15 Ocak 2013 Salı 11:42
762 Okunma
Çiğköfteye TSE kriteri
Merdivenaltı çiğköfte üreticilerine dur demek için harekete geçen Türk Standartları Enstitüsü (TSE) çiğköfte standartlarını belirledi. Artık belirlenen standartların dışında çiğköfte içinde bulunan her türlü madde “yabancı madde” sayılacak; çiğköftenin içindeki su miktarı belirlenen standardı aşamayacak. Çiğköfte yapımında hijyen kurallarına riayet etmeyen, ürün içeriği bakımından insan sağlığına zarar veren maddeler kullanan, çok sayıda merdiven altı firmanın olması TSE'yi harekete geçirdi. Üreticiler artık TSE ve Tatlıses Çiğköfte'nin ortak çalışmasıyla oluşturulan “Çiğköfte Kriteri”ne uymak zorunda olacak. Çiğköfte Kriterinde Çiğköfte tanımı, “Çiğköfte, esmer ince bulgur, et suyu, kırmızı biber, soğan, sarımsak, çeşitli baharatlar, domates salçası, biber salçası, şeker, sirke, nar ekşisi, ceviz, ve bitkisel sıvı yağların birkaçı veya hepsinin belirli kıvama gelinceye kadar ısıl işlem uygulanmadan elle veya makine ile yoğrulup getirilmiş mamuldür” denildi. Çiğköfte imalatında kullanılmasına müsaade edilen ürünlerin dışında, gözle görülebilen her türlü ürün “yabancı madde” olarak kabul edilecek. Bununla birlikte kriter, bulgurun su kaldırma kapasitesinden faydalanarak çiğköftenin içine yüksek oranda su koyup halka çiğköftenin kilo fiyatıyla su satan üreticiye de dur diyor, üretici artık çiğköfteye yüksek oranlarda su katamayacak. HABER MERKEZİ
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100