10 Eylül 2005 Cumartesi 00:00
256 Okunma
Van'da organik bal üretimi

Van'da, Şahin Bal tarafından AB standartlarında üretilen üstün kaliteli organik ballar tüketiciye sunuluyor. Üreticiden Tüketiciye El Emeği Fuarı'nda sergilenen organik ballar, tüketicilerden büyük ilgi görüyor.

~|~ Geçtiğimiz salı günü açılan ve 20 gün açık kalacak olan fuarda sergilenen organik ballar insan sağlığına hiçbir yönden yan etki yapmadığını Şahin Bal'ın ortaklarından Necat Arvas, Van Tarım İl Müdürlüğü laboratuarlarında yapılan analiz sonucu ballarında hiçbir katkı maddesine rastlanmadığı tespit edildiğini söyledi. Arvas ayrıca, Eko?Tar firması ile sözleşmelerinin olduğunu, bununla ilgili ballarından numune alınarak İtalya'ya tahlile gönderildiğini belirtti.
Burada yapılacak olan ikinci bir tahlil sonucu aynı çıktığında Avrupa Birliği (AB) standartlarına göre organik sertifikası alacaklarını ifade eden Arvas, "Ballarımızı Bahçesaray İlçesi'ne bağlı Doğanyayla Köyü'nde üretiyoruz. Ballarımızda hiç bir katkı maddesi bulunmamaktadır. Tarım İl Müdürlüğü laboratuarında yapılan tahliller sonucu şeker, glikoz ve özellikle balın düşmanı olan naftaline rastlanmamıştır. Bu nedenle ürettiğimiz ballarımız 'Türk Gıda Koteksi Standartları'na uygundur. Ürettiğimiz ballar, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı'nın bize verdiği (TR 6506238) numaralı sayı ile üretilmektedir" dedi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100