firmalar, et ve baharat fiyatlarının artış göstermesi üzerine, pastırma ve sucuk fiyatlarına ortalama yüzde 10 oranında zam yaptılar. ~|~ Yapılan fiyat artışından sonra, birinci kalite olarak adlandırılan kuşgömü pastırmanın kilosu 38 YTL'den 42 YTL'ye, a
16 Eylül 2006 Cumartesi 00:00

Firmalar, et ve baharat fiyatlarının artış göstermesi üzerine, pastırma ve sucuk fiyatlarına ortalama yüzde 10 oranında zam yaptılar. ~|~