İstanbul'un ünlü balıkçılarından Balıkçı Kenan (Kenan Balcı), balık avı sezonunun başlaması nedeniyle yaptığı açıklamada, "bu seneki balık sezonunun geçtiğimiz yıllardakilerden farklı olacağını" belirttiİstanbul'daki balıkseverlerin yakından tanıdığı Balıkçı Kenan olarak ünlenen Kenan Balcı, balık sezonunun başlamasıyla ilgili bir basın açıklaması yaptı. Balıkçı Kenan olarak bu seneye farklı bir heyecanla hazırlandıklarını belirten Kenan Balcı; Haznedar, Bakırköy, Beylikdüzü, Kavaklı, Gürpınar, Bahçeşehir, Beylikdüzü Bizim Çarşı şubeleriyle vatandaşlara hizmet sunduklarını kaydetti. Kenan Balcı, şunları kaydetti: "İlk prensibimiz güler yüz, temizlik, titiz çalışma ve balıklarımızın taze olmasıdır. Elimizden geldiği kadar halkımıza taze balık yedirmeye gayret gösteriyoruz. Bu balıkları pişiren usta ellere de sahibiz. Her şubemizde çalışan elemanlarımızı 1 veya 2 ay eğitime tabii tuttuktan sonra işe başlatıyoruz. Güler yüzlü eğitimli kadromuz ve taze balığımız en önemli sermayemizdir."Stok yapmayınKenan Balcı, balığın günlük alınması gerektiğini belirterek, şunları söyledi: "Çünkü taze balık sağlığımız açısında da çok önemlidir. Fazla balık alan da normal dolapta değil de, difrizde saklamaları gerekmektedir. Sağlığımız açısından, haftada 1 defa balık yememiz şarttır. Her zaman bayat balıktan kaçınmalarıdır. Denizlerimiz doğanın bir harikasıdır. Balıkta vazgeçilmez bir besinimizdir. Ondan dolayı balıklarımızı ve denizlerimizi her zaman koruyalım."Taze balık nasıl anlaşılır?Kenan Balcı, balığın taze olup olmadığını anlamanın 'püf noktaları' konusunda şu bilgileri verdi:1- Gözleri matlaşmış balık bayat, gözleri canlı olan balık tazedir.2- Rengi mat balık bayat, ışıl ışıl olan balık tazedir.3- Kulağının iç kısmındaki galsamesi kırmızı olan balık tazedir."
Balık nasıl pişirilir? Balık pişirme yöntemleri konusunda bilgi sunan Kenan Balcı, "Eğer ızgara yapacaksak; balıkları çok iyi temizlemeniz gerekmektedir. Balıkları pişirirken normal bir şekilde, kurur dereceye gelmeden indiriniz ve afiyetle yiyiniz. Eğer yağda yapacaksak; balık pişirilirken eski usul gibi bol yağda değil de, Balıkçı Kenan tarafından keşfedilen, yanmaz tavada (büyük boy) 1 yemek kaşığı sıvı yağ koyup, balıkları hafifçe unlayınız, ocak ayarını orta tutunuz , kurur dereceye gelmeden afiyetle yiyiniz."