Bu haber kez okundu.

Balık ihracatı 3'e katlandı
Türkiye, dünyada su ürünleri üretiminde en fazla büyüyen 3'üncü ülke oldu. Türkiye'nin 2002 yılında 61 bin 165 ton olan su ürünleri üretimi 2011 yılında yaklaşık yüzde 202 artarak 185 bin tona yükseldi. Ülkemizde halen iç su balıkları üreten toplam 197 bin ton kapasiteli bin 720 adet, deniz balıkları üreten toplam 174 bin 521 ton kapasiteli 368 adet işletme faaliyet gösteriyor. Ayrıca, gerekli izinleri almış 59 bin 957 ton kapasiteli 279 adet işletme ise yakın bir zamanda üretim faaliyetlerine başlayacak. Dünya Gıda ve Tarım Teşkilatı (FAO) verilerine göre Türkiye, Avrupa çipura-levrek pazarında yüzde 25'lik paya ulaştı. Alabalık üretiminde AB ülkeleri arasında ilk sırada yer alırken su ürünleri yetiştiriciliğinde ise 5'inci sırada. 2002-2011 yıllarında su ürünleri ihracatında da rekor artışlar kaydedildi. Bu dönemde ihracat yaklaşık yüzde 264 artarak 448 milyon dolara yükseldi. Yapılan ihracatın yüzde 80'i ise AB ülkelerine yapılıyor. HABER MERKEZİ
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100