logo
05 MAYIS 2024

"Feda"dan "Sefa"ya

Beşiktaş Kulübünde 2012 yılında göreve gelen Fikret Orman yönetiminde yaşadığı sorunları aşmaya çalışan siyah-beyazlı camia, Süper Lig'de 6 sezondur hasretini çektiği şampiyonluğa çok yaklaştı
13.05.2016 00:00:00
Siyah-beyazlı kulüpte 4 yıl 2 aydır başkanlık koltuğunda oturan Orman, ligde 32. haftayı en yakın takipçisi Fenerbahçe'nin 6 puan önünde lider tamamlayan Beşiktaş'ın, kalan iki haftada en az bir puan kazanması ya da rakibinin puan kaybetmesi halinde başkan olarak ilk kez şampiyonluk sevincini yaşayacak. İstanbul'da 1967 yılında dünyaya gelen Fikret Orman, orta öğrenimini Işık Lisesinde, yüksek öğrenimini Yıldız Teknik Üniversitesi ve Florida Üniversitesinde tamamladı. Sanayi, inşaat ve turizm sektöründe faaliyet gösteren şirketlerde yönetim kurulu başkanlığı ve üyeliği yapan Fikret Orman, Beşiktaş Kulübünde 2002-2004 yılında Serdar Bilgili başkanlığındaki yönetimde yer aldı. Siyah-beyazlı kulübün 2004 yılında yapılan genel kurulunda Yıldırım Demirören ile girdiği başkanlık yarışını kaybeden Orman, 2012 yılında Demirören'in Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı olmasıyla boşalan kulüp başkanlığına yeniden aday oldu. Fikret Orman; Nazmi Koca ve Bülent Deriş'in de aday olduğu olağanüstü genel kurulda siyah-beyazlı kulübün 33. başkanlığına seçildi. Fikret Orman, kulübün 2013 yılında yapılan olağan genel kurulunda ise Serdal Adalı ile yarıştı ve başkanlık koltuğuna oturmaya devam etti. Beşiktaş Kulübünün 15 Mayıs Pazar günü yapılacak olağan genel kurulunda da başkanlığa tek başına aday olan Orman, görev süresi boyunca birçok sorunla uğraşmak zorunda kaldı.

"Feda" projesiyle başladı
Fikret Orman, başkanlığa seçildiği tarihte siyah-beyazlı takım, son haftaları oynanan ve şampiyonluk yarışında erken havlu attığı 2011-2012 sezonunu dördüncü tamamladı. Orman, kulübün yaşadığı maddi sorunlar nedeniyle 2012-2013 sezonunda "Feda" projesini başlattı. Proje kapsamında yapılan kampanyalarla kulübe gelir sağlanırken, bir yandan da camianın kenetlenmesi için önemli adımlar atıldı. Bu sürede bazı futbolcular da ücretlerinde indirime giderek projeye destek verdi. Bunun yanı sıra uygulanan mali disiplinle kulüpteki harcamalar azaltılırken, borçlar yeniden yapılandırılarak kontrol altına alınmaya çalışıldı.  Fikret Orman yönetimindeki siyah-beyazlı kulüp, ayrıca futbolcu sözleşmeleri nedeniyle UEFA'da açılan davalar ile çeşitli sebeplerle kulübe açılan haciz davarlarını da çözdü. Orman başkanlığındaki yönetim, sponsorluk anlaşmaları ve geliştirdiği projelerle, Vodafone Arena yapıldığı için son üç sezonunda düşük bir stat geliri elde eden kulübe yeni gelir kaynakları sağlamaya çalıştı.

