logo
25 NİSAN 2024

Beşiktaş kanat oyuncusu alıyor

Beşiktaş yöneticisi Metin Albayrak, transfer planlamaları ile ilgili bilgi verdi
16.11.2016 00:00:00
Beşiktaş Basın Sözcüsü Metin Albayrak transfer planlamasını anlattı. Albayrak, "Caner'in uzun süreli sakatlığı, ardından Aras'ın da sakatlanması kanatlarda sayısal olarak büyük eksikliğe yol açtı. Şu anda Quaresma haricinde tam nitelikli bir kanat oyuncumuz kalmadı. Bu yüzden sol ve sağda oyanayabilen direkt takıma katkı yapacak iyi bir kanat oyuncusu alacağız. Sonraki hedefimiz de stoper almak, çünkü stoper alırsak Tosic ve Adriano sol beki götürür diye düşünüyoruz. Bu yüzden sol bek transferini şimdilik rafa kaldırdık. Her hafta Avrupa'da bir çok maç izliyoruz ve şimdiden raporlarımızı hazırlıyoruz. Teknik direktörümüzün onay verdiği isimler ve kulüpleri ile temasa geçip görüşmelere başlayacak durumdayız, yani transfere hazırız' şeklinde açıkladı.
'Aboubakar üç dört maç yok diye santrfor almayacağız'
Albayrak, Vincent Aboubakar'ın Ocak ayında Afrika Kupası'na gitme ihtimaline karşın transfer yapmayacaklarını da özellikle belirtti ve ' Aboubakar'ın Ocak ayında Afrika Kupası'na gitme ihtimali çok yüksek. Ama sadece üç maç veya dört maç için santrfor transfer edeceğimiz yönünde yapılan haberler asılsız. Bizde Cenk Tosun ve Ömer Şişmanoğlu gibi çok iyi iki tane daha santrfor var ve Aboubakar'ın yokluğunu hiçbir şekilde aratmayacak kaliteli oyuncular. Onlara sonuna kadar güveniyoruz. Zaten politika olarak transferde dikkatli olma ve ayağımız yorgana göre uzatma sürecimiz devam ediyor.Bu artık bizim transfer politakmızın olmazsa olması bir kuralımzı. Ekonomik olarak biraz rahatladık diye neden hemen birçok transfer yapalım, üstelik te devre arasında.Öyle bir şey olamyacak.İkinci bir konu da Aboubakar ile ilgili uzun vadeli bir planımız var biz O'ndan memnunuz, üç-dört maç gidecek diye hemen yerine transfer yapacak sezon sonunda da gönderecek değiliz" diye konuştu.
'Tolgay ile zamanı gelince gerekli görüşmeler yapılır'
Albayrak son zamanlarda gündemde olan Tolgay Arslan haberlerine de açıklık getirdi ve 'Tolgay'ın sözleşmesini uzatma opsiyonuna sahibiz ve bu durumda 2.5 yıl daha bizimle. Zaten kulüp olarak, camia olarak, takım olarak kendisinden çok çok memnunuz. Zor bir sakatlık geçirmişti ve bu sezon kendini mükemmel hissediyor,öyle de oynuyor.Formda olunca da sürekli haberleri yapılıyor.Biz sadece Tolgay'ı değil diğer oyuncuları da satmayı düşünmüyoruz, zaten kulübümüze de gelen bir teklif de yok, konuşmak anlamsız bu konu ile ilgili. Tolgay bizim evladımız zamanı gelince sözleşmesi ile ilgili gerekli görüşmeler yapılır'" dedi.
Geleceğin Kartalları için yeni atılım
Spor Toto Süper Lig'de son sezonlarda önemli hamleler yapan Beşiktaş, altyapıda da atılım gerçekleştirmeyi hedefliyor. Geçen sezon Vodafone Arena'yı hizmete sokan ve şampiyonluğa ulaşmasının yanı sıra transfer çalışmalarındaki isabetli kararlarıyla adından söz ettiren Beşiktaş Kulübünün yönetim kurulu sözcüsü Metin Albayrak, göreve gelmeleriyle birlikte altyapı için de bir strateji belirlediklerini ve bunu gerçekleştirmek için çalışmalara başladıklarını söyledi. Albayrak, kulübün geçmişine bakıldığında büyük başarıları hep öz evlatlarıyla yakaladığını hatırlatarak, "Sanlı ağabeyler, Yusuf ağabeylerle başlayıp, Ziya Doğan, Fikret Demirer, Rıza Çalımbay ile devam ederek Gökhan Keskin, Feyyaz Uçar, Sergen Yalçın'a gelen, son olarak Necip Uysal ve Atınç Nukan ile devam eden bir süreç var. Beşiktaş'ın şaşalı günleri öz evlatlarıyla olmuş. 