Bu haber kez okundu.

Şehrin tam göbeğinde tandırda ekmek pişiriliyor
Ekonomik krizle birlikte Türkiye'de yoksulluk sınırının altında yaşayanların sayısında büyük bir artış göze çarparken, vatandaşlar hayatı daha ucuz hale getirmek için şehir merkezlerinde köy yaşamını seçmek durumunda kalıyor. Muş`ta kent merkezinde ikamet eden vatandaşlar, daha ucuz olduğu için evlerinin önüne kurdukları tandırlarda ekmek pişiriyorlar. Muş`ta, şimdiye kadar yalnızca köylerde yapıldığı bilinen tandır ekmekleri artık kent merkezlerinde de yaygınlaşmaya başladı. Zafer Mahallesi`nde ikamet eden vatandaşların bazıları, oturdukları binaların önüne kazdıkları çukura tandır yerleştirip, "kriz ekmeği" diye isimlendirdikleri tandır ekmeği pişiriyor. Sabah erken saatlerde tandırlarının başına geçen kadınlar, odunla ısıttıkları tandırların içine daha önce hazırladıkları hamuru yerleştirerek günlük yetecek kadar ekmek pişiriyorlar. Daha ekonomik olduğu için bu yola başvurduklarını anlatan vatandaşlar, önceden ekmeğe ayda ortalama 40 milyon lira harcadıklarını ancak şimdi tandı~|~rlar sayesinde aynı parayla iki ay ekmek ihtiyaçlarını karşılayabildiklerini bildirdiler. Kentin bazı semtleri şimdi çevreye yayılan tandır ekmeği kokusuyla adeta köyleri andırıyor.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100