logo
28 MART 2024

5.9 'LUK DEPREM: 3 ÖLÜ, 85 YARALI

20.05.2011 00:00:00
Kütahya'da merkez üssü Simav İlçesi olan Righter ölçeğine göre 5.9 büyüklüğündeki depremde 3 kişi öldü, 85 kişi de yaralandı

Kütahya'nın Simav İlçesi'nde dün gece meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremde, 3 kişi hayatını kaybetti1, 85 kişi de yaralandı. Şiddetli sarsıntı sonrasında 5 katlı binanın alt katındaki işyerinin çökmesiyle apartman, bitişikteki binanın üzerine yan yatarak mucize eseri yıkılmaktan kurtuldu. Deprem sırasında bazı dairelerde sobaların devrilmesiyle küçük yangınlar çıktı. Hasar gören ve evdeki eşyaların çoğunluğunun yıkıldığı binalara giremeyen insanlar, 7 dereceye kadar düşen sıcaklıkta geceyi sokaklarda yaktıkları ateşin çevresinde geçirdi. Çoğunluğu öğrenci yüzlerce kişi ise ilçeden ayrılmak için otogara akın etti.

Dün saat 23.15'te merkez üssü Simav olan 5.9 büyüklüğünde deprem, Kütahya'nın yanısıra Türkiye'nin Marmara, Ege İçanadolu bölgesindeki illerde de hissedildi. 10'u aşkın ilde insanları sokaklara döken depremde 3 kişi hayatını kaybetti, 85 kişi de yaralandı. Depremde en büyük hasar, merkez üssü Simav'da meydana geldi. Evlerin büyük çoğunluğunda, derin çatlaklar meydana geldi. Özellikle televizyon, buzdolabı gibi elektronik ürünler ile mutfak ve vitrinlerdeki eşyalar sarsıntıların etkisiyle devrildi.

Sarsıntıda en fazla hasar, 4 Eylül Mahallesi Hamza Özcan Sokak'daki 5 katlı apartmanda meydana geldi. Binanın alt katındaki işyerinin çökmesiyle birlikte birinci kattaki daire, zemin kat seviyesine düştükten sonra yandaki 4 katlı binanın üzerine yan yatarak mucize eseri yıkılmadı. Bu sırada apartmandaki dairelerin bazılarında ısınmak için kullanılan sobaların devrilmesiyle küçük yangınlar çıktı. Sarsıntı sırasında üzerine dolap düştüğü için yaralanan Alpay Özen, eşi Cansel Özen 14 yaşındaki kızı Şeyma Özen ile 3 yaşındaki oğlu Ali Mert Özen ve diğer apartman sakinleri, itfaiye ekiplerinin yardım merdiveni ile kurtarıldı. Hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edilen Alpay Özen, "Çocukları uyutmaya çalışırken önce öncü ardından da büyük deprem meydana geldi. Sonra büyük bir gürültüyle apartmanda yıkılma oldu. Kendimizi güçlükle kurtarabildik dedi. İlçedeki çok sayıda işyeri ve evin camları kırıldı, binaların sıvaları döküldü.

10 Ö?RENCİ TAHLİYE EDİLDİİlçede Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı yurtlardan Cumhuriyet Anadolu Lisesi'nin yurdunda kalan 10 öğrenci daha yeni bina olan Anadolu Öğretmen Lisesi'nin yurduna götürüldü. Okulların 19 Mayıs nedeniyle tatil olmasından dolayı da yurtlarda öğrenci bulunmadığı bildirildi. İlçede incelemelerde bulunan Kütahya Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya, 2009 depreminde zarar gören ve güçlendirmeleri yapılan okullarda hasarın daha büyük olduğunu, ancak kullanılan okullarda eğitimi aksatacak zararın meydana gelmediğini, kesin incelemenin daha sonra yapılacağını bildirdi.

HALK İLÇEYİ TERKEDİYORDepremden sonra elektriklerin kesildiği ve artçı şoklarla beşik gibi sallanan ilçedeki öğrenciler, Simav'dan ayrılmak amacıyla otogara gitti. Yüzlerce öğrencinin bir anda akın ettiği otogorda yeterli otobüsün bulunmaması zaman zaman tartışmalara neden oldu. Ailelerin yanlarına dönmek isteyen öğrencilerin otogardaki endişeli bekleyeşi sürerken, ilçe halkından otomobillerle ilçeden çok sayıda ayrılan oldu. Otomobilleri olmayanların ise çevre yoluna çıkarak yoldan geçen araçlarla ilçeden ayrılmaya çalışması dikkati çekti.

