logo
26 NİSAN 2024

"Kulüpler birliği olarak endişeliyiz"

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, "Biz hakemlerimizin art niyetli olduğunu düşünmesek de hakem hatalarını nasıl minimize edeceğimizin yollarını arıyoruz" dedi
29.02.2016 00:00:00
Haliç Kongre Merkezi'nde yapılan Kulüpler Birliği Vakfı toplantısının ardından Medipol Başakşehir ve Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Galatasaray - Trabzonspor maçında yapılan hakem hatalarının yaklaşık 1 haftadır tüm futbol kamuoyunu meşgul ettiğini belirten Başkan Gümüşdağ, "7 Ocak'ta yaptığımız Kulüpler Birliği toplantısında da söylediğimiz gibi, hakem hatalarının kabul edilebilir düzeye indirilmesini istiyoruz ve bunu yapamadığımız her maçta Türk futbolunun derin yaralar aldığını görüyoruz. Maalesef Galatasaray - Trabzonspor maçındaki yönetim seviyesi bizi bir kez daha haklı çıkardı. Bu maçtan hemen bir gün sonra yapılan basın toplantısını dikkatle izledik. Böyle bir maçın ertesinde MHK temsilcisi kamuoyunun karşısına çıkıyorsa ve basın mensupları derslerine bu kadar iyi çalışmış şekilde önemli sorular soruyorsa karşılarında sorumluluk alan, ciddiyet sahibi, cevapları ve stratejileri olan birilerini görmek istiyoruz. 2016 yılında artık bu tarz toplantıları ciddiye alamayız ve kabul edemeyiz" diye konuştu.

"KULÜPLER BİRLİĞİ AİLESİ OLARAK ENDİŞELİYİZ"
Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Yıldırım Demirören'in düzenlediği basın toplantısında söylenenleri de dikkatle dinlediklerini belirten Gümüşdağ, "Çalıştay fikrine sıcak bakıyoruz ve destek veriyoruz. Fakat Türk futbolunda şu an gerçek bir problem var ve biz, sorumluluktan nasıl kurtuluruz formülü yerine problemi nasıl çözeriz cevabını duymak istiyoruz. Baskı altında kaldık - sorumluluğu kiminle paylaşalım şeklinde bir reaksiyonu Türk futbolu adına doğru bulmuyoruz ve ihtiyacımız olan çözümün bir parçası olduğuna da inanmıyoruz. Bugün 18 kulüp başkanı da mutabık olarak, aynı kamuoyunda tartışıldığı gibi bu önerinin, dünyada geride bırakılan bir model olduğuna ve Türk futboluna zaman kaybettireceğine inanıyoruz. Ayrıca doğuracağı pek muhtemel olan olası sıkıntılardan ötürü Kulüpler Birliği ailesi olarak endişeliyiz. Geçmişte, farklı zamanlarda hem tahkim ve disiplin kurullarının hem de hakem kurulunun seçimle gelmesinin olumsuz sonuçları hala hafızalarda yerini korumaktadır. Ayrıca FIFA ve UEFA statülerinde de net olarak tüm üye federasyonlarına Hakem Komitesi başkanının Federasyon Yönetim Kurulu tarafından, yönetim kurulu üyelerinin içinden atanması tavsiye edilmektedir" diye konuştu.

