10 Temmuz 2013 Çarşamba 00:04
1418 Okunma
Süt üretimi düştü
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) “Süt ve Süt Ürünleri Üretimi Mayıs 2013” verilerini açıkladı. Buna göre, toplanan inek sütü miktarı, Mayıs’ta geçen yıla göre yüzde 1,8 azalarak 768 bin 737 tona geriledi. Söz konusu ayda ticari süt işletmeleri tarafından içme sütü üretimi ise 109 bin 865 ton olarak gerçekleşti ve geçen yılın aynı ayına göre yüzde 5,6 azaldı. İnek peyniri üretimi, 53 bin 626 tonla geçen yılın aynı ayına göre yüzde 6,6 arttı. Koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri de 5 bin 150 tonla geçen yılın aynı ayına göre yüzde 7,4 artış kaydetti. Yoğurt üretimi, 97 bin 910 tonla geçen yılın aynı ayına göre yüzde 3,7 arttı. Ayran üretimi de 53 bin 356 tonla geçen yılın aynı ayına göre yüzde 10,4 yükseldi. Ayrıca 2 bin 912 ton kaymak, 471 ton koyulaştırılmış (konsantre) süt, 4 bin 23 ton tam yağlı, yarım yağlı süt tozu ve kaymak tozu, 4 bin 582 ton yağsız süt tozu ve 3 bin 696 ton tereyağı üretildi. AA
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100