Bilic ile geçen sezon şampiyonluğa yaklaştı
Fikret Orman başkanlığındaki Beşiktaş, geçen sezon Süper Lig şampiyonluğunu son haftalarda kaybetti. Geçen sezon Hırvat teknik direktör Slaven Bilic yönetiminde ligin 29. haftasını lider geçen siyah-beyazlı ekip, kalan sürede iyi performans sergileyemedi ve sezonu 3. sırada tamamladı. Siyah-beyazlı ekip, Orman'ın başkanlık koltuğunda bulunduğu 2013-2014 ve 2014-2015 sezonlarında da üçüncü oldu. Öte yandan, Fikret Orman'ın ilk kez 25 Mart 2012'de başkanlık görevine seçildiği Beşiktaş, o tarihte 31. haftası sona eren ve rakiplerinin çok gerisinde kaldığı 2011-2012 sezonunu ise dördüncü bitirdi. Beşiktaş, Fikret Orman döneminde geçen sezon UEFA Avrupa Ligi'nde son 16 turuna kadar yükselirken, bu sezon ise grupları geçmeyi başaramadı.

Vodafone Arena'yı yaptırdı
Beşiktaş Kulübü, Fikret Orman döneminde dünyanın en modern statlarından biri olan yeni stadı Vodafone Arena'ya kavuştu. Orman, BJK İnönü Stadı'nın yerine inşa edilen ve 3 yıla yakın bir sürede tamamlanan 41 bin 903 kişi kapasiteli stadın yapımında büyük emek sarf etti. Vodafone Arena'nın yapımı için siyah-beyazlı kulübün kasasından 350 milyon liranın üzerinde bir para çıktı. Konumu ve teknik özellikleriyle Türkiye'nin en güzel statlarından biri olan Vodafone Arena, çok amaçlı kullanılmak üzere dizayn edildi. İçinde Beşiktaş Müzesi, Kartal Yuvası mağazaları, konser arenası, yaşam alanı ve moda merkezi bulunan statta yapılacak etkinliklerle kulübe ayrıca gelir sağlanacak.

Transfere 44,750 milyon avro harcandı
Siyah-beyazlı kulüp, Fikret Orman yönetiminde 4 sezonda kadrosuna kattığı 41 futbolcu için 44 milyon 750 bin avro bonservis bedeli ödedi. Beşiktaş, Fikret Orman'ın ilk sezonunda, transfer ettiği 12 futbolcu için 4 milyon avro ödeme yaptı. Orman yönetimindeki siyah-beyazlı kulüp, 2013-2014'te 13 futbolcu için 14,5, 2014-2015'te 8 futbolcu için 15,4, 2015-2016'da ise yine 8 futbolcu için 10,85 milyon avroluk transfer harcamasında bulundu.

Futbolcu satışından 29,1 milyon avro gelir
Beşiktaş Kulübü, Fikret Orman döneminde yaptığı futbolcu satışından 29,1 milyon avro gelir elde etti. Kaleci Allan McGregor'u üç yıl önce Hull City'e 2,5 milyon avroya veren siyah-beyazlılar, bu sezon öncesinde Demba Ba 13 milyon avroya Çin'in Shanghai Shenhua ekibine, Atınç Nukan'ı 5 milyon avroya Almanya ligi takımlarından Red Bull Leipzig'e, kaleci Cenk Gönen'i de 600 bin avroya Galatasaray'a sattı. Beşiktaş devre arasında da Ersan Adem Gülüm'ü 7 milyon avroya Çin'in Hebei China Fortune ekibine gönderdi. Atınç Nukan'ın forma giydiği Red Bull Leipzig'in bu sezon Bundesliga'ya yükselmesiyle siyah-beyazlı kulüp, bu transferden 1 milyon avroyu daha kasasına koymaya hak kazandı.

Bir yıl Avrupa'ya gidilemedi
Beşiktaş, Fikret Orman'ın başkanlık koltuğunda oturduğu 2013-2014 sezonunda UEFA organizasyonlarından men edildi. UEFA Disiplin Kurulu, Türk futbolunda 2010-2011 sezonunda yaşanan şike soruşturmasının ardından Fenerbahçe'ye 2, Beşiktaş'a da 1 yıl men cezası verdi. Daha sonra yaşanan hukuki süreçlerin ardından siyah-beyazlı takım cezasını, 2012 yılında göreve gelen Fikret Orman'ın ikinci sezonu olan 2013-2014'te çekti.

Şen: "Başarılar, rekorlar kitabında yer almalı"
Eski Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Şen, Fikret Orman ve yönetimlerinin önemli başarılara imza attığını söyledi. Şen, Orman'ın, Beşiktaş Kulübünde zor bir dönemde başkanlık koltuğuna oturduğunu anlatarak, şunları kaydetti: "Fikret Orman başkan olduğu zaman, üç büyüklerde en kötü durumda olan kulüp Beşiktaş'tı. Stadı yoktu, borçları çoktu ve kongrede karışıklık vardı. Beşiktaş bu dönemde en modern stadı yaptı. Futbol takımı, maçlarını dışarıda oynamasına rağmen şampiyon oluyor. Fikret Orman 10 üzerinden 11 kişiliğe sahip. Kendisini ve ailesini yakından tanıyorum. Çok büyük bir Beşiktaşlıdır, dost bir insandır. Beşiktaş'ın bu başarıları Guinness Rekorlar Kitabı'nda yer almalıdır. Burada Fikret Orman ve yönetici arkadaşlarının payı çok büyüktür" Beşiktaş'ın UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de başarıyı hedeflemesi gerektiğini dile getiren Şen, "Beşiktaş, önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final, yarı final, hatta kupaya gözünü dikmelidir. Amatör şubelerde de özellikle basketbola sponsor bulup, büyük Beşiktaş'ı daha büyük noktalara getirmelidirler." değerlendirmesinde bulundu. 


Keçeci: "Orman'ı başarılı buluyorum"
Beşiktaş Kulübünün eski yöneticilerinden Affan Keçeci, Fikret Orman'ın başarılı bir yönetim sergilediğini söyledi. Kulüpler için tesisleşme ve sportif başarının önemli olduğunu anlatan Keçeci, "Ben Fikret Orman'ın performansını başarılı buluyorum. Bu dönemde stat yapıldı ve sportif başarı da geliyor." dedi. Beşiktaş'ın Süper Lig'de şampiyonluğa çok yakın olduğunu vurgulayan Keçeci, şöyle konuştu: "Beşiktaşımız inşallah şampiyonluğa ulaşacaktır. Oynadığı futbolla bunu hak etmiştir. Stadımız olmadan böyle bir başarı elde etmek takdire şayandır. Başta Şenol Güneş olmak üzere emeği geçen herkesi kutluyorum. Fikret Orman ve yönetimini de kutluyorum. Stadın bitirilmesi de çok büyük bir başarıdır. Beşiktaş muazzam bir stada kavuşmuştur. Bu kadronun çok önemli başarılar kazanacağını düşünüyorum. Önümüzdeki yıllarda da inşallah Beşiktaşımızı şampiyon göreceğiz. Ayrıca takımımızın UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki performansı da çok önemli olacak. Birkaç takviyeyle Şampiyonlar Ligi'nde de başarılı olacağımıza inanıyorum."

Keçeli: "Orman ve yönetimi doğru yolda"
Beşiktaş Kulübünün eski yönetim kurulu üyesi Metin Keçeli de Fikret Orman ve yönetiminin doğru işler yaptığını söyledi. Orman'ın kulübü iyi yönettiğini dile getiren Keçeli, "Fikret Orman ve yönetimi 4 yıldır doğru kararlar verdi ve doğru yolda gitti. Sonra da başarılar geldi. Stat yapıldı ve takım da şampiyon olmak üzere. Mali yönden de net bir tablo ortaya çıkarıldı. Ben ilk döneminde Fikret Orman ile çalıştım. Kötü bir tablo ile devraldık. Beşiktaşlıların, Fikret Orman ve yönetimini kutlamaktan başka düşünmesi gereken bir konu yoktur." diye konuştu. Metin Keçeli, siyah-beyazlı futbol takımının, Süper Lig'de iyi bir performans ortaya koyduğunu vurgulayarak, "Bu takımın iyi işler yapacağına inanıyorum. Bu kadro birkaç takviyeyle önemli başarılar elde edecektir çünkü çok önemli yıldızlara sahip. Şenol Güneş ile devam etmek başarıyı getir. Büyük hatalar yapılmazsa bu başarıların devamı gelecektir." şeklinde görüş belirtti.
'Kıyafetler 60-90 derece aralığında yıkanmalı'
Enkaz kentte maske uyarısı
Korku dolu anlar kamerada
Son anda vatandaşlar kurtardı
Rekoltede yüzde 60 düşüş bekleniyor
Kayısıyı 'sis' vurdu
Türkiye'nin doğa harikası
Mayıs ayında 5 metre kar var
İfadesi iddianameye girmeyen Ayşe Ateş'ten tepki
Azmettiriciler nerede?
16 ayda tamamlanan iddianamenin detayları
Basit bir husumet cinayeti!
Vatandaşlara ajanlık hakkında bilgi verildi
MİT'ten videolu 'casusluk' uyarısı
Türkiye'nin ekonomisini Almanya'da anlattı
'Kredi notumuz artıyor, doğru yoldayız'
'Kazan-kazan' pazarlığı mı yapıldı?
'Al paşaları ver anayasayı'
Kılıçdaroğlu ile görüşmede Erdoğan ziyareti de masadaydı
'Görüşmenin önemli kısmını paylaştım'
'Çok ölü var' diyerek mezarlığa ambulans istedi
Pes dedirten çağrılar
Yerlikaya ve yardımcılarının araç ve koruma sayıları azaltıldı
İçişleri Bakanlığından tasarruf açıklaması
Cenazeleri bulunan işçilerin kimlikleri belli oldu
İliç'te iki cenazeye daha ulaşıldı
'Ölünce mezarıma yazılacak bir baba adım yok'
58 yıldır gerçek kimliğini arıyor
'Kıyafetler 60-90 derece aralığında yıkanmalı'
Enkaz kentte maske uyarısı
Korku dolu anlar kamerada
Son anda vatandaşlar kurtardı
Rekoltede yüzde 60 düşüş bekleniyor
Kayısıyı 'sis' vurdu
Türkiye'nin doğa harikası
Mayıs ayında 5 metre kar var
İfadesi iddianameye girmeyen Ayşe Ateş'ten tepki
Azmettiriciler nerede?
16 ayda tamamlanan iddianamenin detayları
Basit bir husumet cinayeti!
Vatandaşlara ajanlık hakkında bilgi verildi
MİT'ten videolu 'casusluk' uyarısı
Türkiye'nin ekonomisini Almanya'da anlattı
'Kredi notumuz artıyor, doğru yoldayız'
'Kazan-kazan' pazarlığı mı yapıldı?
'Al paşaları ver anayasayı'
Kılıçdaroğlu ile görüşmede Erdoğan ziyareti de masadaydı
'Görüşmenin önemli kısmını paylaştım'
'Çok ölü var' diyerek mezarlığa ambulans istedi
Pes dedirten çağrılar
Yerlikaya ve yardımcılarının araç ve koruma sayıları azaltıldı
İçişleri Bakanlığından tasarruf açıklaması
Cenazeleri bulunan işçilerin kimlikleri belli oldu
İliç'te iki cenazeye daha ulaşıldı
'Ölünce mezarıma yazılacak bir baba adım yok'
58 yıldır gerçek kimliğini arıyor

"İsmail Kartal değil Ali Koç başarısız"

Eski futbolcu Ali Eren Beşerler, bu sezon rekorlar kıran teknik direktör İsmail Kartal'ın değil başkan Ali Koç'un başarısız olduğunu söyledi 
05.05.2024 10:32:00
Ruhi Sarı
"İsmail Kartal değil Ali Koç başarısız"
"İsmail Kartal değil Ali Koç başarısız"
Şampiyonluk yarışında lider Galatasaray'ın 4 puan gerisine düşen Fenerbahçe, yarın Konyaspor deplasmanında kazanıp ligin son haftasına kadar umudunu korumak istiyor.