"HAKEM HATALARINI NASIL MİNİMİZE EDECEĞİMİZİN YOLLARINI ARIYORUZ"
Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, hakemlerin art niyetli olduklarını düşünmediklerini ifade ederek, "Hakem hatalarını nasıl minimize edeceğimizin yollarını arıyoruz. Bu noktada kulüplere, oyunculara ve teknik direktörlere de düşen sorumluluklar var. Bunun farkındayız. Özellikle oyuncularımızın hakemleri aldatmaya yönelik hareketlerini sonlandırmak için üzerimize düşeni yapmamız konusunda 18 kulüp başkanımız da hemfikir. Aslına bakarsanız Kulüpler Birliği olarak her toplantımızda hakem hatalarını konuşmak istemiyoruz. 18 kulübümüzün istisnasız desteklediği Süper Lig A.Ş. yapısına odaklanmışken, enerjimizi harcamamız gereken çok önemli konular var. Türk futbolunun kurumsal ve kulüpler bazında münferit finans altyapılarına, Varlık A.Ş gibi bir yapının doğru kurgulanmasına - denetleme ve koordinasyona kadar uzanan birçok hayati konuda önümüzdeki birkaç ay içerisinde ideal çatıyı kurmamız gerekiyor. Yayıncı kuruluşlar için yeni değerler üretmemiz, sponsorlara ve futbola yatırım yapmak isteyen tüm sektörlere, yüksek marka değeri oluşturmanın yollarını keşfetmemiz gerekiyor. Fakat zaten var olması gerektiğine inandığımız belli bir hakem yönetim seviyesini tutturamazsak, bu çok önemli süreyi yeteri kadar verimli değerlendiremeyiz. Ligin bitimine 11 hafta kala, bazı takımlarımızın küme düşmesine, bazılarının Avrupa'ya gidememesine etkisi olacak hakem hatalarının bedeli gitgide ağırlaşıyor ve konuşarak zaman geçirme lüksümüz yok. Sorumluluk almak zorundayız. Önereceğimiz modelleri çok iyi düşünmek ve gelecekte bize ne gibi problemler yaşatabileceğini iyice analiz etmek zorundayız. Türk futbolunun sorunlarının geçici ertelemelere değil kalıcı çözümlere İhtiyacı var" dedi.

"BİZE DÜŞEN DOĞRULARIN İZİNDEN GİTMEKTİR"
Süper Lig A.Ş. projesi için Peter Kenyon, PhilLines, NicCoward gibi son derece önemli futbol insanlarını danışmanlık kadrolarına dahil ettiklerini hatırlatan Gümüşdağ, "Özellikle Nic, hakemlik ve maç yönetim kriterleri üzerine Premier Lig'de çok uzun süre yöneticilik yapmış uzman bir kişi. Bugün burada. Gerek İngiltere gerekse diğer Avrupa liglerindeki benzer sorunlara nasıl çözümler bulunduğu ile ilgili çalışmaları anlatan bir sunum yaptı. İçeride etraflıca konuştuğumuz bu sunum ve birlikte geliştirdiğimiz somut önerilerimizin bazılarını MHK ve TFF için de yararlı olabilir ümidiyle şimdi size aktarmak istiyoruz. Çünkü bütün büyük futbol ekonomileri hemen hemen aynı problemleri yaşadılar ve profesyonel, kurumsal çözümler üreterek, işin ehli insanların liderliğinde bu problemleri aşmasını bildiler. Bize de düşen doğruların izinden gitmektir" diye konuştu.

"BİR ŞEYLER ÜRETMEK DURUMUNDAYIZ"
Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Gümüşdağ, Kulüpler Birliği Vakfı olarak kişilerden çok kurumları muhatap almadıklarını belirterek, "Ben sayın Demiören'le bir kere değil defalarca görüştüm. Dolayısıyla şu anda da onunla ilgili fikrimi açıkladım MHK'nın açıklamasını tatmin edici görmedim. Projeler sunmamız lazım, bir şeyler çıkarmamız lazım... Sadece cevap değil de bir şeyler üretmek durumundayız. Futbolun sorunları büyük futbolun değişime ihtiyacı olduğunu söylüyoruz. Buna hep beraber katkı sağlamamız lazım" ifadelerini kullandı.

