logo
23 NİSAN 2024

Demirören: Arda yanlış yaptı

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, gazeteci Bilal Meşe'ye saldıran Arda Turan'ın yanlış yaptığını söyledi
09.06.2017 00:00:00
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, Türk Milli Takımı ile Futbol Federasyonunun karıştırılmaya çalışıldığını söyledi.
TFF Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Demirören, federasyonun finansal açıdan tarihinin en parlak dönemini yaşadığını belirterek, "5 yılda gelirimizi 240 milyondan 669 milyona çıkarttık. Çıkan tüm krizleri çözmüş, hain oyunları bozmuş, Türk futboluna istikrarı getirmiş bir federasyonuz. Haliyle tüm bunlar yapılıp zor günler ve zorluklar geride kalınca federasyona talipler çoğalıyor." dedi. Son günlerde yine aynı oyunların sahnelenmek istendiğini öne süren Demirören, "Türk Milli Takımı ile Futbol Federasyonu karıştırılmaya çalışılıyor. Bir yıl önce bu zamanlar prim konusu çok tartışıldı. Bir bardak suda fırtınalar kopartıldı. Hatalar elbette oldu ama kimse 'Söz konusu ay-yıldızsa gerisi teferruat' demedi. Türk futbolunu karıştırmak isteyenlere fırsat verildi. Yazılı ve görsel basının ilk maçtan hemen sonra hocamızın ve oyuncuların üzerine gitmesi, çocukları yıpratması yanlıştı. İspanya ile oynadığımız kader maçı şiddetli bir saldırı altında oynandı. Ben ve hocamız dahil herkese hakaretin bini bir paraydı. Bir yıl geçti, yine aynı kaotik durumla karşı karşıyayız. Yine hocamız, yine kaptanımız ve futbolcularımız karşı karşıya getiriliyor." ifadelerini kullandı.
"Fatih hoca gibi bir değere sahip çıkmamız gerekir." diyen Demirören, şunları kaydetti: "Eleştiri olabilir, olmalı da kabul ediyorum ama hakareti asla. Bir futbolcunun da bu tür olaylara göstereceği tepkinin fiziki ve hakaret dolu olmaması gerekir. Arda (Turan) kaptanımız bir yanlış yapmıştır. Yanlış yaptığını da Arda'ya medeni yollarla göstermemiz gerekir. Hakaret ederek, üzerine giderek, ona yüklenerek değil. Çünkü Arda bir dünya markası, Türk futbolunun bir değeri ve böyle yetenekler kolay yetişmez. Nedense bu olayların gene kritik bir milli maç öncesi ve çok önemli bir dönemde yapıldığını, gündeme taşındığını görüyorum. Oysa tam da 'Milli mesele' deyip, A Milli Takım'a sahip çıkılma zamanı. Kenetlenme, birlik ve beraberlik olma zamanı. 2018 Dünya Kupası'na gitme zamanı."
Şike süreci
Türk futbolu için 5 yıldır her türlü fedakarlığı yaptıklarını hatırlatan Demirören, yaşanan şike süreciyle ilgili verdikleri sözleri tuttuklarını kaydetti. Demirören, şöyle konuştu: "27 Şubat 2012'de göreve geldiğimizdeki ortamı hatırlayın. Bir asra yaklaşan Türk futbolunun tek gündemi şike süreciydi. UEFA karanlık bir kabus gibi üzerimize çökmüştü. O gün başkan seçildiğimde sizlere bir söz vermiştim. Türkiye'ye 5 yıl, 8 yıl Avrupa'dan men geleceği konuşulurken 'Süreç bitecek' demiştim. FETÖ'nün Türk futboluna hain saldırısı karşısında başta Sayın Aziz Yıldırım, Fenerbahçe ve Beşiktaş camiaları ile o gün içeride olan arkadaşlarımız olmak üzere hepimiz büyük bir mücadele verdik. Futbol Federasyonu olarak ben ve yönetici arkadaşlarımın dik duruşuyla, 6 yıllık bir mücadelenin sonucunda verdiğimiz sözü tutarak süreci bitirdik."
"Devrim niteliğinde adımlar attık"
TFF Başkanı Demirören, Türk futbolunun önünü açtıklarını belirterek, "Ardından devrim niteliğinde adımlar attık." dedi. Kulüplere çok önemli miktarlarda kaynak aktarımları sağladıklarını anlatan Demirören, "Bugün Avrupa'da örnek gösterilen Riva rüyasını gerçekleştirdik. Bize güvenin göstergesi olan dünya markaları ile sponsorluklar imzaladık. Futbol Federasyonu tarihinde görülmemiş tasarruflar yaptık." diye konuştu. Başkan Demirören, Kulüpler Birliği ile ortak bir çalışma yaptıklarını ifade ederek, şöyle devam etti: "Naklen yayın dağılımından aldığımız payı yüzde 12'den, yüzde 4'e düşürdük ve kimsenin yapamayacağı büyük bir fedakarlığa sizler için imza attık. Böylece kulüp başına milyonlarca dolar ek katkı sağladık. Profesyonel hakemliği getirdik, sistem her geçen gün rayına oturuyor. Video Yardımcı Hakem Sistemi VAR'ın ilk uygulamasını gerçekleştirdik. Şenes Erzik'in yerine Servet Yardımcı, ülkemiz ve federasyonumuzun gücü ve büyüklüğüyle UEFA Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi." Gelecekle ilgili planlarını da aktaran Demirören, görüşlerini şöyle açıkladı: "Euro 2024'ü alma zamanı. Naklen yayın gelirlerini 500 milyon dolardan, 800 milyonlara çıkarma zamanı. Hatanın kimde olduğunu aramayıp, milli menfaatlerimizi en önde tutma zamanı. Daha önemlisi herkesin kendine çeki düzen verme zamanı. 15 Temmuz'dan hepimiz dersimizi aldık. Türkiye tek başına bırakıldı. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın dediği gibi "Başka vatanımız yok". Gelin, Türk futbol ailesi olarak 15 Temmuz'daki duruşumuz gibi örnek olalım. Bir olalım, diri olalım."
