09 Aralık 2016 Cuma 15:35
52 Okunma
Sırrı “Payitaht”ta saklı Osmanlı çayı
İçeriği ve karışım oranları sır gibi saklanan Osmanlı çayı, şifasıyla kış hastalıklarına karşı koruyucu olduğu gerekçesiyle özellikle soğuk havalarda sıklıkla tüketiliyor. Demliğin içine yerleştirilen süzgece bir miktar konulduktan sonra sıcak suyla demlenen Osmanlı çayı, yaklaşık 5 dakika sonra içilmeye hazır hale geliyor. Vücutta rahatlatıcı bir etki bırakan, koyu pembe rengindeki bu çay, içeriğinde birçok vitamin ve minerali de barındırıyor. Baharatçı, "Osmanlı çayında, bildiğimiz kökler, meyve kuruları ve otlar var. 22 çeşitten oluşuyor. İçeriği tabii ki bizde saklı. Osmanlı çayı, C vitamini yüklüdür. Tansiyona da çok iyi gelir. Osmanlı zamanındaki gibi balla tatlandırılır. Bu yüzden de Osmanlı damak tadını andıran bir lezzeti vardır. AA
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100