4,5 sene önce göreve geldiğimizde başkan Fikret Orman'la stratejiyi yapmıştık. Önceliklerimiz vardı, onları hallettik sıra şimdi altyapıda." dedi. Aynı zamanda futbol altyapı, yapılanma ve izleme komitesinden sorumlu yönetim kurulu üyesi olan Albayrak, mayıs ayından itibaren yeni görevinde kollarını sıvadığını belirterek, "İlk başta Gökhan Keskin'i bu işin başına getirdik. Fikret Demirer de bu işin danışmanlığını yapıyor. Hocalarımızın müthiş enerjisi var. Kısa, orta ve uzun vadeli planlarımızı yaptık, işe başladık. Hala fiziki olarak yapmamız gerekenler bulunuyor. Fulya'da futbolcuların daha iyi şartlarda antrenman yapması ve daha iyi beslenmesi için çalışmalar yaptık. İstanbul dışından 30'a yakın çocuğumuz burada. Onların okuluyla, beslenmesiyle ilgileniyoruz, ailelerini tanıyoruz." ifadelerini kullandı.
"Uzun soluklu bir iş"
Uzun soluklu bir işe giriştiklerini kaydeden Albayrak, şöyle devam etti: "Her şey bir anda olmuyor. Altyapıya çok önem veriyoruz. Eğer genel olarak bunu başaramazsak Türk futbolunun gelişimi çok zor, futbolu çok kötü günler bekliyor. Türk Milli Takımı bunun göstergesi. Bu işin başına geldiğimde Fatih Terim ile görüştüm ve projelerimi anlattım. Beğendi, destek olacağını söyledi. Sonuçta kulüplerimizin başarısı için uğraşıyoruz ama bu iş ülkemizin başarısına geliyor. Hocaya oyuncu veremiyorsunuz, devşirmelerle kurtarmaya çalışıyor. 80 milyonluk ülkeyiz, Türkiye doğumlu kaç oyuncu var? Almanya merkezli olmak üzere Avrupa'da 3-4 milyon Türk yaşıyorsa, milli takımın, bizlerin, Fenerbahçe, Bursaspor, Galatasaray, Trabzonspor'un omurgasını Almanya menşeli ya da gurbetçi kardeşlerimiz oluşturuyor. Niye onlar yapabiliyor da biz yapamıyoruz? Sonuçta onlar da Anadolu toprağından çıkmış ailelerin çocukları. Demek ki bir sistem var. Burada bir organizasyon olmamasından kaynaklanıyor." Yola bu şekilde çıktıklarını belirten Metin Albayrak, "Güzel bir sistem ve organizasyon kurduk. Nerede eksiklerimiz var, nerede yanlış yapıyoruz, yapamadıklarımız neler, dünyada başarılı olan ülkeler ve kulüpler neleri yapmış; bunları inceledik. Yurt dışında istişarelerde bulundum. Gittim yerinde gördüm. Birkaç yere hayran kaldım. Oralarda futbolcu çıkmaması şanstır, muhakkak çıkacak. Oradaki yenilikleri buraya adapte ediyoruz. Tek amacımız Beşiktaşımıza yeni Sergenler, Feyyazlar, Gökhanlar ve Rızalar kazandırmak." diye konuştu.
"Önce insan yetiştiriyoruz"
Şu ana dek altyapıda yapılan çalışmalar konusunda bilgi veren Albayrak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Fulya'da kalan 30'a yakın kardeşimizin odalarını yeniledik. Sosyal alanı yeniledik. Televizyon üniteleri, okuma alanları, bilgisayar ders çalışma alanlarını düzenledik. Çocukların eğitimlerine çok önem veriyorum. Çocukların eğitimiyle ilgilenen rehberlik uzmanıyla anlaştık. Kendisi okullarla ilişkileri sağlıyor. Disiplin talimatnamesi yaptık. Önce insan yetiştiriyoruz, sonra sporcu yetiştiriyoruz. Beşiktaş'ta yetişmiş futbolcuların, kulübün ahlakını, kültürünü ve günümüzdeki temel kurallarını bilmesi lazım." Ayrıca altyapı için bir de diyetisyen bulduklarını kaydeden Metin Albayrak, "Kalori hesabı ve çocukların gelişimine göre yemekler hazırlanıyor. İstanbul'un her yerinden gelen çocuklarımız var. Büyükçekmece'den, Gebze'den gelen çocuklarımız var. Trafik malum. 