logo
19 MART 2024

"Maça, provokasyon niyetiyle çıktılar"

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, derbide Beşiktaş'ın maçı provoke etmeye çalıştığını belirtti
24.04.2018 00:00:00
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, geride kalan hafta içi Ziraat Türkiye Kupası'nda Beşiktaş'la oynadıkları ve ikinci yarısında tatil edilen derbiyle ilgili kurallar gereği karşılaşmanın lehlerine tescil edilmesi gerektiğini söyledi.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri Ülker Stadı'nda tatil edilen derbiyle ilgili basın toplantısı düzenledi. Aziz Yıldırım, 1995-1996 yılında Trabzonspor ile Türkiye Kupası'nda oynadıkları karşılaşmayı hatırlatarak şöyle konuştu: "1995-1996 yılında Trabzon'da Otto Baric'in sırtına bir taş geldi ve orada yere düştü. Sonrasında Fenerbahçe takımı sahadan ayrıldı, soyunma odasına gitti ve o gün Haluk Ulusoy, "Magnumla mı vuruldu, düştü" dedi. O gün Fenerbahçe hükmen mağlup edildi, 2 yıl ceza aldı, sonradan bu cezası 1 yıl Türkiye Kupalarına katılmamaya düştü. Sonrasında ben geldim, Fenerbahçe cezasını çekti ve ardından kupada yeniden oynamaya başladık. Masada alınan skora değil, sahada oynanarak alınan sonuca saygılıyız. Hocamız ve arkadaşlarımız, yarım kalan maçın o noktadan sonradan oynanmasını onlar arzu ediyorlar, ben ise maçın kurallar gereği Fenerbahçe'nin hükmen lehine tescil edilmesi gerektiğini söylüyorum."

Otto Baric'e o gün Türk medyasının ağır hakaretlerde bulunduğunu aktaran Aziz Yıldırım, "Şenol Güneş'le ilgili, Otto Baric'e o gün Türk medyası her türlü hakareti, suçlamayı yaptı, Beşiktaş maçından sonra da bazı basın organlarında Şenol Güneş'in yaptığının yanlış olduğu yönünde haberler çıktı, bunun üzerine Şenol Güneş, yandım Allah der gibi televizyonlara açıklamalarda bulundu. Şenol Güneş'e olduğu zaman hiçbir şey olmayacak ama Fenerbahçe ile ilgili bir şey olduğunda her türlü konuşmayı herkes yapabilir ve söyleyebilir. Perşembe günü burada Sayın Şenol Güneş tiyatro oynamıştır. Ondan beklenen Şenol Güneş gibi filozofça konuşan, eğitimci bir insanın bu davranışın dışında o maçın oynanması için gerekli olan davranışı göstermesini hem isterdik hem beklerdik. O davranışı yaptıktan sonra istediği gibi konuşabilirdi ve haklı olurdu. Ama siz tiyatroyu yapacaksınız kafanıza dikiş atılmadan dikiş atıldığı pozisyonlarına gireceksiniz, hastanelere gideceksiniz. Kanama var, kanama yok tartışmalarına gerek yoktu." ifadelerini kullandı.

Beşiktaşlı oyuncuların karşılaşmanın ikinci yarısına provokasyon niyetiyle çıktığını iddia eden Fenerbahçe Kulübü Başkanı, şunları kaydetti: "Beşiktaş, ikinci yarıda oyuncularıyla Fenerbahçe'yi provoke etmeye çalışmıştır.  Trabzon'la Fenerbahçe'nin arasından bunlar çekilmelidir, iki dost kulübü düşman etmek için her gün yeni bir çalışma yapıyorlar. Şenol Güneş Bursa'dan bağırıyor, burada havalar temiz diyor, Beşiktaş kulübüne gidiyor. Fenerbahçe neyse Beşiktaş kulübü de odur. Tüm arkadaşlarıma içerdeyken şunu söyledim en az sizler kadar temiziz. Şenol Güneş'in kariyerine saygı gösteriyoruz, o da Fenerbahçe'ye saygı göstermelidir. Beşiktaş'la Fenerbahçe Stadı'na geliyor bordo kravat takıyor, bordo elbise giyiyor. Sen tahrik ediyorsun."

