Bu haber kez okundu.

Ramazanda baklava tüketimi azaldı

Ramazan öncesi artık geleneksel hale gelen hammadde fiyatlarındaki artışı kendi ürünlerine yansıtmadıklarını söyleyen Dinçerler; normalde satışların en yüksek seyrettiği Ramazan ayında son yıllarda da düşüş yaşandığını kaydetti. Dinçerler, Türk halkının özellikle Ramazan’da baklavada ceviz gibi malzemeleri bol sevdiğini söyledi. İnsanların Ramazan’da 16 saat kadar oruç tuttuktan sonra tulumba, şekerpare gibi sade tatlılardan ziyade içinde bol çerez olan baklavaları tercih ettiğini vurgulayan Burhan Dinçerler, bu sebeple 2014 yılında bile yaşanan donla birlikte fındık-fıstık-ceviz-badem hasatının az oluşu ve fıstığın 50’den 90 TL’ye, cevizin 18’den 38 TL’ye, fındığın ise kilosunun 30’dan 70 TL’ye çıkmasına rağmen malzemeden kısmadıklarının altını çizdi. Burhan Dinçerler’e göre Ramazan ayının ilk 10 günü en pahalı baklavalar satılırken; 10 günden sonra tüketici güllaç, şekerpare, tulumba tatlısı gibi daha ekonomik ve sade ürünlere yöneliyor. Yaz günleri hava sıcaklığı sebebiyle tatlının çok tüketilmediğini ekleyen Dinçerler ayrıca her yıl Ramazan ayında zirve yapan baklava satışlarının, son birkaç yıldır Ramazan’ın yaza gelişi sebebiyle faza sıçrama yaşamadığını belirtti. Dinçerler, Ramazan haricinde yaz aylarında tatlı satışının yüzde 50 azaldığını kaydetti. EKONOMİ SERVİSİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100