300'e yakın çocuğumuza kumanya veriyoruz." değerlendirmesinde bulundu. Bir futbolcuyu geliştirmenin üç ana kriteri bulunduğuna dikkati çeken Albayrak, şöyle konuştu: "Beslenme, dinlenme ve ona vereceğiniz teknik eğitim... Beslenme tarafını hallettik, dinlenmeyi de hallediyoruz. Psikologumuz var. Çocukların hedefleri var, bu baskı yapabiliyor. Aileler de baskı yapabiliyor. Bütün kardeşlerimize mental hizmet de veriyoruz. Fiziki ve idarinin yanı sıra performans hocalarımızı çoğalttık. Kişiye özel antrenmanlar da yapıyoruz. Yeni testlere başladık. Hangi kas grupları gelişmiş, hangileri gelişmemiş; dayanıklılıkları var mı, sprinter mi... Marmara Üniversitesi işbirliğiyle Türkiye'de ilk kez olmak üzere genetik testlere oyuncuları tabi tuttuk. Onların, hangi aşamada hangi boya gelecekler, nasıl bir fiziksel gelişim tamamlayacakları, neye ihtiyaçları olduğunu belirledik. Bunun çerçevesinde toplu ve kişiye özel antrenman programı belirlendi."
Mevkiler konusunda da öncelikler belirlediklerini vurgulayan Albayrak, "Ben de bir an önce bizim kültürümüzden, ahlakımızdan gelen, Beşiktaş felsefesiyle yetişmiş çocuklar istiyorum. Bu bilinçle gece gündüz çalışıyoruz." ifadelerini kullandı. Altyapıdaki izleme komitesine de yeni isimleri dahil ettiklerini anlatan Metin Albayrak, "Beşiktaş'ı yakından tanıyan Erkan Avseren, Serdar Topraktepe var. Almanya'da dört gönüllüden ve yarı zamanlı çalışanlardan bir ekip kurduk. Almanya merkez olmak üzere tüm Avrupa'yı tarıyorlar. Raporlar yolluyorlar ve bunlar arşivleniyor. Hedef oyuncuları birkaç kere izlemeye gidiyoruz. O çerçevede raporlar hazırlanıyor." diyerek sözlerini tamamladı.
' Saray'la müzakere edilmez, mücadele edilir'
Zamanlaması manidar uyarı
Kameranın âlâsı üretildi
Ambargolar ASELSAN'ı kamçıladı
Vergi böyle toplanmaz
Eski Bakan Çelebi'den sert eleştiriler
'Tüm Almanya seçimdeki büyük başarınızı biliyor'
Steinmeier, Yavaş'a böyle dedi
Trabzonspor'un eski başkanı vefat etti
Evinde ölü bulundu
Bakan'ın sözlerine tepki gösterdi
'Tam bir Düyûn-ı Umûmiye sistemi'
İlk 3 ayda harcamaları yüzde 120 arttı
CHP: Tasarruf Saray'dan başlasın
Pentagon'dan Irak'a: Bölgedeki ABD güçlerini koru
Hem işgalci, hem koruma istiyor!
Adalet Bakanı mesajı verdi
'DEM Parti kapatılabilir'
Fanatik Yahudiler Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi
Bilinçli olarak gerginliği tırmandırıyorlar
'Saray' ziyareti öncesi kritik randevu
Kılıçdaroğlu, Özel ile görüşecek mi?
ABD'li senatör, İsrail'e desteğe tepki gösterdi
"Artık yeter!"
6 gündür haber alınamıyordu, itfaiye içeri girince şaşırdı
Derin uykudan uyandı!
İsrail devlet televizyonu duyurdu
Ordu yakında Refah'a girecek!
'Orijinalini paylaşıyorum ki ahlaksızlığınız görülsün'
Montajlı fotoğraf polemiği
' Saray'la müzakere edilmez, mücadele edilir'
Zamanlaması manidar uyarı
Kameranın âlâsı üretildi
Ambargolar ASELSAN'ı kamçıladı
Vergi böyle toplanmaz
Eski Bakan Çelebi'den sert eleştiriler
'Tüm Almanya seçimdeki büyük başarınızı biliyor'
Steinmeier, Yavaş'a böyle dedi
Trabzonspor'un eski başkanı vefat etti
Evinde ölü bulundu
Bakan'ın sözlerine tepki gösterdi
'Tam bir Düyûn-ı Umûmiye sistemi'
İlk 3 ayda harcamaları yüzde 120 arttı
CHP: Tasarruf Saray'dan başlasın
Pentagon'dan Irak'a: Bölgedeki ABD güçlerini koru
Hem işgalci, hem koruma istiyor!
Adalet Bakanı mesajı verdi
'DEM Parti kapatılabilir'
Fanatik Yahudiler Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi
Bilinçli olarak gerginliği tırmandırıyorlar
'Saray' ziyareti öncesi kritik randevu
Kılıçdaroğlu, Özel ile görüşecek mi?
ABD'li senatör, İsrail'e desteğe tepki gösterdi
"Artık yeter!"
6 gündür haber alınamıyordu, itfaiye içeri girince şaşırdı
Derin uykudan uyandı!
İsrail devlet televizyonu duyurdu
Ordu yakında Refah'a girecek!
'Orijinalini paylaşıyorum ki ahlaksızlığınız görülsün'
Montajlı fotoğraf polemiği

