14 Şubat 2010 Pazar 00:00
226 Okunma
Et fiyatları restoranları zor duruma düşürdü
Restoran ve Lokantaların temel hammaddesi olan kırmızı ette, son günlerde yüksek oranda fiyat artışı yaşanıyor. Temel hammaddesi kırmızı et olan restoran ve lokanta sektörü yaşanan zamlara tepkili. ~|~

 

Konuyla alakalı  açıklama yapan Tüm Restoranlar, Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği (TÜRES) Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Bingöl, Şuan da dana etinin kilosu Avrupa Ülkelerinde 4?7 Euro, Amerika'da  ortalama 4 dolara satılırken Ülkemizde 15  Dolar seviyesine yaklaştı. Bu durum en temel hammaddelerinden birisi kırmızı et olan lokantaların maliyetlerini inanılmaz ölçülerde arttırıyor'dedi.  Bu artışı işletmesine zam olarak yansıtamayan ve eski fiyatlar ile satışa devam eden lokantaların zararının büyüdüğüne işaret eden Bingöl "Et fiyatlarındaki artış frenlenmediği takdirde sektörde büyük iflaslar yaşanacak, buna acilen dur denilmesi gerekiyor"dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100