Yeni kurulan bir takımla gol rekorları kıran teknik direktör İsmail Kartal'ın son haftalarda oyuncu tercihleri ise tartışılıyor.

Beşiktaş'ın eski futbolcusu Ali Eren Beşerler, bu noktada tecrübeli hocaya yapılan eleştirilere katılmadığını söyledi.

"Fenerbahçe'nin kadrosu daha yeni toparlanmış"
"İsmail Kartal'a başarısız diyemeyiz" ifadesini kullanan Beşerler, şunları söyledi; "Başkan Ali Koç'a başarısız diyebiliriz. 6 sene olmuş 7 sene oluyor şimdi burada sorun aslında İsmail Kartal'ın değil. İsmail Kartal'ı herkes eleştiriyor, hepimiz eleştiriyoruz ama baktığın zaman adam daha yeni geldi. Bir sene oldu İsmail Kartal'ın eline bir kadro verildi 89 puan toplandı. Herkes diyor ki ben bu kadroyla daha iyisini yaparım. Elindeki kadro mükemmel uzay üstü daha iyisini yapman lazım diyorlar. Şimdi antrenmanlarda yokuz bilemiyoruz yani takım içindeki ilişkiler nedir bilemiyoruz. Galatasaray'la Fenerbahçe'yi yan yana koyduğun zaman Galatasaray Fenerbahçe'nin yanında takım gibi takım. Yani birlik ve beraberlik daha iyi Galatasaray'da, uyumları daha iyi, iletişimleri daha iyi. Fenerbahçe'de daha yeni toparlanmış bir kadro var. Belki önümüzdeki sene bu kadro devam ederse çok daha farklı yerlerde olabilir. Çünkü oyuncuların da birbirlerini tanıması lazım. Hemen olmuyor yani aile gibi olmaları bir aileye dönüşmeleri. Bu da zaman alıyor kolay değil."

Fenerbahçe Konya'da hata istemiyor

Fenerbahçe, Süper Lig'de yarın Konyaspor'a konuk olacak
05.05.2024 09:30:00
Anadolu Ajansı
Fenerbahçe Konya'da hata istemiyor
Fenerbahçe Konya'da hata istemiyor

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in 35. haftasında yarın TÜMOSAN Konyaspor ile deplasmanda karşılaşacak.

MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadı'nda saat 20.00'de oynanacak mücadeleyi Bahattin Şimşek yönetecek. Ligde oynadığı 34 karşılaşmada 28 galibiyet, 5 beraberlik ve 1 yenilgi alan sarı-lacivertli takım, topladığı 89 puanla lider Galatasaray'ı takip ediyor.

Son deplasman mücadelesinde EMS Yapı Sivasspor ile berabere kalan İsmail Kartal'ın ekibi, şampiyonluk yarışında kayıp yaşarken, bir sonraki hafta iç sahada derbi maçta Beşiktaş'ı 2-1'lik skorla mağlup etmeyi başardı.

Fenerbahçe'de 2 eksik

Fenerbahçe'de TÜMOSAN Konyaspor maçı öncesinde 2 eksik bulunuyor. Beşiktaş derbisinde sakatlanan İsmail Yüksek'in yanı sıra saha çalışmalarına başlayan Jayden Oosterwolde, yarın oynanacak mücadelede takımlarını yalnız bırakacak.

Savunmada Çağlar formaya yakın

İsmail Yüksek'in sakatlığı sebebiyle teknik direktör İsmail Kartal, bu bölgede Krunic'e formayı vermeyi planlıyor. Krunic'in ilk 11'de sahaya çıkması durumunda ilk 11'de 3 yerli oyuncunun yer alma zorunluluğundan kaynaklı olarak savunmada Çağlar Söyüncü'nün forma giymesi bekleniyor.

Sarı-lacivertli ekipte Ferdi Kadıoğlu ve İrfan Can Kahveci'nin de diğer yerli isimler olması bekleniyor.