Devler Ligi'ne direkt katılım hakkını elde edemedik

Türkiye'yi, Avrupa kupalarında gelecek sezon 5 takım temsil edecek. Bu 5 kulübün oynanacağı tur sayısı da belli oldu
24.04.2024 16:10:00 / Güncelleme: 24.04.2024 17:00:53
Haber Merkezi
Devler Ligi'ne direkt katılım hakkını elde edemedik
Devler Ligi'ne direkt katılım hakkını elde edemedik
Trendyol Süper Lig'de heyecan kıyasıya devam ederken, temsilcilerimizin gelecek sezon Avrupa kupalarına hangi turlardan katılacağı da belli oldu.

Buna göre ipi göğüsleyecek takım, Şampiyonlar Ligi'ne play-off'tan girecek. Söz konusu kulüp, turu geçmesi durumunda adını gruplara yazdıracak.

Ligi ikinci sırada bitiren takım, Şampiyonlar Ligi'ne 2'nci eleme turundan başlayacak ve 3 tur atlarsa gruplara kalacak.

Türkiye Kupası şampiyonu Avrupa Ligi'ne play-off turundan girecek, turu geçmesi halinde grup aşamasında yer alacak.

Lig üçüncüsü Avrupa Ligi'ne 2'nci eleme turundan başlayacak ve gruplara kalması için 3 tur atlaması gerekecek.

Ligi dördüncü tamamlayan kulüp de Konferans ligine aynı şartlardan girecek.

3 takım elediği takdirde gruplara adını yazdıracak.

Demirspor maçı hazırlıkları yarın tamamlanacak

Galatasaray, Adana Demirspor maçının hazırlıklarına devam ediyor
24.04.2024 15:40:00
Anadolu Ajansı
Demirspor maçı hazırlıkları yarın tamamlanacak
Demirspor maçı hazırlıkları yarın tamamlanacak

Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 34. haftasında 26 Nisan Cuma günü Yukatel Adana Demirspor ile deplasmanda oynayacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü.