"FUTBOLCULARIN VE TEKNİK DİREKTÖRLERİN DE HAKEME YARDIMCI OLMASI GEREKTİĞİNİ SAVUNUYORUZ"
Basın mensuplarının hakem hataları hakkındaki sorusuna ise Gümüşdağ, "Düşen kulüplerimiz, Avrupa'ya giden kulüplerimiz ve şampiyonların da belirlendiği yer işte o sahanın içinde hakemler ve hakemlerin ortaya koyduğu performans. Bunlar neticeye götürüyor. Sadece MHK değil, biz 18 kulübün de, futbolcuların ve teknik direktörlerin de hakeme yardımcı olması gerektiğini savunuyoruz. Bu konuda samimiyiz özellikle futbolcularımızın da hakemleri aldatmasına destek vermeyiz. 18 kulüp de burada fikir birliğine varmış durumda" diye cevap verdi.

"ULUSLARARASI BAĞIMSIZ BİR DENETİM ŞİRKETİYLE ANLAŞILSIN"
'Türkiye Futbol Federasyonu'na önerilecek olan maddelerden hangisi daha önemlidir' sorusu üzerine Gümüşdağ, "Şu an 5 maddeyi burada değerlendirdik. Bunu bir madde ile sınırlandırmayayım ama özellikle şunu söyleyebilirim; özellikle Premier Lig'de olduğu gibi uluslararası bir bağımsız denetim şirketiyle anlaşılsın ve hakem raporları bir de kuruluş tarafından kontrol edilsin. MHK'nin raporları değerlendirmesiyle birlikte uluslararası bir yapının da bunu değerlendirmesini çok doğru olduğunu düşünüyoruz. Aynı zamanda kulüplerin oynanan maçla ilgili iki kulübün de görüşünün o sonuca, o değerlendirmeye katılmasını istiyoruz" diye sözlerini tamamladı.

KULÜPLER BİRLİĞİ VAKFI'NIN TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU'NA ÖNERİLERİ
Kulüpler Birliği Vakfı'nın Türkiye Futbol Federasyonu'na önerileri şu şeklide:
1. Aynı Premier Lig'de olduğu gibi, uluslararası ve bağımsız bir denetim şirketi ile anlaşılsın ve hakem raporları bir de bu kuruluş tarafından ve daha kapsamlı bir şekilde analiz edilsin. Böylece bu raporlar MHK raporlarıyla kıyaslansın. Bir rapor 8 diyorsa, diğeri 6 demesin ki, bu raporlar hakkında hiç şüphe duyulmasın. Ayrıca maçı oynayan iki kulübün de hakem değerlendirmesinin, hakemin alacağı not ortalamasına etki etmesini istiyoruz.

2. Bu bağımsız denetim mekanizmasının içinde, oyuncuları ve teknik direktörleri de ekleyelim. Maç içinde sergiledikleri hareketleri ve taşkınlıkları da analiz edelim. Böylece hakemlerimizi hata yapmaya zorlayan diğer etkenleri de ortadan kaldıralım.

3. Profesyonel hakemlikten ziyade, hakemliğin profesyonelleşmesini tercih ediyoruz ama madem bir sistem deneniyor, o takdirde sadece 9 hakemimizin değil, Süper Lig'de maç yönetebilecek kapasitede 22-24 arası sayıda hakemin aldıkları maaşlar eşit seviyeye çekilsin. Profesyonel hakemlerin gelir getirici farklı mesleklerde çalışmasının önüne geçilebilecek bir düzen oluşturulmasını istiyoruz.

4. Bazı oyuncuların kuralları tam olarak bilmediklerini farkediyoruz. MHK tarafından yılda bir kez düzenlenen kısa ve genel eğitimin yeterli olmadığını düşünüyoruz. Daha iyi tasarlanmış, daha güçlü bir eğitim modelinin, kulüpleri tek tek ziyaret ederek verilmesini öneriyoruz. Böylece oyuncu, hakeme karşı sergilediği hareketlerin karşılığının ne olduğunu öğrensin, kendisine çeki düzen versin, küfürden, kasti sertlikten ve seyirciyi provoke etmek gibi hakemlerimizin işini zorlaştıran hareketlerden uzak dursun.