Fenerbahçe'nin Konya deplasmanındaki muhtemel 11'i şu şekilde: Dominik Livakovic, Bright Osayi-Samuel, Çağlar Söyüncü, Alexander Djiku, Ferdi Kadıoğlu, Rade Krunic, Fred, İrfan Can Kahveci, Sebastian Szymanski, Dusan Tadic, Edin Dzeko.

Sarı-lacivertlilerde 7 oyuncu kart sınırında

Fenerbahçe'de Konyaspor maçı öncesinde 7 isim sarı kart ceza sınırında yer alıyor. Sarı-lacivertlilerde Edin Dzeko, Dusan Tadic, Michy Batshuayi, Cengiz Ünder, Mert Müldür, Ferdi Kadıoğlu ve Rodrigo Becao, yarın oynanacak maçta kart görmeleri durumunda Mondihome Kayserispor mücadelesinde takımını yalnız bırakacak. AA

"Ölüm kalım maçı değil"

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Samsunspor maçı sonrası oyuna saygı çerçevesinde bakmaları gerektiğini söyledi 
04.05.2024 22:54:00
Anadolu Ajansı
"Ölüm kalım maçı değil"
"Ölüm kalım maçı değil"

Trendyol Süper Lig'in 35. haftasında deplasmanda Yılport Samsuspor'a 3-1 yenilen Trabzonspor'un teknik direktörü Abdullah Avcı, "Oyunun başından sonuna kadar net bir şekilde hem bireysel performansımızın hem de oyun performansımızın çok altında kaldık. Hiç doğru ve şık olmadı." dedi.

Avcı, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, Samsunspor'un çok basit ama güçlü bir oyunu olduğunu dile getirdi. Rakibin aynı oyunu hem iç sahada hem de dış sahada uyguladığına işaret eden Avcı, "Yani çok basit, sade ama çok güçlü bir oyunları var Samsunspor'un. Bizim maça gelmeden evvel, yanlış hatırlamıyorsam 11 maçın 7'sini içeride kazanmış, tek mağlubiyeti var. Oyunu basit ama doğru ve bunu şiddetli şekilde uygulayan bir takım. Direkt oyunları var ve özellikle burada ikinci topa yanaşmak, ondan sonrasında yapılacak ortalar, bir de rakip arkası şiddetli yapacağı koşullar vardı. Bu plan her maç böyle yani burada da dışarıda da oynadıklarında bunu kendi güçlü oyunlarını oynatıp bunu yansıtıyorlar. Biz buna özellikle oyunun başlangıcında doğru cevap veremedik." ifadesini kullandı.

Avcı, oyuna girmek için birtakım denemelerinin olduğunu ancak arkasından penaltı geldiğine dikkati çekerek, şöyle devam etti. "Arkasından da bizim gibi takıma yakışmayacak bir organizasyon bozukluğundan dolayı yediğimiz bir gol oldu. Rakip 2-0 öne geçti. Sonrasında golü de bulduk. Tam oyuna tutunacakken kornerden bu sefer kendi kalemize attığımız gol' 3-1 mağlup duruma düştük devreye girerken. Olabilir mi' Olabilir. Geçen hafta da iki farklı mağlup duruma düşmüştük. İkinci yarıda daha doğru oyun oynamamız gerekiyordu. Topa sahip miyiz' Evet topa sahibiz. Bunu da bekliyorduk zaten. Ama bunu beklerken bu oyunu oynarken özellikle oyuna genişlik verip sayısal olarak fazla girdiğimiz ceza sahasında paslar veya kısa ortalar yapmamız gerekiyordu. Rakibi böyle çözecektik, rakibin de baskı şiddeti düşecekti. Zaman zaman bunu dedik ama sonuçlandıramadık. Oyunun başından sonuna kadar net bir şekilde hem bireysel performansımızın hem de oyun performansımızın çok altında kaldık. Hiç doğru ve şık olmadı."