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamaya göre, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde teknik direktör Okan Buruk yönetiminde dinamik ısınmayla başlayan idman, iki grup halinde 8'e 2 pas çalışmasıyla devam etti. Antrenman, 5'e 5 oyun ve orta-şut çalışmasının ardından üç takımlı turnuvayla sona erdi.

Galatasaray, yarın saat 12.30'da yapacağı idmanla Yukatel Adana Demirspor maçı hazırlıklarını tamamlayacak. AA

Trabzonspor'un eski başkanı vefat etti

Eski Devlet Bakanı Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
24.04.2024 15:14:00
Anadolu Ajansı
Trabzonspor'un eski başkanı vefat etti
Trabzonspor'un eski başkanı vefat etti

Eski Devlet Bakanı Mehmet Ali Yılmaz (78), evinde ölü bulundu.

Alınan bilgiye göre, bir dönem Trabzonspor Kulübü Başkanlığı da yapan Yılmaz, Beşiktaş'taki ikametinde henüz belirlenemeyen nedenle hayatını kaybetti. İlk incelemede, Yılmaz'ın ölümünde şüpheli bir durum tespit edilemediği öğrenildi. AA

Sivasspor Avrupa kupaları için umutlandı

Sivasspor Avrupa kupaları için iddialı
24.04.2024 13:50:00
Anadolu Ajansı
Sivasspor Avrupa kupaları için umutlandı
Sivasspor Avrupa kupaları için umutlandı

EMS Yapı Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Trendyol Süper Lig'de kalan maçları kazanarak Avrupa kupalarına katılmayı hedeflediklerini söyledi.

Uygun, antrenmandan önce basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ligin 34. haftasında sahalarında TÜMOSAN Konyaspor ile karşılaşacaklarını anımsatarak, rakiplerinin ligde bulunduğu konumu hak etmediğini belirtti. Şehirlerin ve spor camiasının önemli takımlarının ligden düştüğünü vurgulayan Uygun, "Bu takımların ligden düşmesi üzüntü verici. Bununla beraber lige renk katacak Sakaryaspor, Kocaelispor, Erzurumspor gibi çok güzel şehir takımlarımız var. Onların da bir an önce düşen takımlarla beraber tekrar Süper Lig'e gelmesini istiyoruz." diye konuştu.

Uygun, Sivasspor'un Avrupa kupalarına gitme hedefinin olduğunu anlatarak, şunları kaydetti: "Avrupa kupalarına gitmek için gerçekten şansımız çok yüksek. Özellikle evimizdeki maçları kazandığımızda ve deplasmandan da puanlarla döndüğümüzde bu zorlu süreci başarmış olacağız. Ekonomik anlamda bütçesi diğerlerine göre düşük olan bir takımız, yaş ortalamasına da baktığımızda gerçekten futbolcu kardeşlerim imkansızı başarmış olacak. O yüzden onlara teşekkür ediyorum. Tecrübe bazen yaşanarak elde edildiği için onlar o kaliteleri, insanlıkları, çalışkanlıkları ve bireysel yetenekleriyle bu süreci başardılar."

Uygun, ligde kalan maçları kazanmak istediklerini dile getirerek, 5 haftada futbolcularından aynı performansı beklediğini ifade etti. Konyaspor'u yenerek süreci devam ettirmek istediklerini söyleyen Uygun, ligin kalan bölümünü de en iyi şekilde tamamlamak istediklerini sözlerine ekledi.

Antrenman

EMS Yapı Sivasspor, 27 Nisan Cumartesi günü sahasında TÜMOSAN Konyaspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Teknik direktör Bülent Uygun yönetiminde gerçekleştirilen antrenman, ısınma hareketleriyle başladı. İdman, 5'e 2 pas çalışmasının ardından yarı sahada oynanan çift kale maçla sona erdi. Sivasspor, hazırlıklarına yarın devam edecek. AA

logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.