Bu haber kez okundu.

Türkiye’de organik ürünler iki kat daha pahalı
HSS Gıda Ticaret AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sinangil, dünya organik fiyat yelpazesinde ortalama organik ürün fiyatlarının konvansiyonel yani organik olmayanlara göre yüzde 30-35 pahalı olduğunu, Türkiye’de bu farkın yüzde 80-100’e çıktığını kaydetti. Sinangil, şunları söyledi: “Ülkemizde organik müşterisi az, ürün fiyatı yüksek. Ürün fiyatı yüksek olduğu için müşterisi az. Dünya organik tarım üretiminde ilk 5’e bakarsak Avustralya, Arjantin, ABD ve Çin’i görüyoruz. Türkiye, toplam 163 ülke arasında 524 bin hektar organik tarım arazisi ile 14. sırada. Türkiye’de yaklaşık 60 bin kişi organik tarım ile uğraşıyor ve ülkemiz son derece verimli potansiyele sahip nadir ülkelerden.” Sinangil, doğal ve organik ürünleri ‘e-Hamal’ adı alında kurdukları web sitesinde tüketiciyle buluşturduklarını ifade ederek, “Web komisyoncusu değiliz. Türkiye’de iyi peynir, zeytin, zeytinyağı, bal gerçekten zor bulunuyor. Tonajımız arttıkça Anadolu’da bu ürünleri layıkıyla birkaç nesildir yapan ve maalesef İstanbul’da ürünlerini satamayan, satsalar da bazen paralarını zor ve uzun vadede alan, bazen hiç alamayan sessiz üreticilere dönüyoruz. İnanın bu dost üreticiler zaten birisi onlara dünyaları da teklif etse tarlalarına, ürünlerine sağlığa zararlı hiçbir şey atacak insanlar değiller” şeklinde konuştu. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100