31 Aralık 2006 Pazar 00:00
469 Okunma
Et tüketeceklere önemli uyarı
Samsun İl Sağlık Müdürlüğü vatandaşlara şu uyarılarda bulundu. Kurban etlerini1-2 gün dinlendikten sonra tüketin. Etlerin küçük parçalar halinde pişirilmesi daha sağlıklı olur. ~|~

 





Etin, sindirimi zor bir besin olduğu için gereğinden fazla et tüketiminin midede şişkinlik, hazımsızlık gibi sıkıntılara neden olabilir. Fazla et tüketimi kolesterolü yüksek olan kalp ve karaciğer hastaları için sakıncalı durumlara yol açabilir.

Etin yağlı kısımlarının mutlaka ayrılması ve hayvansal yağın mümkün olduğunca tüketilmemesi gerekir. Doymuş yağ oranı yüksek hayvansal gıdaların kalp ve damar hastalıklarına davetiye çıkarttığı unutulmamalıdır. Kurbanların sakatatlarında parazit bulunabileceği için bunlarda çok iyi temizlenmelidir. Izgara şeklindeki pişirmelerde et ve diğer parçaların iç kısımlarının iyi pişmediği ve hayvandaki hastalıkların insana geçme riski daha yüksek oluyor.  Etleri uzun süre saklamak için kavurma yöntemini kullanın."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner100