Bu haber kez okundu.

Zammın nedeni un değil!

Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu (TUSAF) Başkanı Eren Günhan Ulusoy, 'un fiyatlarına yüzde 30 zam yapıldığı, bunun da ekmek fiyatlarına yansımasının yüzde 25 olduğu' şeklindeki ifadenin gerçek dışı olduğunu belirterek, "Ekmeğin maliyetinde unun payı sadece yüzde 30 civarında. Geri kalan yüzde 70'lik kısmını ise genel imalat giderleri, işçilik giderleri, fırıncı karı, bayi ücreti oluşturmaktadır" dedi. 

Eren Günhan Ulusoy, ekmek fiyatlarındaki olası artışın un fiyatlarından kaynaklandığı yönündeki iddialar üzerine yaptığı açıklamada, geçen yıl boyunca un fiyatlarına, buğday fiyatlarına göre yüzde 9 zam yapıldığını söyledi.

Un fiyatlarının bu artışın sorumlusu olmadığını söyleyen Eren Günhan Ulusoy, ekmeğin maliyetinde unun payının sadece yüzde 30 civarında olduğunu belirterek, "Geri kalan yüzde 70'lik kısmını ise genel imalat giderleri, işçilik giderleri, fırıncı karı, bayi ücreti oluşturmaktadır. Bu da demek oluyor ki, ekmeğe yüzde 20-25 oranında bir zam gelecekse bu zam oranında unun payı yüzde 6-8 arasında değişmektedir. 1 liralık ekmek 1.25 lira olacaksa unun toplam fiyattaki payı 30 kuruştur. Kalan kısmı ise diğer maliyet giderleri ve kar oluşturmaktadır" ifadelerini kullandı.

AA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100