Bu haber kez okundu.

Diyarbakır’da günde 7 ton kadayıf tüketiliyor
Diyarbakır'ın geleneksel tatlısı "burma kadayıf" Ramazan ayında iftar sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Diyarbakır'ın yüzyıllık lezzeti kadayıf ramazan ayının gözde tatlısı olmayı sürdürüyor. Sütlü, fıstıklı, cevizli, kaymaklı, peynirli, burma, düz ve çubuk çeşitleriyle sunulan kadayıfın ünü il sınırlarını aşarken, günlük üretimi yapılan tatlının bir bölümü sipariş üzerine Ankara, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere çeşitli illere gönderiliyor. Kadayıf üreticileri kentin geleneksel lezzetini vatandaşın tadabilmesi için iş yerlerini sahura kadar açık tutarken, Ramazanda günlük tüketilen kadayıf miktarı 7 tona ulaşıyor. 

Lezzet için malzeme önemli
Kadayıf üreticilerinden Ömer Altunhan, baba mesleği olan kadayıfın lezzetli olması için kullanılan malzemelerin iyi seçilmesi gerektiğini belirterek, fıstık almak için Gaziantep ve Şanlıurfa'ya, ceviz için de Van'ın Bahçesaray ilçesine gittiklerini söyledi. Ramazan ayında tüketiminin yükseldiğine dikkati çeken Altunhan, şöyle konuştu: "Özellikle Ramazan ayının son 10 gününde kadayıf satışında yüzde 20 oranında artış oluyor. Bayram öncesi yoğun talep nedeniyle kuyruk oluşuyor. Diyarbakır'da günlük kadayıf üretimi 7 tona ulaşıyor. Bunun önemli bir kısmını il dışına gönderiyoruz. Kadayıf, Diyarbakır'a gelen ziyaretçilerin dönüşte yakınlarına götürdüğü yöresel ürün haline geldi. Haftanın 6 günü Ankara ve İstanbul'a sipariş alıyoruz. Ramazan bereketiyle geldi. Diyarbakır'da Ramazan sofraları kadayıfsız olmaz."
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100