Ligde rakiplerden puanla önde olduklarını anlatan Avcı, "Üçüncülük anlamında lige baktığında haftaya başlarken birine 6 puan, birine 7 puan önde girdik. Rakibin bir tanesinin kazanması puan farkının 4 puana düşmesi bizi yukarıya doğru çekmesi gerekirken aşağıya doğru gitti. Konsantrasyon bozuktu. Oyunun her anını doğru oynamadık. Futbolda bazen kaybedersin. Oyunu doğru oynamaya çalışırsın ama kaybedebilirsin. Çünkü karşında da bir rakip vardır. Rakip bugün çok istedi. Fiziksel olarak bizden daha fazla mücadele etti. Daha fazla temas yaptı. Daha fazla sertlik yaptı ki normal. Biz buna hem sertlikle hem mücadeleyle doğru cevap veremedik. Onun için rakibimizi tebrik ediyoruz." diye konuştu.

Samsun'daki stadyuma ilk kez geldiğini vurgulayan Avcı, şunları kaydetti: "Çok güzel bir ortam. Samsun bir futbolcu yeri geçmişiyle, tarihiyle... Stadyuma ilk defa geldim. Yapanların emeğine sağlık. Ama şunu da belirtmek istiyorum. Futbol bir iyileştirme gücü olan güzel bir oyundur. Bu sadece burayla alakalı değil genel olarak söylüyorum. Dilimizi, üslubumuzu değiştirmediğimiz sürece gönlümüzü dönüştüremeyeceğiz. Sonunda ölüm yoktur, kalım yoktur, savaş yoktur. Mücadele vardır. Onun için bu bir ölüm kalım maçı değildir. Bu tarihte oynanmıştır, oynanmaya da devam edecektir müsabakalar. Lütfen bu oyuna böyle bakalım. Rakibimizi yaptıkları mücadeleden dolayı tebrik ediyoruz. Bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum. Bizim adımıza 4 gün sonra, çarşamba günü bir adım kaldı finale, oynayacağımız kupa maçımız var. İstanbul'da oynayacağız. Şimdi buradan ne çıkartacağız' Bir sürü olumsuzluğun olduğu oyun anlamında ve performans anlamında bunu kaldırıp konsantrasyonumuz daha yüksek, doğru bir oyunla Karagümrük maçına hazırlanıp ligde de bundan sonra kalan 3 maçı en iyi şekilde tamamlayıp ligi, 3. sırada bitirmek istiyoruz." AA

Sprint yarışında Verstappen birinci oldu

F1 Miami Grand Prix'sinin sprint yarışında Verstappen birinci oldu
04.05.2024 20:30:00
Anadolu Ajansı
Sprint yarışında Verstappen birinci oldu
Sprint yarışında Verstappen birinci oldu

Formula 1 Dünya Şampiyonası Miami Grand Prix'sindeki sprint yarışını, Red Bull takımının Hollandalı pilotu Max Verstappen kazandı.

Sezonun 6. mücadelesi öncesi gerçekleştirilen sprint yarışı, Miami kentiyle aynı adı taşıyan 5,4 kilometrelik pistte 19 tur üzerinden yapıldı.

Son üç yılın şampiyonu Verstappen, birinci cepten başladığı yarışta damalı bayrağı ilk sırada gördü ve 8 puanı hanesine yazdırdı.

Liderin 3.371 saniye gerisinde Ferrari'nin Monakolu pilotu Charles Leclerc ikinci, Verstappen'in Meksikalı takım arkadaşı Sergio Perez ise 5.095 saniye farkla üçüncü oldu.

Sıralama turlarının bugün koşulacağı, yarışın ise yarın TSİ 23.00'te başlayacağı Miami Grand Prix'si öncesi pilotlar ve takımlar klasmanının ilk 5 sırası şöyle:

- Pilotlar

1. Max Verstappen (Hollanda): 118 puan

2. Sergio Perez (Meksika): 91

3. Charles Leclerc (Monako): 83

4. Carlos Sainz (İspanya): 73

5. Lando Norris (Büyük Britanya): 58

- Takımlar

1. Red Bull: 209

2. Ferrari: 162

3. McLaren: 99

4. Mercedes: 52

5. Aston Martin: 40 AA

logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.