Derbi karşılaşma devam ederken kulüp idari menajeri Hasan Çetinkaya'yı aradığını açıklayan Aziz Yıldırım, "Hasan Çetinkaya'ya aradım, 'Git hakemle konuş, hakem tüm kredilerini tüketti, artık bu noktadan sonra yapacağı tek şey kaldı, tatil etmek, maçı bu noktaya getirdi.' dedim. Kendisine söyle dirayetli olsun dedim. Hasan bunu iletti, hakemin cevabı, 'Birinin kafasına bir şey gelirse maçı tatil ederim.' Sen provokasyon yapıyorsun. Sen kasıtlı gelmişsin o zaman. Beşiktaş, Galatasaray stadında korner köşelerinden daha fazla şeyler atılmıyor mu? Ne yapıyorsunuz, polisi çağırıp kalkanlar kalkıyor. Neden ben bu haberi gönderdiğim halde sen temsilcilere ya da emniyete kenarda durun kornerler rahat atılsın demiyorsun. Stat müdürüne git emniyetle konuş, sahanın içine girsinler ve kalkanlarını kaldırsınlar dedim, onlar da hakem talimat verirse yaparız diyerek, yapmamışlardır. Birinin başına bir şey gelirse tatil ederim diyorsun, neden Ertuğrul'un Sivas-Trabzon maçında kafası yarılıyor kanlar içinde neden tatil etmedin." şeklinde konuştu.

"Kumpas var"

Yıldırım, "Organize şube, spor şube incelemelerine devam ediyor, bittiği zaman tüm kamuoyu aydınlanacaktır. Son zamanlarda Passolig'de bizim maçlara girmek için çok miktarda Passolig alınmıştır. Kale arkalarında 300 yeni biletin olduğu ve kombine bileti olanların bazılarının rakip takım seyircisine verildiğini gördük. Şenol Güneş, oyuncunun gırtlağını sıkar bir şey denmez hakeme küfür eder bir şey denmez ama filozof gibi davranır sonra da ben yapmadım der, herkes doğal karşılar. Fenerbahçe olunca her olayda milat kelimesi geçer. Fenerbahçe'ye olmazsa kimseye bir şey denmiyor. Denizli maçı 16 dakika uzatıldı, 20 defa maç durdu, şampiyonluğu kaçırdık. O maç kriterlere, o gün maçın durdurulması ve lehimize karar verilmesi gerekmez miydi. Ne yapalım peki?" ifadelerine yer verdi.

Kimseyi tehdit etmek gibi bir amaçları olmadığını vurgulayan Aziz Yıldırım, şöyle konuştu: "Her şeye saygılıyız, TFF ve kurullarının da bize saygı göstermek için doğru kararı vermesini de bekliyoruz. Bizim başka isteğimiz yok. Her şeyi ilk defa Fenerbahçe üzerinden denemek bu ülkeye bir şey kazandırmaz. Bu camia iyice sıkışmış vaziyettedir. Bu camianın iyice sıkışması hepimizi rahatsız eder. Kurşunlanmışız, failleri bulunmalıdır, bulunmazsa bu kanayan yara devam eder. Kumpas devam ediyor, FETÖ örgütü 24 Haziran seçimlerinden dolayı, bundan sonra her statta ya da her mahallede yeni olaylar yapabilir. Hepimiz uyanık olmalıyız. Burada yapılması gereken statlarda sahaya bir şey atılması ve küfür edilmesi gibi olayların olmaması için el birliği ile çalışmalıyız. Zarar Türkiye'nindir, yalnızca şahısların değildir. Bunu bilip buna göre davranalım."

Hakemlerin aralarında yaptığı konuşmaların da dinlenmesi gerektiğini anlatan Yıldırım, "İçeriye girince maçı tatil etmedi. Maç ne zaman tatil edildi? O bazı görüşmeler yaptı, onun için o kayıtların hepsine bakılsın, hakemlerin kendi aralarında telsizle yaptığı konuşmalar dinlensin. Maçın tatil kararını, Beşiktaşlı oyuncular içeri girdikten sonra tatil etti. Otto Baric olayında Fenerbahçe hangi cezayı çektiyse Beşiktaş da aynı cezayı çekmelidir. Şekip Bey ve Aykut Hoca iyi niyetle, iki kulüp de yüz yıllık çınardır diyor. Hayır, kural ne diyor, sahayı terk eden hükmen mağlup olur, mesel bitmiştir. Yok koltuk atıldı, şu atıldı, bu atıldı, koltuk denen şey peruktur, para, çakmak atılmıştır, su şişesi girerken atılmıştır, bunun dışında olayı büyütmek yanlıştır. Trabzon'da otobüs kurşunlandı, Cumhuriyet Savcılığı'nda soruşturma devam ediyor. Faili bize göre belli. Otobüs 40 kişi öldürmek için kurşunlanmıştır. Türk kamuoyu aydınlanması için ne yapmıştır, biz uğraşıyoruz ama basın neden yazmaz, neden sahiplenmez? Fenerbahçe olunca kimse kılını kıpırdatmaz. " şeklinde konuştu.