5. IFAB ve FIFA nezdinde kuralların verdiği ölçüde hakemlerin doğru karar vermesine destek olabilecek tüm teknolojik alternatiflerin değerlendirilmesi ve uygulanmasını istiyoruz. Öte yandan Gümüşdağ, Kulüpler Birliği Vakfı Genel Sekreterliği'ne Mesut Altan ve Genel Sekreter Vekili olarak da Mustafa Eröğüt'ün atanmasına oy birliği ile karar verildiğini açıkladı.

KULÜPLER BİRLİĞİ İCRA KURULU OLUŞTURULDU
Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ ayrıca, Süper Lig A.Ş. ile ilgili olarak çalışmaları yürütmek üzere icra kurulu oluşturulduğunu duyurdu. Kurulda yer alan isimler ise şöyle: "Ali Ay (Bursaspor Başkanı), Dursun Özbek (Galatasaray Başkanı), Fikret Orman (Beşiktaş Başkanı), Metin Kalkavan (Çaykur Rizespor Başkanı), Muharrem Usta (Trabzonspor Başkanı), Şekip Mosturoğlu (Fenerbahçe Asbaşkanı)"
İstiklal Caddesi bombacısının cezası belli oldu
7 kez ağırlaştırılmış müebbet
ABD Dışişleri Bakanlığı'nda kritik istifa
Ülkesinin Gazze politikasına tepki olarak
KKTC Başbakanı İsias Otel davası için Adıyaman'da
'Bu artık KKTC'nin davasıdır"
Kurulan şirket sayısı azaldı
Mart ayında 1678 şirket kapandı
Son operasyon Hakkı Saral çetesine
10 ayda 454 suç örgütü çökertildi
Özgür Özel disiplin için harekete geçiyor
Partiden kesin ihraç edilecekler
323 gayrimenkul için ihale yapılacak
Kızılay taşınmazlarını satıyor
'Katliamınıza dikkat çekmek antisemitizm değildir'
Sanders'tan Netanyahu'ya sert yanıt
'Hamas liderlerini öldürün, Refah'ı işgal edin'
İsrailli bakandan Mossad'a çağrı
İsrail'e de füze saldırısı düzenlendi
Husiler İsrail gemisini vurdu
Düşme anı araç içi kamerasında kaydedildi
Kapısı açık otobüsten düştü
Hande Fırat sergisi bakanlık desteği ile açıldı
Kabine toplantısı gibi sergi açılışı
Çocuğunu uyaran kadın öğretmeni yumrukladı
Zorba veli kamerada!
14 bin koşucu finişi görecek
Katılımda rekor geldi, şimdi sıra derecelerde!
İnsan ‘kokuşmuş bir sudan’ yaratıldığını bilmiyor mu?
İstiklal Caddesi bombacısının cezası belli oldu
7 kez ağırlaştırılmış müebbet
ABD Dışişleri Bakanlığı'nda kritik istifa
Ülkesinin Gazze politikasına tepki olarak
KKTC Başbakanı İsias Otel davası için Adıyaman'da
'Bu artık KKTC'nin davasıdır"
Kurulan şirket sayısı azaldı
Mart ayında 1678 şirket kapandı
Son operasyon Hakkı Saral çetesine
10 ayda 454 suç örgütü çökertildi
Özgür Özel disiplin için harekete geçiyor
Partiden kesin ihraç edilecekler
323 gayrimenkul için ihale yapılacak
Kızılay taşınmazlarını satıyor
'Katliamınıza dikkat çekmek antisemitizm değildir'
Sanders'tan Netanyahu'ya sert yanıt
'Hamas liderlerini öldürün, Refah'ı işgal edin'
İsrailli bakandan Mossad'a çağrı
İsrail'e de füze saldırısı düzenlendi
Husiler İsrail gemisini vurdu
Düşme anı araç içi kamerasında kaydedildi
Kapısı açık otobüsten düştü
Hande Fırat sergisi bakanlık desteği ile açıldı
Kabine toplantısı gibi sergi açılışı
Çocuğunu uyaran kadın öğretmeni yumrukladı
Zorba veli kamerada!
14 bin koşucu finişi görecek
Katılımda rekor geldi, şimdi sıra derecelerde!
İnsan ‘kokuşmuş bir sudan’ yaratıldığını bilmiyor mu?

