14 Temmuz 2003 Pazartesi 00:00
261 Okunma
Yerli pirinç daha lezzetli
Türk tüketicilerin, yerli pirinci daha lezzetli bulduğu ve ithal pirinç yerine yerli pirinci tercih ettiği açıkladı. Kocaeli Üniversitesi'nden Araştırma Görevlisi Nurcan M. Kubaş'ın ve Doçent Dr. Okan Gaytancıoğlu'nun "Pirinç Tüketimi ve Tüketici Tercihleri" konulu araştırmasına göre, dünyada önde gelen pirinç ithalatçısı ülkelerden biri olan Türkiye'de, tüketiciler alışverişlerinde ithal pirinçten çok yerli pirince yöneliyor. Araştırmaya göre, pirinç alışverişleri genelde ayda bir yapılıyor. Alışverişlerde ise genelde 3 kiloluk ambalajlar seçiliyor. Pirinç alırken, Türk tüketicisini etkileyen faktörlerin başında "temiz taneli pirinç" ve ambalaj geliyor. Tüketiciler temiz taneli pirinci kaliteli olarak görürken, dolgun tanelilik, kırıklı olmaması ve ambalajın iyi olması gibi konular tercihlerde önem arz ediyor. Tüketiciler, ithal pirinç ile yerli pirinci karşılaştırdığında, yerli pirincin daha lezzetli olduğunu ve ithal pirince göre daha çabuk piştiğini ifade ediyorlar.~|~
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner122

banner121