Bu haber kez okundu.

Balıkçılar sezona 'bereketli' başladı
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın su ürünleri av sezonunu açmasıyla, uzun aradan sonra önceki gece ilk kez denize açılan Bandırmalı balıkçılar, elleri dolu döndü. ~|~


Balıkesir'in Bandırma ilçesinde ihracat ağırlıklı deniz ürünleri pazarlayan bir şirketin ortaklarından Metin Yalçınkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sezonun ilk günü olmasına rağmen balıkçıların denizden mutlu döndüklerini bildirdi.

Marmara Denizi'nde bu sezon palamut, kolyoz, lüfer, uskumru, hamsinin bol olduğunu anlatan Yalçınkaya, ilk gün Bandırmalı balıkçıların bol miktarda palamut, kolyoz, uskumru avladıklarını, Bursa'nın Gemlik ilçesindeki balıkçıların ise ''yetişkin iri hamsi'' bolluğu yaşadıklarını anlattı.

Tahminler doğru çıktı
İlk ürünlerin hallere gelmeye başladığına işaret eden Yalçınkaya, ''Biz sezonun iyi geçeceğini tahmin ediyorduk, bugün halde gördüğümüz balıklar bu tahminimizin doğru olduğunu gösterdi. Bereketli geçen ilk gün, balık çeşidi ve bolluğu açısından iyi bir sezon geçireceğimizin müjdesini verdi'' dedi.

Fiyatların düşmesi kaçınılmaz
Yalçınkaya, balığın fiyatının, az ve çok olmasıyla orantılı olarak değiştiğini, bereketli geçen bir sezonda fiyatların düşmesinin kaçınılmaz olduğunu dile getirdi.
Bandırma Balık Halinde bu sabah itibariyle 15-16 kilogramlık kasalarda satışa sunulan uskumrunun kasasının 80, kolyozun 50 YTL'den alıcı bulduğunu, 600-700 gram ağırlığındaki bir çift palamudun ise 5-7 YTL arasında satıldığını belirten Yalçınkaya, bu fiyatların önümüzdeki günlerde daha da düşeceğini kaydederek, şunları söyledi: ''Geçen yıl Marmara'da balık akını vardı, bu yüzden fiyatlar cazipti. Halkımız doya doya, cazip fiyatlara balık yedi. Bu yıl da balığın bolluğu, bereketi fiyatlara otomatik olarak yansıyacak. Vatandaşların daha uygun fiyata balık yeme şansı olacak. Tek dileğimiz zamansız fırtına yaşamamak.
İlkbaharda Akdeniz ve Ege'den Marmara ve Karadeniz'e giden balıklar burada havyarlarını bırakırlar, Karadeniz turlarını ağustos sonlarında tamamlar, yağlanmış olarak yeniden Ege'ye dönüş yaparlar. Bu mevsim, balıkların en büyük ve yağlı oldukları dönemdir. Dolayısıyla avlanan balıklar çok lezzetli olur.''

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100