İNSANLAR SOKAKTA ATEŞ ETRAFINDA SABAHLADIÇok sayıda artçı sarsıntının da meydana geldiği ilçede yeni depremlerin olmasından endişe eden vatandaşlar, sokaklarda, parklarda ateş yakarak topluca ısınmayla çalıştı. Bazı vatandaşlarda geceyi araçlarında geçirmeye tercih etti. İlçe garajında evlerine gitmeyi bekleyen birçok üniversite öğrencisi, 2009 yılındaki depremi de yaşadıklarını dile getirdi. Öğrencilerden Mehmet Akif Erol, 2009 yılındaki depremde balkondan atlayınca kolunun kırıldığını, bu kez de kaçmaya çalışırken dolaba çarparak kaşının yarıldığını, burnunun kırıldığını söyledi.

HALK FUTBOL SAHASINDA TOPLANDISimav ilçe merkezinde depremin ardından panik uzun süre devam etti. Elektriklerin kesik olduğu ilçede halk belediye araçlarıyla futbol sahasında toplandı. Burada toplananların ihtiyaçlarının karşılanması için çalışma başlatıldı. Bazı kişiler ise araçlarında beklemeyi tercih etti.Depremin merkez üssünün ilçe merkezine 10 kilometre uzaklıktaki Simav Vadisi olmasının, daha büyük yıkımı engellediği belirtildi.

Bölgede daha önce kaydedilen 25 önemli depremin büyüklüğünün 5'i geçmediğini belirten uzmanlar, bu geceki 5.9'luk depremin bugüne kadar meydana gelen en büyük deprem olduğunu söyledi. Orta ölçekte hasar beklediklerini kaydeden uzmanlar, bu depremin Marmara depremiyle ilişkilendirilemeyeceğini söyledi.

226 EKİP SEVK EDİLDİSimav'a İzmir'den 25, İstanbul'dan 25, Bursa'dan 17, Afyonkarahisar'dan 20, Uşak'tan 4, Kütahya'dan 15, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi'nden 120 olmak üzere toplam 226 personel ile arama kurtarma çalışmalarında kullanılmak üzere 51 araç ile 5 köpek sevk edildi.

TAKVİYE POLİS EKİPLERİ GÖNDERİLDİİlçedeki dehşet anlarının ardından vatandaşların evlerine girmemeleri üzerine Kütahya ve çevre illerden çok sayıda polis ekibi, bölgeye kaydırıldı. Ekipler ikişerli, üçerli gruplar halinde sokak aralarında dolaşarak güvenliği özellikle de hırsızlık olaylarına karşı önlem aldı.

BAKAN ERO?LU, SİYANÜR HAVUZUNUN SETİNDE BİR SORUN YOKDepremin ardından siyanür havuzunda da inceleme yapıldığını bildiren Bakan Eroğlu, havuzda herhangi bir hasar tespit edilmediğini söyledi. Kendisine bölgenin afet yeri kabul edilip edilmeyeceğinin sorulması üzerine Bakan Eroğlu, "Bu benim yetkimde olan bir durum değil. Bölgenin afet yeri kabul edilip edilmeyeceğine kurul karar verecek. Ben de TOKİ projelerinin bölgede biran önce başlaması için başbakanla görüşeceğim" dedi.

UŞAK'A GİDERKEN ÖLDÜBu sırada Doç. Dr. İsmail Karakuyu Devlet Hastanesi'nden Uşak'a sevk edilen 80 yaşındaki Mustafa Akıllan'ın yolda kalp krizinden öldüğü öğrenildi. Kafasına beton düşen 18 yaşındaki Hüseyin Oran hastanede, yüksekten atlayan Halil Yıldırım (48) da Hisarcık İlçesi'nde hayatını kaybetti.

DEPREM SIRASINDA KALP KRİZİNDEN ÖLDÜMerkez üssü Kütahya'nın Simav İlçesi olan Richter ölçeğine göre 5.9 büyüklüğündeki deprem, Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde de paniğe neden oldu. İstanbul'dan yakınlarını ziyaret için İnegöl'e giden Müyesser Pehlivan misafir olarak kaldığı evde sarsıntı ile birlikte fenalaştı. Kalp krizi geçirdiği belirlenen Müyesser Pehlivan, kaldırıldığı İnegöl Devlet Hastanesi'nde doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.

Bursa kent merkezinde ise balkondan atlayan, kaçarken düşen ve sinir krizine giren 15 kişi hastanelerde tedaviye alındı.

HASTANEDE KURTARILAMADIDört Eylül Mahallesi Tevfik Fikret Caddesi'ndeki evinden yaralı olarak Doç. Dr. İsmail Karakuyu Devlet Hastanesine getirilen 18 yaşındaki Hüseyin Oran da doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.

DEMİRCİ'DE BİNALARDA HASAR VARManisa'nın Demirci İlçesi'nde, Simav depremi nedeniyle bazı binalarda hasar meydana geldiği, ancak herhangi bir can kaybı olmadığı belirtildi.

Kütahya'nın Sİmav İlçesi'ne en yakın yerleşim merkezlerinden biri olan Demirci de, 5.9 büyüklüğündeki depremi en çok hisseden ilçelerden biri oldu. Vatandaşlar panik halinde sokaklara çıktı.

Demirci Kaymakamı Yalçın Sezgin, saat 23.16'da meydana gelen depremin hemen ardından, ilçe merkezinde incelemelerde bulundu. Devlet Hastanesi, Kaymakamlık binası, Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı öğrenci yurdu binalarında hasar meydana geldiğini belirten Sezgin, SGK binasının da camlarının kırıldığını söyledi. Sezgin, Demirci Devlet Hastanesi'nde yatarak tedavi gören yaklaşık 15 hastanın tahliye edildiğini ve bir otobüse alındığını belirtti. Sezgin, "Çok önemli boyutta olmasa da maddi hasar var. Ancak tesellimiz can kaybının olmaması" dedi.

ÇEVRE İLÇELERDE DE HALK SOKAKTAKütahya'nın merkez üssü Simav'ın yanı sıra komşu ilçeleri Gediz, Şaphane ve Pazarlar'da da halk sokaklara döküldü. Gediz İlçe Emniyet Müdürlüğü, herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını, panik ve korku nedeniyle 10-15 kişinin Gediz Devlet Hastanesi'ne başvurduğunu bildirdi. Binalarda önemli bir hasar meydana gelmezken, vatandaşların geceyi sokakta bekleyerek geçirdiği öğrenildi.Şaphane İlçe Emniyet Müdürlüğü, bazı binalarda hasarlar olduğunu, camların kırıldığını korku ve baygınlık nedeniyle hastaneye başvurduğunu söyledi.

Pazarlar İlçesi'nde de benzer şekilde halk sokağa döküldü. Pazarlar İlçe Emniyet Müdürlüğü, büyük çaplı bir hasar meydana gelmediğini, bazı eski yapıların duvarlarında çatlaklar olduğunu belirtti. Korku ve baygınlık nedeniyle Devlet Hastanesi'ne başvuranlar olduğu kaydedildi. Simav-Pazarlar arası 25 kilometre olduğu için depremin birebir hissedildiği ve emniyet müdürlüğünün vatandaşlardan evlere girmemesini istediği belirtildi.
Emekli maaşı için seçim sonrasını işaret etti
'Temmuz' ayında masaya yatıracağız'
"Siyasetten bağımsız bir araştırma enstitüsü kuracağız"
BTP İstanbul Adayı Cihan Erdoğanyılmaz
Altınok'u aklayıp Yavaş'ı suçlamaya kalkan yandaşa kapak
'Siz merak etmiyor musunuz?'
Soykırım 174 gündür sürüyor
Can kaybı 32 bin 552'ye yükseldi
Özgür Özel'den kurultay itirafı
'1 Nisan’dan sonraki sürece taliptik'
'Vatandaş' BTP'de karar kıldı
Darende'de bu gerçek oldu...
Yargıtay'da bilek güreşi sürüyor
9. turda da başkan seçilemedi
BDDK savcılığa yazı gönderdi
Seçil Erzan'ın telefonu incelenecek
Sevgi evinde şüpheli ölüm
Bebek yatağında ölü bulundu
'Rusya sadece Ruslarındır' akımına Putin'den tepki
'Ülkede 190 etnik grup var'
Saray'dan Mehmet Şimşek açıklaması
'İtibar etmeyiniz'
Terör saldırısında ölü sayısı arttı
Hayatını kaybedenler 143'e yükseldi
Bağımsız aday olan eski CHP'li başkana seslendi
'Son kez uyarıyorum!'
Kılıçdaroğlu sonunda patladı
'Bilal'e anlatır gibi son kez anlatıyorum'
"Ligden çekilmek için sponsorlarımızla görüştük"
Koç: Bize ceza verirlerse vebalini öderler
Emekli maaşı için seçim sonrasını işaret etti
'Temmuz' ayında masaya yatıracağız'
"Siyasetten bağımsız bir araştırma enstitüsü kuracağız"
BTP İstanbul Adayı Cihan Erdoğanyılmaz
Altınok'u aklayıp Yavaş'ı suçlamaya kalkan yandaşa kapak
'Siz merak etmiyor musunuz?'
Soykırım 174 gündür sürüyor
Can kaybı 32 bin 552'ye yükseldi
Özgür Özel'den kurultay itirafı
'1 Nisan’dan sonraki sürece taliptik'
'Vatandaş' BTP'de karar kıldı
Darende'de bu gerçek oldu...
Yargıtay'da bilek güreşi sürüyor
9. turda da başkan seçilemedi
BDDK savcılığa yazı gönderdi
Seçil Erzan'ın telefonu incelenecek
Sevgi evinde şüpheli ölüm
Bebek yatağında ölü bulundu
'Rusya sadece Ruslarındır' akımına Putin'den tepki
'Ülkede 190 etnik grup var'
Saray'dan Mehmet Şimşek açıklaması
'İtibar etmeyiniz'
Terör saldırısında ölü sayısı arttı
Hayatını kaybedenler 143'e yükseldi
Bağımsız aday olan eski CHP'li başkana seslendi
'Son kez uyarıyorum!'
Kılıçdaroğlu sonunda patladı
'Bilal'e anlatır gibi son kez anlatıyorum'
"Ligden çekilmek için sponsorlarımızla görüştük"
Koç: Bize ceza verirlerse vebalini öderler

Marmara'da 'müsilaj' tehlikesi yeniden gündemde

Geçen yıl yaşanan müsilaj tehlikesiyle büyük bir mücadele gerçekleştirmek zorunda kalan Marmara Denizi, atıkların denize boşaltılması devam ettiği için bu yıl da ciddi bir sorun olarak karşımıza çıkacak. Marmara şimdiden alarm vermeye başladı
28.03.2024 14:55:00 / Güncelleme: 28.03.2024 15:00:59
Ahmet Haydar Tarhanlı
Marmara'da 'müsilaj' tehlikesi yeniden gündemde
Marmara'da 'müsilaj' tehlikesi yeniden gündemde
Müsilaj, kapalı denizlerde zaman zaman ortaya çıkan bir salgıdır. Fitoplankton adı verilen mikro alglerin aşırı çoğalması sonucu ortaya çıkar. Bu mukoza benzeri yapı, suyun içindeki mikroorganizmalar için uygun bir beslenme habitatı oluşturur ve zararlı canlılar da bu salgının üzerinde toplanır.

Denizin üstünde gördüğümüz beyaz, köpük benzeri yapı aslında "buzdağının görünen kısmıdır". Denizin altında ise bu salgı bir tül gibi uzanır.

Marmara Denizi, geçen yıl su yüzeyini ve derinlerini saran müsilajla boğuştu. Müsilajın yoğunluğu arttı ve çevresel kaygılara neden oldu. Bu sene de müsilaj tehlikesiin Marmara'yı tehdit edeceği ifade ediliyor.

Müsilajın temel sebebi, atıkların denize boşaltılması. Bu sebep temelden çözülmedikçe müsilaj sorunu artarak devam edecek.

Deniz biyoloğu Mert Gökalp, "Marmara Denizi feryat ediyor. Bu, Marmara Denizi'nin foseptik çukuru olabileceğinin bir sinyali" uyarısını yapıyor.

Profesör Mustafa Sarı, Marmara Denizi'ne arıtmadan atık boşaltımının acilen durması gerektiğini vurguluyor.

Hidrobiyolog Levent Artüz ise bu durumun bir zincir ve sonuç olduğunu ifade ediyor.

Gelecekte ne bekliyor?

Müsilajın yakın ve uzak gelecekte Marmara Denizi'ni, deniz canlılarını ve çevresinde yaşayan insanları nasıl etkileyeceği henüz net değil.

Ancak çözüm için atık yönetimi, arıtma tesislerinin etkin kullanımı ve bilinçli tüketim önemlidir.

Balıkçı Kenan'dan İmamoğlu'na tepki: Arsamızı elimizden alıp işletmemizi mühürlemek istiyor

Türkiye Deniz Canlıları Müzesi Kurucusu Kenan Balcı, 'Gece geliyorlar, gündüz geliyorlar. Arsamızı elimizden alıp işletmemizi mühürlemek istiyorlar' dedi.
28.03.2024 12:53:00
İhlas Haber Ajansı
Balıkçı Kenan'dan İmamoğlu'na tepki: Arsamızı elimizden alıp işletmemizi mühürlemek istiyor
Balıkçı Kenan'dan İmamoğlu'na tepki: Arsamızı elimizden alıp işletmemizi mühürlemek istiyor
Türkiye Deniz Canlıları Müzesi'nin de bulunduğu Beylikdüzü Balıkçı Kenan Tesisleri sahibi balıkçı Kenan Balcı İmamoğlu aleyhinde yapmış olduğu açıklamalar sonrasında işletmesi zabıtalar tarafından ablukaya alındı ve mühürlenmek istendi. Evraklarının tam ve eksiksiz olduğunu belirten tesis sahibi Balıkçı Kenan Balcı, "İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun talimatıyla işletme adeta abluka altına alındı. 150 bin lira olan arazimize 1500 lira verip almaya çalışıyorlar" dedi.

Zabıta ekiplerine direnen Kenan Balcı, 'Ben 15 yıldır Anadolu Caddesi üzerinde, 50 yıldır da esnaflık yapıyorum. Böyle bir şey ilk defa gördüm. Zabıta ekipleri talimatla işletmemizi mühürlemeye geliyorlar. Bizlere de 'bu mühür sembolik' diye ifadelerde bulunuyorlar. Gündüz ayrı ekip, gece ayrı ekip geliyor. zabıta ekipleri işlerini bırakmışlar, Balıkçı Kenan Tesisleri'ni ablukaya almışlar. Gündüz zabıta ekip araçlarla geliyorlar. Gecede vinçlerle. Bizim arazimizi, işletmemizi elimizden almak için her yolu deniyorlar' ifadelerini kullandı.

"Ben bir esnaf olarak kazanımlarımı korumak amaçlı çıktığım bu yolda her geçen gün yeni bir zulümle karşı karşıya kalıyorum" ifadelerini kullanan Balcı, '50 yıldır balıkçıyım. Esnaflık yapıyorum. İmamoğlu tarafından yaklaşık 5 yıl önce kendi tapulu arazimden bir kısmını hediye etmem istendi. Ben bu isteği reddettim. Ondan sonra isteklerini yerine getirmediğim için kapsamlı olarak yıpratma ve yıldırma kampanyası başlattılar. Kendi tapulu arazime el koydular. Metrekaresi 150 bin lira olan arazimin metrekaresini bin 500 liraya almaya çalıştılar. Biz sesimizi yükselttikçe, itiraz ettikçe onlar daha çok üstümüze gelmeye başladılar' dedi.

"Paradan kuleler yapan İmamoğlu ve ekibi istediklerine ulaşamayınca zulmün dozunu artırmaya başladı" diyen Balcı, '30 yıldır bu bölgede balıkçılık yapıyorum. Ruhsatımı kendisi verdi. Ama şimdi beni ruhsatsız balık satmakla suçluyor. Ruhsatsız olduğu gerekçesiyle işyerimi kapatmak istiyor. Bu dükkanım tam 15 yıldır aynı yerde faaliyet göstermekte. 15 yıldır sorunsuz bir şekilde çalışan işyerimi istediklerini yapmadığım için ruhsatsızdır diye ilan edip kapatmak istiyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar burada balık satmaya devam edeceğiz. Arazimi, işyerimi İmamoğlu'na yem etmeyeceğim. Bu arazimin tapularını pankart yapıp suratlarına çarpıyorum' diye konuştu.