Derbinin kilit oyuncuları: Kaleciler

Beşiktaş’ta 2021-2022'den beri görev yapan 35 yaşındaki Mert Günok ile Fenerbahçe’de ilk sezonunu geçiren 29 yaşındaki Livakovic'in derbide ortaya koyacağı performans, takımları adına büyük önem taşıyacak
26.04.2024 13:10:00
AA
Derbinin kilit oyuncuları: Kaleciler
Derbinin kilit oyuncuları: Kaleciler
Beşiktaş'ın milli kalecisi Mert Günok, bu sezon tüm kulvarlarda çıktığı 40 müsabakada kalesinde 42 gol gördü. 35 yaşındaki file bekçisi, Süper Lig'de 27, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde ise 9 maçta forma giydi. Ligde 30 gol yiyen Mert Günok, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde ise rakip takımların 11 kez fileleri havalandırmasına engel olamadı. Deneyimli kaleci, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise 4 maçta görev alırken sadece 1 gol yedi.

Mert'in 9. derbi heyecanı

Mert Günok, kariyerinde 9. kez derbi heyecanı yaşayacak. Tecrübeli kaleci, altyapısından yetiştiği Fenerbahçe'de 2, Beşiktaş'ta ise 6 derbide kaleyi korudu. Milli file bekçisi, bu maçlarda kalesinde 15 gol gördü.

Livakovic, 35 maçta kalesinde 39 gol gördü

Fenerbahçe'nin Hırvat kalecisi Dominik Livakovic, bu sezon sarı-lacivertli formayla tüm kulvarlarda 35 maçta forma giydi. Süper Lig'de çıktığı 29 müsabakada 27 gol yiyen Hırvat file bekçisi, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde ise kaleyi koruduğu 6 maçta 12 gole engel olamadı. Dominik Livakovic, ligde 11, Avrupa'da ise 2 maçta rakiplerinin gol sevinci yaşamasına izin vermedi. Hırvat kaleci, sarı-lacivertli takımda üçüncü kez derbi heyecanı yaşayacak.

Sezon başında ülkesinin Dinamo Zagreb takımından transfer edilen 29 yaşındaki file bekçisi, yeni takımında ilk derbisine Beşiktaş maçıyla çıkmıştı. Daha sonra golsüz sona eren Galatasaray derbisinde forma giyen Livakovic, tek golü Beşiktaş ile oynadıkları maçta yedi.

Fenerbahçe evinde geriye düştüğü maçları çevirirken, Beşiktaş deplasmanda geriden gelemiyor

Fenerbahçe evinde geriye düştüğü maçları çevirirken, Beşiktaş deplasmanda geriden gelmekte sıkıntı yaşadı. Evinde oynadığı 16 maçın 7'sinde ilk golü yiyen Fenerbahçe, bu maçların 5'ini kazandı, 1 beraberlik ve 1 yenilgi aldı. Deplasmanda çıktığı maçların 7'sinde ilk yarıları geride kapatan Beşiktaş ise bu müsabakalarda 6 mağlubiyet alırken, 1 kez berabere kaldı.

Galatasaray'ın 4 puan gerisinde şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe, 33 maçta attığı 87 golle ligin en golcü ekibi konumunda. İsmail Kartal'ın öğrencileri, bu sezon attıkları gollerin 48'ini iç sahada kaydederken, 39 golü ise deplasman maçlarında buldu. Sarı-lacivertli ekip, taraftarı önünde bulduğu 48 golün 21'ini maçların ilk yarılarında atarken, 27'sini ise ikinci yarılarda kaydetti.

Ligde 44 kez gol sevinci yaşayan Beşiktaş ise bu gollerin 20'sini rakip sahada kaydetti. 20 golün 8'ini ilk yarılarda atan siyah-beyazlı ekip, deplasmandaki maçların ikinci yarılarında ise 12 kez fileleri havalandırdı.

Fenerbahçe evindeki 16 maçın 13'ünde kalesini gole kapatamadı

Sahasında oynadığı 16 lig maçında 12 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 yenilgi alan Fenerbahçe, bu maçlarda 48 gol atarken, kalesinde ise 19 gol gördü. Sarı-lacivertli ekip, yediği 19 golü 13 maçta filelerinde gördü. Taraftarının önünde oynadığı karşılaşmalarda yalnızca 3 karşılaşmada rakiplerine gol şansı vermeyen İsmail Kartal'ın ekibi, RAMS Başakşehir'i 4-0, Çaykur Rizespor'u 5-0 yenerken, ezeli rakibi Galatasaray ile 0-0 berabere kaldı.

Evinde yediği 19 golün 8'ini ilk yarılarda kalesinde gören Fenerbahçe, sahasındaki maçların 7'sinde ise ilk golü yiyen ekip oldu.

Sarı-lacivertliler, taraftarı önünde geriye düştüğü 7 karşılaşmanın 5'ini kazanırken, 1 beraberlik ve 1 yenilgi aldı. İç sahada ilk golü yediği rakiplerinden Trabzonspor'a 3-2 kaybeden Fenerbahçe, Corendon Alanyaspor ile de 2-2 berabere kaldı.

İsmail Kartal'ın ekibi, evinde geriye düştüğü Bitexen Antalyaspor, VavaCars Fatih Karagümrük, MKE Ankaragücü, Kasımpaşa ve Siltaş Yapı Pendikspor karşılaşmalarından 3 puan çıkarmayı başardı.

Beşiktaş, deplasmanda aldığı 7 yenilginin 6'sında ilk yarıyı geride tamamladı

Bu sezon rakip sahada 16 lig maçına çıkan Beşiktaş, bu karşılaşmalarda 6 galibiyet, 3 beraberlik ve 7 yenilgi alırken, 20 gol atıp 23 gol yedi. Siyah-beyazlı ekip kalesinde engelleyemediği 23 golün 10'unu ilk yarılarda, 13'ünü ise ikinci yarılarda kalesinde gördü.

Siyah-beyazlı ekip rakip sahada aldığı 7 yenilginin 6'sında ilk yarıları mağlup tamamladı. Deplasmanda oynadığı Trabzonspor maçının ilk yarısı 2-0, Yukatel Adana Demirspor mücadelesinin ilk yarısını 2-0, Galatasaray derbisinin ilk 45 dakikasını 1-0, Siltaş Yapı Pendikspor müsabakasının ilk devresini 1-0, EMS Yapı Sivasspor maçının ilk yarısını 1-0 ve Gaziantep FK karşılaşmasının ilk 45 dakikalık bölümünü 1-0 geride kapatan Beşiktaş, bu karşılaşmalarda puan alamadı.

Siyah-beyazlı ekip, deplasmandaki bir diğer yenilgisini 2-1'lik skorla Bitexen Antalyaspor'a karşı aldı. Bu maçta ilk yarıyı 1-0 önde kapatan Beşiktaş, rakip sahada ilk yarısını önde bitirdiği bir maçtan mağlubiyetle ayrıldı.

Beşiktaş, bu sezon rakip sahada ilk yarısını yenik tamamladığı yalnızca 1 maçtan puan aldı. MKE Ankaragücü deplasmanında soyunma odasına 1-0 geride giden Beşiktaş, mücadeleyi 1-1'lik beraberlikle sonuçlandırdı.