Yıldırım: "Onlar Mehmet Topal'a, Hasan Çetinkaya'ya geçmiş olsun dedi mi?"

Aziz Yıldırım da tüm kuralların ortada olduğunu hatırlatarak sözlerini şöyle sürdürdü:  "Her şey ortada. Kurallar ortada. 1,5 senedir konuşuyor muyuz biz? Daha geçen hafta Göztepe'yle maçları vardı ve Demba Ba'yı transfer edeceklerini söylediler. Şekip Bey, Emenike için ceza aldı. Hiçbir şey ortada yok. Emenike beraat etti, kendisi hapis yattı. Türkiye'de savcılar yok mu? Birlikte konuşmak için hepimizin gerçek kimliğiyle ortada olması lazım. Biz kendi gerçek kimliğimizile ortadayız. Onlar değil Herkes samimi olacak, 'ben' demeyecek 'biz' diyecek. O zaman her yerde konuşuruz." sözlerini kullandı.

Yıldırım, Şenol Güneş'e geçmiş olsun dememesi hakkında ise, "Hastaneye giden bir kongre üyemizle Şenol Güneş'e geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Daha ileri gidip hastaneye gidecektik. Dediler ki 'Gitmeyelim orada, taraftar var.' Bunun için gitmedik. Onlar Mehmet Topal'a, Hasan Çetinkaya'ya geçmiş olsun dedi mi? Her şeyi bizden bekliyorlar." ifadelerine yer verdi.

Yıldırım, kendilerine karşı yapılan olaylarda da her zaman maçların devam etmesi için çaba gösterdiklerinin altını çizerek, şu sözleri kullandı: "Yıllar önce İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile Diyarbakırspor maç yaptı, olaylar çıktı. Diyarbakır'ın ligden düşürülmesi gerekiyordu. O olduğu zaman puan hesaplarına göre Fenerbahçe şampiyon olacaktı. Biz memleket davası olduğu için hayır dedik. Galatasaray-Fenerbahçe maçı ilk devre, hakeme bir şeyler attılar hakem düştü. Bizim oyuncular gittiler kaldırdılar, bizim oyuncular kaldırmasaydı, şu anda 2 puan bize ilave edecektiniz, biz 62 puanda, Galatasaray'dan da 1 puan silerseniz hepimiz 62 puanda olacaktık ama biz böyle şeylere tenezzül etmeyiz. Beşiktaş maçında Mehmet Topal'ın kafası yarıldı, düştü ama oyuna devam etti. Aklında başka bir düşünce olsaydı, maça devam etmezdi. Onun için söylüyorum Şenol Güneş'ten beklediğimiz o da Fenerbahçe'ye saygı gösterme adına sahayı terk etmeyecekti, orada kalacaktı, maçı bitirecekti."

