03 Mart 2010 Çarşamba 00:00
161 Okunma
Üreticiden tüketiciye yüzde 316 fiyat farkı
TZOB'den yapılan açıklamada ürün fiyatlarının üreticiden tüketiciye yüzde 316'lara varan farkla ulaştığı, hem üreticinin hem de tüketicinin mağdur edldiği belirtildi. ~|~

 

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Şubat ayında üretici market arasındaki fiyat farkının yüzde 316'ları bulduğuna dikkat çekerek, bu ayda marketlerde fiyatı en çok artan ürünün 'yeşil fasulye', fiyatı en çok düşen ürün 'havuç' olduğunu belirtti.

En fazla fark armut ve dometeste
Bayraktar, fiyat farkının yüksek olduğu ürünlere bakıldığında, yüzde 315.9 ile armut, yüzde 299 ile domates, yüzde 289.8 ile ıspanak, yüzde 287.9 ile elma, yüzde 263.1 ile yeşil fasulyenin ilk sırada yer almakta olduğunu kaydetti. Şubat ayında market fiyatlarına bakıldığında ise 3 üründe fiyat değişimi olmadığını belirten Bayraktar, 6 üründe azalma, 20 üründe ise fiyat artışı olduğunu ifade etti. Bayraktar fiyat değişimleri hakkında şu bilgileri verdi: "Yeşil fasulyede yüzde 58.3, sivri biberde yüzde 32.7, patateste yüzde 23.7, ıspanakta yüzde 23.1, patlıcanda yüzde 17.4, soğanda yüzde 16.8, domateste yüzde 13.9, elmada yüzde 8.5, pırasada yüzde 7.6, dana etinde yüzde 7.2, armutta yüzde 4.6, kuru incirde yüzde 4.4, kuzu etinde yüzde 3.4, sütte yüzde 2.8, kuru kayısıda yüzde 1.8, kuru üzümde yüzde 1.5, pirinçte yüzde 1.3, fındıkta yüzde 1.2, kırmızı mercimekte yüzde 0.4, tavuk etinde yüzde 0.3 fiyat artışları olmuştur."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100