"Örnek başkanlar gibi olalım"
Demirören, "Rahmetli Özhan Canaydın gibi kaybedince kazananın elini sıkan, merhum Süleyman Seba gibi ezeli rakibin başkanına edilen küfürleri bir işaretiyle susturan, örnek başkanlar gibi olalım." dedi. Bir kulübün, bir rengin sevilebileceğini, bir takıma da mensup olunabileceğini ifade eden Demirören, "Ancak Türkiye Futbol Federasyonu üyesi olmak ayrı, bir kulüp üyesi olmak ayrıdır. Futbol Federasyonu şov yapma yeri değil icraat yapma makamıdır." diye konuştu.
"Kurullarımız çok eleştiri aldı"
Bu sezon TFF kurullarının çok fazla eleştiri aldığını dile getiren Demirören, "Hatırlatmak isterim ki biz bu arkadaşların hepsini 15 Temmuz'dan sonra seçtik. İşlerinin ehli ve uzmanı olmalarının dışında, güvenilir olmaları çok önemliydi." ifadelerini kullandı. "O günlerde hem FETÖ temizliği yaptık hem de bu kurulları oluşturduk." diyen Demirören, şöyle devam etti: "Peki soruyorum, hangi başkan o günlerde kurullara bir tane isim önerebildi? Benim kurullarım, o günün kaotik ortamında işlerini en iyi şekilde yapma mücadelesi verdi. Evet, kabul ediyorum hakemlerimiz hata yapmıştır ama kimse Türk hakemlerinin adaletsiz olduğunu söyleyemez. Hata hep oldu, olmaya da devam edecek. Tahkim ve disiplin kurullarımıza gelince, evet, Talisca, Volkan Babacan, Yalçın ve bunlar gibi bazı kararlar, vicdanen beni ve yönetim kurulu arkadaşlarımı da memnun etmemiştir. Şimdi buradan onlara veya yeni adaylara sesleniyorum; vereceğiniz kararlarda bundan sonra hukukun yanı sıra toplum vicdanını da düşünerek hareket edin."
Herkesi vicdanının sesini dinlemeye ve sağduyulu olmaya davet eden Demirören, sözlerini şöyle tamamladı: "Biz omuz omuza verirsek birlik ve beraberliğimizi sağlarsak aşamayacağımız engel yok. Sizlerden aldığımız güçle geleceğe umutla baktığımızı bilmenizi istiyorum. İçinde bulunduğumuz ramazan ayının sizlere, temsil ettiğiniz kuruma, ülkemiz ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum. Bizlere duyduğunuz güven ve genel kurulumuza katılımınız nedeniyle teşekkür ediyor, beni sabırla dinlediğiniz için sizleri saygı ve dostlukla selamlıyorum."
En çarpıcı deprem uyarısı
'Baza ve koltuk altlarını doldurun'
İstanbul'da kutlamaların merkezi Taksim Meydanı'ydı
Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenk sunuldu
Esad, Abhazya Dışişleri Bakanı'na söyleşi verdi
'ABD'yle zaman zaman görüşüyoruz'
Bilim adamından korkutan uyarı
'Sıcaklık 4 ila 6 derece arttı'
Erdoğan buradaki törene katılmadı
Devlet erkanı Anıtkabir'de
Erbil ziyareti Metiner'i heyecanlandırdı
'Erdoğan’ı Kürtsüz bırakma operasyonu'
Havaların ısınmasıyla yine ortaya çıktı
Yılın ilk kene vakası görüldü
Arapça soru sorulunca Türkçesini istedi
Erbaş, Arapça bilmiyor mu?
Barzani'den Erdoğan'a teşekkür
'Zor zamanlarımızda yardım etti'
Milli irade 104 yıl önce hakim oldu
23 Nisan kutlu olsun
8 gün önce intihar etmişti
Mezarını açıp cesedi ateşe verdi!
Yatırım değil dizi tavsiyesi verdi
'İzlemeyen kalmasın'
Yükselirse, işi zor
Biden'ın geleceği petrol fiyatlarına bağlı
Vergileri indirin
Çin'in Ankara Büyükelçisi'nden tuhaf istek
En çarpıcı deprem uyarısı
'Baza ve koltuk altlarını doldurun'
İstanbul'da kutlamaların merkezi Taksim Meydanı'ydı
Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenk sunuldu
Esad, Abhazya Dışişleri Bakanı'na söyleşi verdi
'ABD'yle zaman zaman görüşüyoruz'
Bilim adamından korkutan uyarı
'Sıcaklık 4 ila 6 derece arttı'
Erdoğan buradaki törene katılmadı
Devlet erkanı Anıtkabir'de
Erbil ziyareti Metiner'i heyecanlandırdı
'Erdoğan’ı Kürtsüz bırakma operasyonu'
Havaların ısınmasıyla yine ortaya çıktı
Yılın ilk kene vakası görüldü
Arapça soru sorulunca Türkçesini istedi
Erbaş, Arapça bilmiyor mu?
Barzani'den Erdoğan'a teşekkür
'Zor zamanlarımızda yardım etti'
Milli irade 104 yıl önce hakim oldu
23 Nisan kutlu olsun
8 gün önce intihar etmişti
Mezarını açıp cesedi ateşe verdi!
Yatırım değil dizi tavsiyesi verdi
'İzlemeyen kalmasın'
Yükselirse, işi zor
Biden'ın geleceği petrol fiyatlarına bağlı
Vergileri indirin
Çin'in Ankara Büyükelçisi'nden tuhaf istek

