06 Ekim 2013 Pazar 00:02
1473 Okunma
Diyanet'ten Türk hacı adaylarına yemek hizmeti
Diyanet İşleri Başkanlığı Mekke Ayniyat Ekibi Başkanı Dr. Fatih Kurt, Türk hacı adaylarının daha zinde olabilmeleri için Türk diyetisyenler ile özel menü hazırladıklarını belirtti.

Mekke’de 11, Medine’de 5 olmak üzere toplam 16 mutfakta çeşitli otellerde kalan 56 bin Türk hacı adayına her gün özel yemek hazırlandığını belirten Diyanet İşleri Başkanlığı Mekke Ayniyat Ekibi Başkanı Dr. Fatih Kurt, şöyle konuştu: “Diyanet İşleri Başkanlığı olarak, hacılarımızı birer emanet olarak görüyoruz. Bu yüzden konaklama ve sağlık hizmetlerinde olduğu gibi ayniyat-yemek hizmetlerine de önem veriyoruz. Mekke-i Mükerreme’de 11, Medine-i Münevvere’de 5 olmak üzere 16 mutfak ile hacılarımıza kendi damak tadımıza uygun yemekleri hazırlayarak sunuyoruz. Türkiye’den gelen gıda mühendislerimizin kontrolünden geçen ve onların onayı ile ağırlıklı olarak Türk ürünlerinden yemek yapıyoruz. Diyetisyenlerimizin hazırladığı menü ile hacılarımızı doyuruyoruz. 16 aşçı başı, 60 aşçı yardımcısı yemekleri pişiriyor. Mekke ve Medine’de 900 personel ile Mekke ve Medine’de hacılarımızı sadece yemek hizmeti sunuyoruz. Çünkü hacılarımızın mutfakta yemek alırken kendilerini anlayabilmeleri ve hijyen ortamı bizim için çok önemli olduğu için bu hizmeti bu şekilde vermeye çalışıyoruz.”

Yüksek kalorili yemekler hazırlanıyor

Yemekleri hazırlarken, özellikle hacıların sarf edecekleri enerjinin göz önünde tutulduğunu belirten Dr. Fatih Kurt, şunları söyledi: “Normal şartlarda Türkiye’de yaşayan hacı adayımız evlerinden pek çıkmadığı için belki kalorisi düşük yemekler tercih ediyor. Ancak, hacılarımızın buradaki yemeklerini buranın şartlarına göre hazırlıyoruz. Burada devamlı hareket halinde oldukları için diyetisyenlerimiz bu harekete ve sarf edilen enerjiye yetecek düzeyde yemek hazırlatıyor.”  Dr. Fatih Kurt, Arafat’ın farklı olan şartlarına göre özel kumanya hazırladıklarını belirterek sözlerini şöyle tamamladı: "Diyetisyenlerimizin tavsiyesi doğrultusunda, hem Arafat hem de Müzdelife ve Mina için 3 adet özel menü hazırlıyoruz. Bu kumanyalar telviye günü yani arefe gününden bir gün önce özel muhafazalı TIR'lar ile Arafat'a çıkarılıyor. Orada bizim 900 kişilik personelimiz tarafından bu kumanyalar kişi başına 3’er adet olmak üzere toplam 153 bin kumanya dağıtacağız. Rahatsızlığı olan diğer hacı adaylarımız için ayrı bir yemekhanede özel yemek hazırlıyoruz.” İHA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner122

banner121