Aziz Yıldırım son olarak, Tolga Zengin'in annesi vefat ettiğinde Fenerbahçe tribünlerinin sergilediği davranışı hatırlatarak, "Tolga Zengin'in annesi vefat ettiğinde bu tribünler onun için tezahürat yaptı. Onu unutmasın, Fenerbahçe tribünleri, "Allah rahmet eylesin" tezahüratları yaptılar. Herkes dua etsin ki o stattaki tüm seyirciler aşağıya inmediler. O tahriklerle o seyirciler aşağıya inebilirdi, daha vahim olayları hepimiz yaşardık." değerlendirmesinde bulundu.
Rize'de il müdürünü görevden aldı
Erdoğan'dan yeni atamalar
Süleymaniye hatadan dönmeli
İstikrarı hakim kılmakta kararlıyız
8 yılda çıkan yerli sermaye 600 milyar dolar
Parası olan kaçırıyor, olmayan kaçıyor
Kaftancıoğlu da ifadeye çağrıldı
İki şüphelinin ifadesi ortaya çıktı
Erdoğan 4. Kolordu Komutanlığı'nda konuştu
Irak ve Suriye mesajı
Utan dünya!
Bombalardan kurtulanlar açlıktan ölüyor
Ali Koç'tan tarihi çıkış
'Gerekirse bir alt lige düşeceğiz'
TİP adaylığını çektiğini duyurmuştu
Ses kayıtları yayınlandı
İmamoğlu İnşaat Genel Müdürü ifade verdi
'Para sayma' soruşturması sürüyor
Makas açılınca, Altınok için sahaya indi
Mansur Yavaş'ı hedef aldı
'Darende'ye hizmet için yola çıktık'
BTP'den Darende'de büyük miting
Ankara anketinden büyük fark çıktı
Mansur Yavaş kendiyle yarışıyor
"Gazze en büyük açık hava mezarlığına dönüştü"
AB Yüksek Temsilcisi Josep Borrell
İsrail'e 35 bin ton silah ve mühimmat taşındı
Büyük çoğunluğu ABD'den
Doğrusu 11 bin dolar
Sığınmacıların geliri Türklere sayılmış!
Rize'de il müdürünü görevden aldı
Erdoğan'dan yeni atamalar
Süleymaniye hatadan dönmeli
İstikrarı hakim kılmakta kararlıyız
8 yılda çıkan yerli sermaye 600 milyar dolar
Parası olan kaçırıyor, olmayan kaçıyor
Kaftancıoğlu da ifadeye çağrıldı
İki şüphelinin ifadesi ortaya çıktı
Erdoğan 4. Kolordu Komutanlığı'nda konuştu
Irak ve Suriye mesajı
Utan dünya!
Bombalardan kurtulanlar açlıktan ölüyor
Ali Koç'tan tarihi çıkış
'Gerekirse bir alt lige düşeceğiz'
TİP adaylığını çektiğini duyurmuştu
Ses kayıtları yayınlandı
İmamoğlu İnşaat Genel Müdürü ifade verdi
'Para sayma' soruşturması sürüyor
Makas açılınca, Altınok için sahaya indi
Mansur Yavaş'ı hedef aldı
'Darende'ye hizmet için yola çıktık'
BTP'den Darende'de büyük miting
Ankara anketinden büyük fark çıktı
Mansur Yavaş kendiyle yarışıyor
"Gazze en büyük açık hava mezarlığına dönüştü"
AB Yüksek Temsilcisi Josep Borrell
İsrail'e 35 bin ton silah ve mühimmat taşındı
Büyük çoğunluğu ABD'den
Doğrusu 11 bin dolar
Sığınmacıların geliri Türklere sayılmış!

Cengiz ve Ferdi aday kadrodan çıkartıldı

A Milli Futbol Takımı'nda Cengiz Ünder ve Ferdi Kadıoğlu, aday kadrodan çıkarıldı
18.03.2024 20:34:00
Anadolu Ajansı
Cengiz ve Ferdi aday kadrodan çıkartıldı
Cengiz ve Ferdi aday kadrodan çıkartıldı

Macaristan ve Avusturya ile özel maçta karşı karşıya gelecek A Milli Futbol Takımı'nda sakatlıkları bulunan Cengiz Ünder ile Ferdi Kadıoğlu aday kadrodan çıkarıldı.

Türkiye Futbol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, Fenerbahçe'de forma giyen Cengiz Ünder sağ kasık, Ferdi Kadıoğlu ise sağ baldır bölgesindeki sakatlığı nedeniyle aday kadrodan çıkarıldı. Bu iki oyuncunun yerine İskoçya'nın Rangers ekibinde görev yapan Rıdvan Yılmaz ile Corendon Alanyaspor'dan Oğuz Aydın, aday kadroya dahil edildi. AA

İngiliz kulübünün puanı silindi

Premier Lig'de mali kuralları ihlal eden Nottingham Forest'a 4 puan ceza
18.03.2024 19:04:00
Anadolu Ajansı
İngiliz kulübünün puanı silindi
İngiliz kulübünün puanı silindi

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Nottingham Forest, mali kuralları ihlal ettiği gerekçesiyle 4 puan silme cezası aldı.

Ligin Karlılık ve Sürdürülebilirlik Kurallarını (PSR) ihlal etmekle suçlanan Nottingham Forest'ın cezası, 7-8 Mart tarihlerinde üç kişilik bağımsız bir heyet önünde yapılan duruşmanın ardından bugün açıklandı. Bu cezayla bitime 9 hafta kala küme düşme hattına giren kırmızı-beyazlı kulübün, karara itiraz etmesi bekleniyor.

PSR'a göre üç yıllık dönemde takımların en fazla 105 milyon sterlin zarar etmesine izin veriliyor. Ancak üç yıllık mali dönemin ikisini Championship'te geçiren Nottingham Forest'ın, Premier Lig'deki ilk sezonunda 61 milyon sterlin zarar etme izni bulunuyordu.

Mayıs 2022'de Premier Lig'e yükselmesinden bu yana 43 futbolcu için yaklaşık 250 milyon sterlin harcayan kırmızı-beyazlı ekibin puan cezası almasında yüksek maaş politikası da önemli rol oynadı. Premier Lig'de bu sezon Everton da mali kuralları ihlal ettiği gerekçesiyle 10 puan ceza almış, temyiz başvurusunun ardından ceza 6 puana inmişti. AA

Fenerbahçe ligden mi çekiliyor?

