Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkan Yardımcısı Muhsin Yıldız, kasaplarda işlerin durma noktasına geldiğini, vatandaşın '5 liralık' kıyma aldığını, bunun da 250 gr. bile etmediğini söyledi.
Yıldız, kırmızı et fiyatlarının son 15 günde arttığını, maliyette 2 liralık yükselme yaşandığını belirtti. Kemikli eti kilosunu 18 liradan kestirdiklerini vurgulayan Yıldız, kemiksiz etin kilosunun kendilerine 24 liraya mal olduğunu anlattı. Yıldız, etteki bu fiyat artışıyla tüketimin çok düştüğünü ifade ederek, şöyle konuştu: "Kesime giden hayvan sayısı çok azaldı. Kasaplarda işler durma noktasına geldi. Bursa'da 12 kasap dükkanı kapandı, 40'ı devren satılık. " dedi.
Yıldız, kırmızı et fiyatlarının son 15 günde arttığını, maliyette 2 liralık yükselme yaşandığını belirtti. Kemikli eti kilosunu 18 liradan kestirdiklerini vurgulayan Yıldız, kemiksiz etin kilosunun kendilerine 24 liraya mal olduğunu anlattı. Yıldız, etteki bu fiyat artışıyla tüketimin çok düştüğünü ifade ederek, şöyle konuştu: "Kesime giden hayvan sayısı çok azaldı. Kasaplarda işler durma noktasına geldi. Bursa'da 12 kasap dükkanı kapandı, 40'ı devren satılık. " dedi.