Bursa'da, beş yıldızlı otellerde iftar yapmak için, bu yıl kişi başına 11-14 milyon lirayı gözden çıkarmak gerekiyor. Geçtğimiz yıl bu rakam 25 doları (37.5 milyon lira) bulabiliyordu.
Ramazan yaklaşırken, beş yıldızlı oteller, Osmanlı motifleri ile dekore edilmiş özel yemek salonlarında, yine Osmanlı mutfağının özel tatlarını Türk müziği eşliğinde müşterilerine sunmak için hummalı bir şekilde çalışıyor. Çelikpalas, Kervansaray Termal ve Almira otelleri yetkililerinden aldığı bilgiye göre, iftariye tabağı, çorba, ana yemek, tatlı ile meyve suyu ya da meşrubattan oluşan iftar mönülerinin fiyatı, 11- 14 milyon lira arasında değişiyor.
Otellerin büyük bölümü çeşitlerin zenginliğine göre, mönüleri sınıflandırarak fiyatlarını belirlerken, Kervansaray Termal 12.5 milyon liralık fiks fiyat uyguluyor.
İftar mönülerinin vitrinini ise 'iftariye tabağı' oluşturuyor. Miktarı ve çeşidi değişmekle birlikte iftariye tabağında, zeytin, hurma, pastırma, sucuk, beyaz peynir, kaşar peyniri, petek bal, tahin, pekmez, domates, salatalık, reçel, tereyağ, cevizli salça, çerkez tavuğu, kuru kayısı, kuru incir ve kestaneli lahana sarma gibi zengin seçenekler bulunuyor. İftariye tabağının ardından genellikle ezogelin, düğün, ramazan, mercimek ve tavuksuyu çorba ile börek çeşitlerinin sunulduğu mönüde, ana yemek olarak kuzu külbastı ve pirzola, elbasan tava, kuzu tandır, kuzu güveç, kuzu incik fırın, kuzu kapama, piliç avcı kebabı, piliç sarma, orman kebabı, piliç vendom, hünkar beğendi, bahçıvan kebap, döner kebap, kağıt kebap gibi çeşitler müşterilerin beğenisine sunuluyor. Mönülerde tatlı olarak da, güllaç, cevizli ve fıstıklı baklava, kazandibi, şekerpare, cevizli kabak tatlısı, çerkez tatlısı, kaymaklı ekmek kadayıfı veriliyor.
Ramazan yaklaşırken, beş yıldızlı oteller, Osmanlı motifleri ile dekore edilmiş özel yemek salonlarında, yine Osmanlı mutfağının özel tatlarını Türk müziği eşliğinde müşterilerine sunmak için hummalı bir şekilde çalışıyor. Çelikpalas, Kervansaray Termal ve Almira otelleri yetkililerinden aldığı bilgiye göre, iftariye tabağı, çorba, ana yemek, tatlı ile meyve suyu ya da meşrubattan oluşan iftar mönülerinin fiyatı, 11- 14 milyon lira arasında değişiyor.
Otellerin büyük bölümü çeşitlerin zenginliğine göre, mönüleri sınıflandırarak fiyatlarını belirlerken, Kervansaray Termal 12.5 milyon liralık fiks fiyat uyguluyor.
İftar mönülerinin vitrinini ise 'iftariye tabağı' oluşturuyor. Miktarı ve çeşidi değişmekle birlikte iftariye tabağında, zeytin, hurma, pastırma, sucuk, beyaz peynir, kaşar peyniri, petek bal, tahin, pekmez, domates, salatalık, reçel, tereyağ, cevizli salça, çerkez tavuğu, kuru kayısı, kuru incir ve kestaneli lahana sarma gibi zengin seçenekler bulunuyor. İftariye tabağının ardından genellikle ezogelin, düğün, ramazan, mercimek ve tavuksuyu çorba ile börek çeşitlerinin sunulduğu mönüde, ana yemek olarak kuzu külbastı ve pirzola, elbasan tava, kuzu tandır, kuzu güveç, kuzu incik fırın, kuzu kapama, piliç avcı kebabı, piliç sarma, orman kebabı, piliç vendom, hünkar beğendi, bahçıvan kebap, döner kebap, kağıt kebap gibi çeşitler müşterilerin beğenisine sunuluyor. Mönülerde tatlı olarak da, güllaç, cevizli ve fıstıklı baklava, kazandibi, şekerpare, cevizli kabak tatlısı, çerkez tatlısı, kaymaklı ekmek kadayıfı veriliyor.