08 Eylül 2008 Pazartesi 00:00
94 Okunma
Ramazan sofralarına güz karpuzu
Adana ve yöresinde bu yıl yaklaşık 10 bin dekar alanda üretimi yapılan ve kilosu 1 YTL'den satışa sunulan güz karpuzu Ramazan sofralarını süslüyor. ~|~
Adana'nın Ceyhan ilçesi Ziraat Odası Başkanı Yavuz Tezcan, Çukurova'da hasadı ilk olarak Karataş ilçesine bağlı Tuzla beldesinde yapılan karpuzun fiyatının sezon ilerledikçe düştüğünü hatırlattı. Bu durumun, borçlarını ödemekte sıkıntıya düşürdüğü için üreticiyi üzdüğünü belirten Tezcan, temmuz ayı başında ekimi yapılan ve bugünlerde hasadına başlanan güz karpuzunun tarlada dekarı 750?1000 YTL'den alıcı bulmasının ise üreticinin yüzünü güldürdüğünü ifade etti. Adana ve yöresinde yaklaşık 10 bin dekar alanda üretilen güz karpuzundan yüksek verim beklediklerini anlatan Tezcan, ay sonuna kadar devam edecek olan hasatta rekoltenin 50 bin tonu bulmasını beklediklerini kaydetti. Bu arada, her yıl bu mevsimde hasadı yapılan güz karpuzunun bir kısmı, aşeren hamile kadınların tüketimine sunmak üzere özel depolarda saman içinde bekletiliyor. Türkiye'nin toplam üretiminin yaklaşık dörtte birini karşılayan Çukurova'nın bazı yerlerinde yetiştirilen güz karpuzu, kış ortasında depolardan çıkarılarak manavlarda kilosu 2,5?3 YTL'ye varan fiyatlardan satışa sunuluyor.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100