Fenerbahçe yönetimi, Süper Lig'den çekilme dahil alınacak aksiyonları değerlendirmek üzere 2 Nisan'da çoğunluk sağlanmaması halinde 9 Nisan'da olağanüstü toplanacak
18.03.2024 18:38:00 / Güncelleme: 18.03.2024 19:11:50
Anadolu Ajansı
Fenerbahçe ligden mi çekiliyor?
Fenerbahçe ligden mi çekiliyor?
Fenerbahçe, Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı yapılması kararı alındığını açıkladı.

Sarı lacivertli kulübün resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Yönetim Kurulu, 18.03.2024 tarihinde toplanarak aşağıdaki kararı almıştır.

1- Tüzüğümüzün 20. Maddesinin ikinci fıkrasının (c) bendi gereği Yönetim Kurulu'nun tamamının talebi üzerine, aşağıdaki gündemle Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı yapılmasına;

toplantının, 2 Nisan 2024 Salı günü saat 17.00'da Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi, Kadıköy, İstanbul adresinde yapılmasına, gerekli çoğunluk sağlanamadığı takdirde toplantının, 9 Nisan 2024 Salı günü, aynı yer ve saatte, aynı gündemle, çoğunluk aranmaksızın gerçekleştirilmesine karar vermiştir.

"Türk futbolu hala şiddete maruz kalıyor"

Trabzonspor-Fenerbahçe maçındaki olaylar dış basında da geniş yer buldu
18.03.2024 17:01:00
Anadolu Ajansı
"Türk futbolu hala şiddete maruz kalıyor"
"Türk futbolu hala şiddete maruz kalıyor"

Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe maçında yaşanan olaylar uluslararası basında da yankı uyandırdı.

İngiliz basınından BBC, "Trabzonsporlu taraftarlar yenilginin ardından Fenerbahçeli futbolculara saldırdı." başlığıyla verdiği haberde, "Trabzon'da Papara Park'ta 3-2'lik galibiyeti kutlayan Fenerbahçeli oyuncular şiddete maruz kaldı." ifadeleri kullanıldı. Haberde, olaylarla ilgili 12 kişinin gözaltına alındığı hatırlatılırken, FIFA Başkanı Gianni Infantino'nun faillerin cezalandırılması yönündeki açıklamalarına yer verildi.

The Sun gazetesi, Trabzon'da "kaotik" bir gece yaşandığını ve Fenerbahçeli futbolcular Michy Batshuayi ile Bright Osayi-Samuel'in Trabzonsporlu taraftarla karşı karşıya geldiğini yazdı.

Fransız L'Equipe gazetesi "Fenerbahçe galibiyetinin ardından Trabzonspor'da kaos ortamı" başlığıyla sunduğu haberde "Nadir görülen şiddet sahneleri Türkiye'de yaşandı. Taraftarlar sahaya fırladı ve kazanan takıma saldırdı." değerlendirmesinde bulundu.

RMC Sport da "Türkiye'de kaos sahneleri" başlıklı haberinde, "Türk futbolu hala şiddete maruz kalıyor. Ankaragücü Başkanı'nın hakem Halil Umut Meler'e saldırmasından üç ay sonra, Trabzonspor-Fenerbahçe maçının son düdüğüyle ortalık karıştı." şeklinde görüş belirtti.

İspanya'nın Marca gazetesi, "Bu ne ilk ne de son olacak. Türk futbolunda bir kez daha acı görüntüler karşımıza çıkıyor." diyerek duyurduğu haberde, "Fenerbahçeliler galibiyeti sahanın ortasında kutladı, Trabzonspor taraftarları sahaya indi ve ortalık karıştı." ifadelerini kullandı.

İtalyan basınından Corriere dello Sport da "Türkiye'de çılgınlık. Trabzonsporlu ultraların işgali." manşetiyle okuyucularına duyurduğu haberde, "Türkiye Ligi'nde gerçeküstü sahneler... Bazı taraftarların saldırısına oyuncular sert tepki gösterdi." değerlendirmesi yapıldı.

Almanya'nın Bild gazetesi ise "Türkiye'nin yıldızları korner direğiyle kovalandı." başlığını kullanırken "Fenerbahçe'nin Trabzonspor'u 3-2 yenmesi son düdükten sonra fitili ateşledi. Trabzonspor taraftarı sahaya hücum ederek Fenerbahçeli futbolculara saldırdı." yorumuna yer verildi. AA

logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.