Bu maçın telafisi yok

Fenerbahçe, Süper Lig'de yarın derbide Beşiktaş'ı ağırlayacak
26.04.2024 13:00:00 / Güncelleme: 26.04.2024 13:01:08
Anadolu Ajansı
Bu maçın telafisi yok
Bu maçın telafisi yok

Fenerbahçe, yarın Trendyol Süper Lig'in 34. haftasındaki derbi müsabakasında sahasında Beşiktaş ile karşı karşıya gelecek.

Ülker Stadı'nda oynanacak ve saat 19.00'da başlayacak karşılaşmayı hakem Volkan Bayarslan yönetecek. Ligde 7 maçlık galibiyet serisinin ardından geçtiğimiz hafta deplasmanda Sivasspor ile 2-2 berabere kalan sarı-lacivertliler, zirve yarışında ciddi yara almıştı.

Teknik direktör İsmail Kartal yönetimindeki Fenerbahçe, haftaya lider Galatasaray'ın 4 puan gerisinde 2. sırada giriyor.

Fenerbahçe'de tek eksik

Fenerbahçe, Beşiktaş derbisinde bir oyuncusundan yararlanamayacak. Sarı-lacivertlilerde sakatlığı devam eden Jayden Oosterwolde, derbide forma giyemeyecek.

Sınırda 7 isim

Fenerbahçe'de derbi öncesinde 7 isim sarı kart ceza sınırında yer alıyor. Sarı-lacivertlilerde Edin Dzeko, Dusan Tadic, Michy Batshuayi, Cengiz Ünder, Mert Müldür, Ferdi Kadıoğlu ve Rodrigo Becao, kart görmeleri durumunda Konya deplasmanında takımını yalnız bırakacak. AA

Samsunspor ligde kalmayı garantilemek amacında

Samsunspor, Süper Lig'de yarın Kasımpaşa'ya konuk olacak 
26.04.2024 12:00:00 / Güncelleme: 26.04.2024 13:02:08
Anadolu Ajansı
Samsunspor ligde kalmayı garantilemek amacında
Samsunspor ligde kalmayı garantilemek amacında

Yılport Samsunspor, Trendyol Süper Lig'in 34. haftasında yarın deplasmanda Kasımpaşa ile karşılaşacak.

Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda oynanacak ve saat 16.00'da başlayacak mücadeleyi, hakem Halil Umut Meler yönetecek. Ligde çıktığı 33 karşılaşmada 10 galibiyet, 9 beraberlik ve 14 mağlubiyet sonucunda 39 puan toplayan kırmızı-beyazlı ekip, matematiksel olarak ligde kalmayı garantilemek için Kasımpaşa'yı mağlup etmek istiyor.

Karadeniz ekibinde sakatlığı olan Satka dışında eksik oyuncu bulunmuyor. Ligin ilk devresinde iki takım arasında oynanan karşılaşmayı Samsunspor 4-2 kazanmıştı. AA

Sivasspor Konyaspor'u ağırlayacak

Sivasspor yarın Konyaspor'u konuk edecek
26.04.2024 11:50:00 / Güncelleme: 26.04.2024 13:02:25
Anadolu Ajansı
Sivasspor Konyaspor'u ağırlayacak
Sivasspor Konyaspor'u ağırlayacak

EMS Yapı Sivasspor, Trendyol Süper Lig'in 34. haftasında yarın evinde TÜMOSAN Konyaspor ile karşılaşacak.

BG Grup 4 Eylül Stadı'nda oynanacak karşılaşma saat 16.00'da başlayacak. Mücadeleyi hakem Murat Erdoğan yönetecek. Ligin geride kalan bölümünde 11 galibiyet, 12 beraberlik ve 10 mağlubiyet yaşayan kırmızı-beyazlı ekip, 45 puan topladı.

Kırmızı-beyazlı ekipte Konyaspor maçı öncesi orta saha oyuncusu Hakan Arslan'ın sakatlığı bulunuyor. Sivasspor'da sarı kart cezası nedeniyle Fode Koita ve Uğur Çiftçi de Konyaspor maçında forma giyemeyecek. AA

logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.