Halil Umut Meler EURO 2024'te

Halil Umut Meler, EURO 2024'te görev yapacak
23.04.2024 12:54:00
Anadolu Ajansı
Halil Umut Meler EURO 2024'te
Halil Umut Meler EURO 2024'te

UEFA, Türk hakem Halil Umut Meler'in 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) görev alacağını açıkladı.

UEFA, 14 Haziran-14 Temmuz'da Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenecek EURO 2024'te görev yapacak hakemleri duyurdu. FIFA kokartlı Halil Umut Meler, EURO 2024'te düdük çalacak 19 orta hakem arasında yer aldı. Turnuvada Halil Umut Meler'in yardımcılıklarını yapacak hakemler Mustafa Emre Eyisoy ve Kerem Ersoy oldu. Alper Ulusoy ise Video Yardımcı Hakem (VAR) olarak görevlendirildi.

Ayrıca UEFA ile Güney Amerika Futbol Konfederasyonu (CONMEBOL) arasındaki iş birliği kapsamında Arjantinli hakem Facundo Tello da turnuvada maç yönetecek hakemler arasına dahil edildi.

Turnuvada görev yapacak orta hakemler şu şekilde: Artur Soares Dias (Portekiz), Jesus Gil Manzano (İspanya), Marco Guida, 'Daniele Orsato (İtalya), Istvan Kovacs (Romanya), Ivan Kruzliak (Slovakya), François Letexier, Clement Turpin (Fransa), Danny Makkelie (Hollanda), Szymon Marciniak (Polonya), Halil Umut Meler (Türkiye), Glenn Nyberg (İsveç), Michael Oliver, Anthony Taylor (İngiltere), Sandro Scharer (İsviçre), Daniel Siebert, Felix Zwayer (Almanya), Slavko Vincic (Slovenya), Facundo Tello (Arjantin) AA

Trabzonspor 10. kupa peşinde

Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında yarın sahasında Fatih Karagümrük ile karşı karşıya gelecek
23.04.2024 12:49:00
İhlas Haber Ajansı
Trabzonspor 10. kupa peşinde
Trabzonspor 10. kupa peşinde
Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Trabzonspor, yarın Fatih Karagümrük'ü ağırlayacak. Saat 20.30 başlayacak karşılaşmayı hakem Ali Şansalan yönetecek. Şansalan'ın yardımcılıklarını Murat Tuğberk Curbay ve Süleyman Özay yapacak.

Bordo-mavililer, bu sezon kupaya 4. turdan başladı. Bu turda Çorum FK'yı 3-1'le geçen Trabzonspor, 5. turda ise Manisa FK'yı yine aynı skorla eledi. Son 16 turunda ise Gençlerbirliği'ni deplasmanda 2-1 mağlup eden Karadeniz ekibi, çeyrek finalde de evinde Başakşehir'i 1-0 yenerek yarı finalde Fatih Karagümrük ile rakip oldu.