"İmamoğlu'na karşı bizi koruyun"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım isteyen Balıkçı Kenan Balcı, 'Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a seslenmek istiyorum. Erdoğan sevdalısı esnaf olarak başımıza bu işleri açan, bize çökmeye çalışan, paradan yeni kuleler yapmak isteyen, İmamoğlu ve ekibine karşı bizi koruyun. Adaletin sağlanmasına vesile olun. Hz Ömer adaletinin temsilcisi sayın Cumhurbaşkanımızdan bunu talep ediyorum. Lütfen zulme karşı yanımızda olun' ifadelerini kullandı.

İletişim Başkanlığı, seçim için Ankara ve İstanbul'da basın merkezi kuracak

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ni takip etmek isteyen ulusal ve uluslararası basın mensuplarına yönelik Ankara ve İstanbul'da "basın merkezi" kurulacak.
28.03.2024 12:38:00
Anadolu Ajansı
İletişim Başkanlığı, seçim için Ankara ve İstanbul'da basın merkezi kuracak
İletişim Başkanlığı, seçim için Ankara ve İstanbul'da basın merkezi kuracak

Başkanlıktan yapılan açıklamaya göre, 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin Türkiye'nin yanı sıra uluslararası kamuoyunda da ilgiyle takip edilmesi bekleniyor.

Başkanlık tarafından kurulacak basın merkezleri ile ulusal ve uluslararası basın mensuplarının seçime ilişkin gelişmeleri sağlıklı ve hızlı şekilde takip etmelerine katkı sunulması amaçlanıyor.

Basın merkezleri gün boyunca, ulusal ve yerleşik uluslararası basın mensupları ile seçimleri izlemek üzere yurt dışından gelen uluslararası basın mensuplarının kullanımına açık olarak hizmet verecek.

Ankara ve İstanbul'da kurulacak basın merkezlerinde seçim sonuçlarına dair veriler, Anadolu Ajansı (AA) tarafından sağlanacak. Basın mensuplarına seçim sonuçlarını anlık takip etme imkanının yanı sıra teknik altyapı, simultane tercüme ve canlı yayın imkanı sunulacak.

Gün boyunca akademisyenler, kanaat önderleri, kamu kurum temsilcileri tarafından da ziyaret edilecek basın merkezlerinde, ulusal ve uluslararası basın mensupları konuklarla röportajlar yapabilecek.

Öte yandan, basın merkezlerinde, Türkiye'nin geçmişten bugüne çok partili siyasi hayatı, demokrasi ve seçim tecrübeleri, seçim kampanyalarına ilişkin fotoğraf ve görüntüleri içeren "Türkiye'nin Seçim Tarihi ve Demokrasi Tecrübesi" temalı sergi yer alacak.

Ankara'da Point Hotel'de, İstanbul'da The Marmara Taksim'de kurulacak basın merkezleri 31 Mart Pazar günü saat 14.00'ten itibaren basın mensuplarının hizmetine açık olacak. 

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden "Bakan Şimşek" açıklaması

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, "Bakan Şimşek, '1,5 yıllık çok zor bir süreç bizi bekliyor' dedi" iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıkladı.
28.03.2024 08:10:00
Haber Merkezi
Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden "Bakan Şimşek" açıklaması
Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden "Bakan Şimşek" açıklaması
Dezenformasyonla Mücadele Merkezi X hesabından yaptığı paylaşımda bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, "Bakan Şimşek, '1,5 yıllık çok zor bir süreç bizi bekliyor' dedi" iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıkladı.


Açıklamada Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in güncel herhangi bir açıklamasında böyle bir ifade kullanmadığı ve "Bakan Şimşek'in açıklaması" iddiasıyla yapılan paylaşımların dezenformasyon olduğu kaydedildi.

DMM'den yapılan açıklamada , 'X platformunda bot hesaplar aracılığıyla dolaşıma sokulan bahse konu iddiaların hiçbir dayanağı bulunmamaktadır. Seçim öncesi kamuoyunda paniğe yol açmak saikiyle yürütülen bu tür dezenformasyon kampanyalarına itibar etmeyiniz' denildi.

logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.