Trabzonspor, 10. kez kupayı müzesine götürmek istiyor

Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası'nda daha önce 9 kez mutlu sona ulaştı. Karadeniz temsilcisi, Türkiye Kupası'nı ilk olarak 1976-1977 sezonunda kazandı. Bordo-mavililer, 1977-78, 1983-84, 1991-92, 1994-95, 2002-03, 2003-04, 2009-10 ve son olarak 2019-20 sezonunda kupa sevinci yaşadı. İHA

Nuggets, Lakers'a karşı 2-0 öne geçti

NBA play-off'larında Nuggets, Lakers'ı yenerek seriyi 2-0 yaptı
23.04.2024 11:29:00
Anadolu Ajansı
Nuggets, Lakers'a karşı 2-0 öne geçti
Nuggets, Lakers'a karşı 2-0 öne geçti

Amerikan Basketbol Ligi (NBA) play-off ilk turunda Denver Nuggets, Los Angeles Lakers'ı 101-99 yenerek seriyi 2-0'a getirdi.

NBA play-off'larına 3 maçla devam edildi. Batı Konferansı'nı ikinci basamakta tamamlayan Nuggets, play-in oynayarak 7. sırayı alan Lakers'a karşı çıktığı serinin ikinci maçında 20 sayı üreten Jamal Murray'nin son saniye basketiyle galibiyete ulaştı. Ev sahibi Nuggets'ta Nikola Jokic 27 sayı, 20 ribaunt, 10 asistle "triple-double" yaptı, Michael Porter Jr ise 22 sayı, 9 ribaunt üretti.

Lakers'ta Anthony Davis 32 sayı, 11 ribaunt ve LeBron James 26 sayı, 12 asistle mücadele etti.

Knicks seriyi 2-0 yaptı

New York Knicks, sahasında Philadelphia 76ers'ı 104-101 mağlup ederek seride 2-0 üstünlük yakaladı. Knicks'te Jalen Brunson 24 sayı, 8 ribaunt ve Josh Hart 21 sayı, 15 ribauntla galibiyete katkı sağladı. 76ers'ta Tyrese Maxey 35 sayı, 10 asist ve Joel Embiid 34 sayı, 10 ribauntla oynadı.

Cavaliers durumu 2-0'a getirdi

Cleveland Cavaliers, Orlando Magic'i ağırladığı mücadeleyi 96-86 kazandı ve seriyi 2-0 yaptı. Cavaliers'ta Donovan Mitchell 23 sayı, 8 ribaunt, Jarrett Allen ise 16 sayı, 20 ribauntla galibiyette ön plana çıktı. Magic'te Paolo Banchero'nun 21 ve Franz Wagner'in 18 sayısı mağlubiyeti engelleyemedi. AA

Futbolcular tekme tokat birbirine girdi

Bölgesel Amatör Lig 4. Grup'un 25. haftasında oynanan 1969 Bilecik Spor Kulübü-Çeşme Belediyespor maçının 65. dakikasında saha içi bir anda karışırken, futbolcular tekme tokat birbirlerine girdi.
23.04.2024 11:12:00 / Güncelleme: 23.04.2024 11:16:03
İhlas Haber Ajansı
Futbolcular tekme tokat birbirine girdi
Futbolcular tekme tokat birbirine girdi
Bölgesel Amatör Lig 4. Grup'un 25. haftasında 1969 Bilecik Spor Kulübü ile İzmir temsilcisi Çeşme Belediyespor, İstasyon Sentetik Sahası'nda karşı karşıya geldi.

Karşılaşma Çeşme Belediyespor'un 1-0'lık üstünlüğüyle devam ederken, yaşanan bir pozisyon sonrası saha içi karıştı.

Olayların ardından maçın orta hakemi Yusuf Burak Özyüzer, 1969 Bilecik Spor Kulübü oyuncusu Berat İş ile Çeşme Belediyespor'dan Ersin Aslantoğ'a direkt kırmızı kart gösterdi.



Çeşme Belediyespor'dan Emre Şahin ve Mehmet İncebacak'ın da kırmızı kart görmesi gerektiğini söyleyen 1969 Bilecik Spor Kulübü teknik heyeti, maçın dördüncü hakemi Furkan Duman'a itiraz etti.

Bu tepkilere taraftarlar da katılırken, Duman yaşanan olaylarda başına cisim geldiğini belirterek, maçın orta hakemi Yusuf Burak Özyüzer'i yanına çağırdı.

Özyüzer, bu olaydan sonra saha komiserine gerekli uyarılarda bulunarak, maça devam etti.



Gergin geçen müsabaka Çeşme Belediyespor'un 2-0'lık üstünlüğüyle sonuçlandı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.